Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 19:45, 07 Lip '09
Temat postu: papież z nowym porządkiem świata
Podaję za onetem:
Cytat:
Papież Benedykt XVI wezwał do utworzenia nowego porządku finansowego.
Słowa papieża znalazły się w liście do biskupów katolickich opublikowanym we wtorek na całym świecie.
"Zysk jest rzeczą dobrą, jeżeli stanowi środek do celu. Jeżeli jest celem sam w sobie, jeżeli służy złym celom i jest przeciw wspólnemu dobru, ryzykuje zniszczenie bogactwa i powstanie biedy na świecie" - czytamy w liście.
Papież spotka się w środę z prezydentem USA, Barackiem Obamą.
Wysłany: 20:28, 07 Lip '09
Temat postu:
powiem tylko tyle ... takie filmy jak agresywnie promowane w mediach Anioły i Demony oraz przykładowo Quantum of Solance są tworzone celowo dla mieszania fikcji z rzeczywistością tak aby nawet świadomym NWO zacierało to poczucie realności istnienia spisku ...
W obu tych filmach przewija się wątek papiestwa ... w QoS przykładowo w jednej z kluczowych scen, na których prezentowany jest zjazd top elity ... coś w stylu Bilderberg Group w środku samego oka znajdują się kardynałowie ...
Nie wiem jak wy, ale mi to ewidentnie sugeruje, kto może tak naprawdę stać za tym wszystkim ...
Wysłany: 23:32, 07 Lip '09
Temat postu:
Jest jeszcze inna ciekawostka w tym fragmencie QoS.
2:35 wyraznie podana jest ta wartosc 299792458 m/s (predkosc swiatla).
_________________ Większość ludzi, w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało.
Wysłany: 00:29, 08 Lip '09
Temat postu:
goldbug napisał:
powiem tylko tyle ... takie filmy jak agresywnie promowane w mediach Anioły i Demony oraz przykładowo Quantum of Solance są tworzone celowo dla mieszania fikcji z rzeczywistością tak aby nawet świadomym NWO zacierało to poczucie realności istnienia spisku ...
W obu tych filmach przewija się wątek papiestwa ... w QoS przykładowo w jednej z kluczowych scen, na których prezentowany jest zjazd top elity ... coś w stylu Bilderberg Group w środku samego oka znajdują się kardynałowie ...
Nie wiem jak wy, ale mi to ewidentnie sugeruje, kto może tak naprawdę stać za tym wszystkim ...
popraw mnie jeśli się mylę ale mam wrażenie że sam swoim przykładam potwierdzasz pierwszy akapit swojej wypowiedzi? doszukiwanie się głębszego znaczenia w komercyjnych filmach nie ma sensu. pracowałem przy paru krótkometrażówkach i dla jaja na poczekaniu wymyślaliśmy i wplataliśmy żarty środowiskowe (typu kadrowanie albo gesty aktorów nawiązujące do innych filmów), to samo tyczy się dużych produkcji - żarty scenarzystów, dekoratorów, operatorów, aż po samych asystentów i 'biegaczy' trafiają do gotowych filmów. sam w ciągu pół godziny był byś w stanie wpisać wszelką możliwą symbolikę NWO i 500 (innych) teorii spiskowych w parę scen filmu.
co do encykliki papieskiej - ciekawe, ale jak całe chrześcijaństwo - obłuda. co by nie ogłaszał i tak większość polskich katolików nie wie pewnie nawet co to encyklika, grunt że poprzedni papież był wielkim polakiem.
_________________ władza precz
Wysłany: 07:06, 08 Lip '09
Temat postu:
Heh, ta scena z QoS swego czasu mnie wystraszyła, oglądałem ten film kiedy wyszły pierwsze informacje na temat obozów FEMA i stanu wyjątkowego w USA więc jak zobaczyłem w filmie, że pod nadzorem oka agenci pakują ludzi za kraty, do tego ten dziwny chór, byłem pewien, że to programowanie "predictive programming".
Filmy wysokobudżetowe, które przez wiele lat obejrzą miliony są doskonałe do przemycania ukrytych treści.
