W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Petycja do rządu Rzeczypospolitej Polskiej  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
12 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1465
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:53, 20 Cze '09   Temat postu: Petycja do rzadu Rzeczypospolitej Polskiej Odpowiedz z cytatem

Zapraszam wszystkich Polakow ,ktorym wolnosc slowa lezy na sercu do podpisania ponizej petycji.
Kodeks karny nie moze nam regulowac i narzucac sposobu myslenia ,ocen i postrzegania swiata.
Nie moze nam grozic pozbawieniem wolsnoci za wyarzanie naszych pogladow,nawet wtedy gdy sa one politycznie niepoprawne.
Od polityki sa politycy.My jestesmy od myslenia:)
Zapraszam wszystkich ,ktorzy uparcie postanowili byc wolni do podpisania naszej petycji.

http://www.gopetition.com/online/28795.html

Jerzy Ulicki-Rek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Sensor

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:29, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Intencja jak najbardziej słuszna. Kole w oczy tylko słaba stylistyka treści w petycji, błędy ortograficzne i na upartego brak "ogonków".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:17, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sensor napisał:
Intencja jak najbardziej słuszna. Kole w oczy tylko słaba stylistyka treści w petycji, błędy ortograficzne i na upartego brak "ogonków".

Pisane troche na goraco stad "literowki" .Niechcialem pisac wiecej bo to zniecheca do czytania:) Ogonkow nie ma bo moja klawiatura takowych nie posiada.
Jesli znalzles jakies bledy ortograficzne to szybko mi pokaz.Poprawie natychmiast.
Dziekuje za krytyke.
Jerzy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:17, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polska jest jedynym krajem na świecie na terenie którego mieściły się "obozy zagłady".
Polacy jako naród ofiar hitlerowskiego terroru i okupacji, są również oskarżani o "moralną zgodę i ciche przyzwolenie" na istnienie i funkcjonowanie takich obozów.
Co więcej - istniejące ustawy prawa, ogólnikowe i podatne na manipuilacje - praktycznie zabraniają nam prawa do obrony.
Holokaust jako wydarzenie historyczne ma byc przyjety bez pytań, zastrzeżen i wątpliwości!
Zeznania świadków, nawet najbardziej sprzeczne i absudralne, mają być uznane za jedyne i wiarygodne.
Wątpliwości jakie takie zezniana muszą nasuwać są określone jako "negowanie zbrodni hitlerowskich", zaś posiadaczowi takich wątpliwości grozi kara pozbawienia wolności.
Jest to sytuacja groźna i pradoksalna.
Mamy do czynienia z wydarzeniem historycznym, jedynym w historii ludzkości, którego badać nie wolno.
Bez względu na wpisaną w konstytucję gwarancję wolności słowa i przekonań religijnych. Bez względu na "Kartę Praw Człowieka i Obywatela", którego Rzeczypospolita Polska jest sygnatariuszem.
Badania historyczne, ich zakres i tematyka nie mogą być ograniczane przez kodeks karny!
Petycja, do której podpisania zachęcam ma na celu zmuszenie rządu R.P do uwolnienia historii z okowów politycznej poprawności.
Prawda historyczna - jakakolwiek by ona nie była, musi być ustalona.
Domagamy się aby badania historyczne dotyczące tego co określa się popularnie mianem "holokaustu" przestały być traktowane jako "negowanie zbrodni hitlerowskich". Aby ci, którzy takimi badaniami się zajmują lub chcą zająć, mogli to robić bez obaw o własną wolność.
Proszę tych, którym prawda i wolność słowa leżą na sercu, o przyłączenie się do naszej akcji.

Jerzy Ulicki-Rek

Teraz lepiej?
M8

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:25, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podpisałem Smile Nie możemy pozwolić aby prawo ograniczało nam wolność słowa.
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:42, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy Ulicki-Rek napisał:
Sensor napisał:

Pisane troche na goraco stad "literowki" .Nie chcialem pisac wiecej bo to zniecheca do czytania:) Ogonkow nie ma bo moja klawiatura takowych nie posiada.
Jesli znalzles jakies bledy ortograficzne to szybko mi pokaz.Poprawie natychmiast.
Dziekuje za krytyke.
Jerzy

Zdalem sobie sprawe z kilku bladow po powtornym przeczytaniu.tyle tylko,ze ukazanie sie poprawek zajmuje-zgodnie z informacja strony-do 6-ciu godzin.
Prosze o cierpliowsc.
Jerzy
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:53, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I co to niby da? Kolejna baza danych dla nudzących się policjantów...

