Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:00, 06 Lip '09
Temat postu:
Nie spodziewałem się, że to przetłumaczysz. Tym bardziej, że już ten filmik tutaj setki razy umieszczałem . Dzięki z góry za tych co angielskiego nie rozumieją .
Czyżbyśmy byli u progu rewolucji? Urządzenie wygląda jak słynny generator Tesli, którego zasada działania nie była znana.
Tylko żeby się nie okazało, że to tylko kolejni naciągacze. Na przykład to wydaje mi się podejrzane:
Cytat:
Where we stand right now is that we do need a million dollars to complete the technology to where we want it before releasing it in the form of a generator.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 11:52, 07 Lip '09
Temat postu:
Tu macie umieszczony przeze mnie proof of concept (dowód na działanie koncepcji).
Takie tłumaczenie krótkie tego co mówi:
Zasialnie jest podłaczone do transformatora, który daje 1A natężenia i 4,25V napięcia. Na wyjściu urządzenie daje 1,4A i 11V. Czyli z 4,25 W urządzenie daje 15 W (co daje sprawność w wysokości około 360%).
Tylko teraz jest pewna sprawa, bo na wejściu jest prąd stały DC, a na wyjściu zmienny AC. Niestety nie są podane Hz.
Sprawa jest śliska w takim wydaniu, ponieważ prąd stały daje stałą moc, a prąd zmienny np nasz w kontaktach ma 50 Hz, czyli daje 50 impulsów mocy elektrycznej na sekundę.
To oznacza, że żeby zwiększyć częstotliwość do 100 Hz przy tej samej ilości voltów i amperów trzeba zużyc 2x więcej energii. Nie wiem jakie są stosunki potem między prądem stałym, a zmiennym.
Mam rację, czy się mylę co do tych Hz, bo nie jestem pewien tego co napisałem wyżej.