A żeby nie odbiegać od tematu:
"Świat po kryzysie: Projektowanie przyszłości. Walutowy porządek XXI wieku."
Cytat:
On June 23, 2009, Lorenzo Bini Smaghi of the European Central Bank, gave a speech at the Aspen Institute Italia called ‘The world after the crisis: Designing the future. A monetary order for the XXI century.’
Wysłany: 12:15, 11 Lip '09
Temat postu:
goldbug napisał:
...
całkowicie sie z Tobą zgadzam. Anioły i demony to totalna kpina..
ale dla ludzi nieuświadomionych którzy obejżeli ten film a potem będą słyszeli jakieś dzwne rzeczy o iluminatach to odrazu będzie sie im to kojażyło z fikcją.
Zaskakująco stanowcza jest polityczna rekomendacja papieża opowiadającego się za zwiększeniem zakresu rządów globalnych w oparciu o istniejące instytucje. Zaleca on "reformę Narodów Zjednoczonych, podobnie jak instytucji gospodarczych i międzynarodowych finansów, aby koncepcja rodziny narodów nabrała rzeczywistej siły". Ale tu aż prosi się o podniesienie właśnie tej kwestii, do której encyklika miała się odnieść. Zanim takie instytucje mogą być prawomocnie ukonstytuowane, powinniśmy widzieć jakie przyświecają im zasady.
Stosowne encykliki błogosławiące nowy system finansowy i polityczny wydane tuż przed spotkaniem G-8 gdzie prezydent Rosji zademonstrował nową walutę światową ... w Apokalipsie Św. Jana mowa o ponadnarodowych Rządach Bestii, a ten jeszcze błogosławi ...
Wysłany: 19:18, 12 Lip '09
Temat postu:
[quote="goldbug"
Stosowne encykliki błogosławiące nowy system finansowy i polityczny wydane tuż przed spotkaniem G-8 gdzie prezydent Rosji zademonstrował nową walutę światową ... w Apokalipsie Św. Jana mowa o ponadnarodowych Rządach Bestii, a ten jeszcze błogosławi ...[/quote]
Wysłany: 00:00, 13 Lip '09
Temat postu:
w jednym z postów Prawdziwego 26 maja09 napisałem tak:
zastanawia mnie jak Iluminaci mogli by zwalczać ruch anty NWO..
możliwe że nazwali by wykłady ICKA nową religią która zmierza do noweg porządku..
możliwe że paradoksalnie użyli by brooni-bibli..w walce przeciwko wyzwoleniu ludzi..
możliwe że wszystkie te szlachetne rzeczy do których dążą i co ukazują przebudzeni ludzie można by było zaszufladkować tym żę bog mówił poprzez biblie że takie żeczy bedą miały miejsce..
Możliwe że TY PRAWDZIWY jesteś agentem i tak usilnie walczysz dezinformując..
pamietaj nie ważna forma a treść...
I tak sie zastanawiam.. w ,,Anioły i Demony'' watykan został tak świetnie ukazany , jacyś tam kardynałowie przyznawali ze kościół przez czas swojej hegemonni niekiedy (sporadycznie) popełniał jakieś tam drobne błędy ..
teraz jeszcze ta encyklika.
i powoli obraz sie wyłania.
w filmie illuminati walcza z watykanem.
a w rzeczywistości walcza z nami.
w filmie usiłują zniszczyć waktykan.
w rzeczywistości utworzyć jeszcze bardziej przytłaczający,niewolniczy obuz pracy i kult mamony.
w filmie watykan wygrywa z illuminati.
w rzeczywistości na to wygląda że papierz podpisuje sie pod ich czynami słowem amen...