Jedyną drogą do zmiany ustaw jest lobbing
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:33, 20 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.wykop.pl/ramka/200035/holo-petycja arrow
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:55, 21 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Osobiscie nie jestem zwolennikiem jakich kolwiek petycji, zwlaszcza gdy sa one kierowane do przestepcow ktorzy uzurpuja sobie wladze. Ze ci gangsterzy podaja sie za przedstawicieli prawa to jest bez najmniejszego znaczenia. Gdy ktos postepuje tak jak gangster to jest gangsterem, gdy ktos klamie to jest oszustem, gdy ktos was traktuje jak bydlo to nie myslcie ze po jakiejs petycji on zacznie was lepiej traktowac. Wydaje mi sie ze efekt bedzie odwrotny. Taki gnoj pomysli sobie ze wy go uwazacie jako autorytet nad wami i tego on wlasnie chce. Moim zdaniem jedynym wyjsciem jest po prostu OLEWANIE PUBLICZNE takich "praw", wysmiewanie ich na kazym kroku i uswiadamianie ludzi do okola nas ze takie prawa to prosta droga do niewolnictwa. Gdy zabrania sie ludziom mowic to co mysla i my nie reagujemy (nawet gdy nam sie nie podaba to co ktos mowi) to pewnego dnia i my staniemy sie ofiarami tych kryminalistow.
Inkwizycja nie przestala mordowac ludzi w wyniku petycji, ale dlatego ze te skorwysyny w sutannach zaczeli sie bac ze ludzie im lby poukrecaja.
Przestancie darzyc szacunkiem szmaciarzy narzucajacych wam niewolnictwo, olewajcie kazdego kto pracuje dla tych szmaciarzy (nawet gdy jest pionkiem w tym systemie a jednoczesnie czlonkiem waszej rodziny). Ostatecznie to kapo (ktory rowniez byl wiezniem) w obozie koncentracyjnym najbardziej gnebil wieznia a nie komendant obozu! System tak dlugo istnieje jak dlugo ma poparcie malej garstki cwaniakow i brak reakcji wiekszosci spoleczenstwa.
Gdy system jest w rekach gangsterow, to obowiazkiem kazdego uczciwego obywatela jest odmowienie posluszenstwa i walka w celu obalenia rzadu gangsterow. Nastepnym krokiem bedzie osadzenie tych przestepcow (kazdego bez wyjatku) i skazaniu ich na takie kary aby inni w przyszlosci wiedzieli co moze ich czekac, jesli beda mieli podobne pomysly.

Badz wolny lub zdychaj.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Jesli nie jestes czescia rozwiazania, to jestes czescia problemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
suspenser

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:02, 23 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lukup niestety masz rację- piszę niestety, bo wolałbym, żeby rzeczywistość wyglądała inaczej.

Z drugiej strony jednak Jerzy swoją petycją trochę gra na nosie pewnym szujom i cwaniakom.

Za niezgodność poglądów i działań z własnymi Bimi zmniejsza limity.

Na szczęście kary ta są mniej dotkliwe niż za to samo 30 lat temu.

Pozdrowienia dla oficera prowadzącego.
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:00, 23 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Suspenser
Widziec jasno co sie dzieje i rozumiec mechanizmy, ktore sa ukryte czasami sprawia ze wlosy mi staja deba i wielokrotnie wolal bym sie mylic w moich osadach. Dlatego wcale sie nie dziwie ludziom ktorzy sami siebie oklamuja aby nic nie widziec. Niemniej jednak aby cos zmienic na lepsze trzeba zrozumiec te mechanizmy i uswiadamiac ludzi.

Wolność - albo wszyscy sa wolni, albo nikt nie jest. Inna mozliwosc nie istnieje.
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:06, 23 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie.Oczywiscie ,ze petycja skierowana do bandytow sama w sobie niczego nie zmieni.
Tyle tylko ,ze wazniejsze od tego bedzie tych bandytow reakcja na takowa petycje bo to moze otworzyc oczy nawet tym najbardziej naiwnym.
Jesli ja totlanie zignoruja-zle .Wziac jej pod uwage nie moga bo na taka herexje ich wlasciciele im nie pozwola.
Skoro oni udaja dzialanie zgodnie z prawem , my udajmy ,ze bierzemy to powaznie i trzymajmy ich za slowo.Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Voltar
Nie wyglada na to ,zeby nawet nudzacy sie policjanci mieli co robic.Do tej pory ,po kilku dniach petycje podpisaly 22 osoby:)
Smutne?Przerazajace?..Nie wiem.