Wysłany: 00:32, 13 Lip '09
Temat postu:
a to napisałem Prawdziwemu na priv :
rasa ludzka ze względu na swoją inteligencje i duchowość powinna dązyć do doskonałości.napewno wiesz o tym.
wiara chrześcijańska jest na swój sposób dobra ale nie pokazuje człowiekowi drogi tylko zakazy i nakazy.jej konstrukcja polega na tym że każe biernie godzić sie z tym co jest. nie wyjaśnia człowiekowi sensu bytu.
przeczytalem niedawno nowy testament i stwierdzam że powstał on na tej zasadzie: damy ludziom chrystusa niech sobie wierzą i biernie czekają na sąd boży a my będziemy robić swoje i na tych ludziach żerować.
chrzescijanizm nie potrafi ewoluować do perfekcji.
każdy z nas z osobna jest cząstką wszystkiego. każdy z natury rodzi sie dobry i czysty..niema zamieszkałego zła..tylko warunki socjologiczne i kreowane przez elity porządku jakiego chcą doprowadziło do wstrzymania wspominanej ewolucji.
rozmawiać z bogiem to rozmawiać z samym sobą z własną duszą i sumieniem.
sam zobacz jak wyglada w tej chwili cywilizacja niby tak bardzo dużo chrześcijan a zło szerzy sie aż miło..
bez zmiany systemu który dąży do do ,,satanistycznego'' świata sama wiara chrześcijańska nic nie wskóra,
bo trzeba wierzyć i trzerba działać.
nie można czekać do samego końca na armagedon tylko trzeba starać sie jemu przeciwdziałać poprzez poznanie i doświadczenie cywilizacyjne, wyciąganie wniosków i dażenie do doskonałości taki jest sens bytu
Wysłany: 19:46, 13 Lip '09
Temat postu:
Cytat:
Zatrzymany, bo zadał pytanie papieżowi
Zadawanie pytań papieżowi może być ryzykowne. Przekonał się o tym włoski dziennikarz, który wbrew prośbie żandarmów zadał pytanie Benedyktowi XVI. Papież, już po wyjaśnieniu sprawy z ochroną, odpowiedział na pytanie.
Incydent miał miejsce w Les Combes w Alpach, gdzie papież udał się na wakacje. Choć watykańska żandarmeria poprosiła stanowczo dziennikarzy, by o nic nie pytali papieża, prośbę zlekceważył Roberto Guscelli z lokalnego tygodnika "La Vallee Notizie".
Guscelli zapytał Benedykta XVI, czy uważa, że po ostatnim szczycie G8 w L'Aquili jest więcej nadziei dla najbiedniejszych krajów Afryki, po czym trafił w ręce żandarmów.
Bez pytań bezpośrednich
- Zostałem odciągnięty przez dwóch żandarmów do pobliskiego posterunku, gdzie sprawdzono moją tożsamość i odebrano mi akredytację - opowiedział później dziennikarz. - Funkcjonariusze wyjaśnili mi, że nie powinienem zadawać pytania bezpośrednio papieżowi - dodał.
Następnie, po interwencji dowództwa żandarmerii oddano mu akredytację i wszystko zakończyło się uściskiem dłoni. A sam Benedykt XVI? Dość ogólnikowo odpowiedział na pytanie dziennikarza - Wydaje mi się, że na G8 poszło wszystko bardzo dobrze - powiedział Ojciec Święty.
Bank Watykanu: olbrzymie łapowki i pranie brudnych pieniędzy
7 sierpnia 2009
Bank Watykanu prał brudne pieniądze i pośredniczył w przekazywaniu olbrzymich łapówek włoskim politykom - wynika z właśnie ujawnionych archiwów prałata Renato Dardozziego, który przez blisko 30 lat zajmował się watykańskimi finansami - informuje "Gazeta Wyborcza".
Nowe archiwalia wyciągnięte na światło dzienne dowodzą, że odsunięcie Marcinkusa w 1989 r. niewiele zmieniło w banku Watykanu, który także w latach 90. służył za raj podatkowy i pralnię brudnych pieniędzy w samym sercu Rzymu - informuje gazeta.
Bank Watykanu, jak dowodzą archiwa Dardozziego, tkwił w centrum afer korupcyjnych, które na początku lat 90. zmiotły wszystkie poważne partie polityczne we Włoszech.
Gazeta podaje także, że olbrzymia łapówka Enimont mogła wynieść nawet do 300 mln dolarów i trafiła najprawdopodobniej w ręce chadeków oraz socjalistów sprzyjających fuzji Enimontu z firmami państwowymi - wazna rolę w jej przekazaniu pełnił właśnie bank Watykanu.