Jerzy
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 05:02, 24 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jerzy Ulicki-Rek
Wien ze jestes uczciwym czlowiekiem i do tego idealisa i prawie jak kazdy z nas na tym forum chcialbys zniszczyc zlo i przyczynic sie do poprawy tego swiata, mam wrazenie ze obracasz sie wsrod ludzi ktorzy sa podobni do ciebie i niestety to powoduje ze masz tendencje przypisywac "ludzkie cechy" tym skurwysynom co sa u wladzy. Myslisz ze oni reaguja jak ty i ja i wiekszosc na tym forum, ale moi zdaniem to jest blad.

Ponoc barany placza jak rzeznik chce je zabic, nie dziwil bym sie gdyby inne zwierzeta tez tak ragowaly, a jednak nie slyszalem aby wypuszczano z rzezni zwierzeta na wolnosc. Czy myslisz ze petycja barana do rzeznika zmienila by cos wiecej?
Poza tym mam wrazenie ze petycje i podobne postepowania dzialaja jak zawor bezpieczenstwa, pozwalaja ludziom "rozladowac sie" po takiej petycji kazdy czuje sie ze COS zrobil i ze COS sie zmieni, a wiec jest gotowy BEZCZYNNIE czekac. Osobiscie wole aby w kazdym czlowieku krew KIPIALA ze zlosci, zeby kazdego SZLAK TRAFIAL, zeby zebami ZGZYTAL a w oczach byla tylko i wylacznie NIENAWISC do tych tyranow co nas gnebiom. Wtedy i tylko taka osoba bedzie w stanie przekonac druga osobe zeby w niej tez krew kipiala i szlak ja trafial. Bo aby kogos do czegos przekonac to trzeba mowic z pasja, aby inni czuli nasze emocje. Gdy cale spoleczenstwo bedzi takie wtedy oni zaczna sie nas bac i bedzie nadzieja na prawdziwa zmiane, w innym wypadku te gnoje zmienia tylko koszule (tak jak to robia od wiekow).

Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:05, 24 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lukup

Nie mam zadnych zludzen co do charakteru tych miernot przekupnych ,ktore sa u wladzy.Jest jednak kilka faktow ,ktore wez prosze pod uwage.
1.Potrzeba wiarygodnosci

ONI musza udawac ,ze to co robia -robia w naszym imieniu.
Jesli zaczniemy "krzyczec' bardzo glosno i razem nie beda mogli udawac ,ze nie slysza.
jest wsrod senatorow kilku uczciwych ludzi na ktorych mozemy liczyc,ci jednak -sa tylko ludzmi i maja swoje rodziny i rachunki do placenia jak kazdy z nas- beda mieli odwage odezwac sie tylko wtedy gdy poczuja ,ze stoi za nimi sila naszych glosow.
W dzisiajszej globalnej wiosce ,pomimo tego,ze tylko kilku trzyma bat sytuacja jest taka ,ze ONI tego bata nie moga jeszcze pokazac.
Tzw.opinia publiczna I milczaca wiekszosc" jest nieobliczalna pomimo tego ,ze urabiana i sterowana.
MY nie domagamy sie niczego innego jak tylko USTALENIA PRAWDY HISTORYCZNEJ po to aby zaden sukinsyn nie mogl nas kneblowac tylko dlatego ,ze kupil sobie nietykalnosc.
Cos takiego nie moze i nie bedzie mialo miejsca dopoki tacy jak ty,ja i tysiace innych JESZCZE ZYJA.
Lawiny ,ktora raz ruszy z miejsca nikt i nic nie jest w stanie powstrzymac.
Osobiscie po latach zajmowania sie tym tematem nie mam zadnych watpliwsci ,ze oficjalna wersja tego fragmnetu historii wspolczenej , o ktorej mowimy to fikcja.
Ale moje subiektywne przekonaie to jedno.ustalenie prawdy historycznej w spos jawny i niezalezny od naciskow to drugie.
Mnie chodzi o to drugie.
Oczywiscie sprawa ma o wiele glebsze znaczenie niz mozna to w kilku slowach opisac .Gdzies trzeba jednak zaczac.
Oficjalnie,publicznie i bez obawy .
Nie mmoze istniec -ponownie-sytuacja-gdzie kodeks karny okresla granice ,kierunek i tematyke badan historycznych.
Nie mozemy pozwolic aby nas jako narod i zbirowisko wolnych,niepowtarzalnych jednostek( nigdy,nigdy, niegdy w histori ludzkosci nie bedzie kogos drugiego kto czuje,mysli i reaguje tak jak ty i ja .Pod tym wzgledem jestesmy unikalni i niepowtarzalni) aby upodlano nas w imie cudzych i czesto wrogich nam interesow.
W luzeczce spermy znajduje sie okolo 150 milionow plemnikow.
Zobacz jak ty i ja miales komkurencje od sammego poczatku swojego istnienia.
i ty i ja i 40 milionow Polakow wygralo ten pierwszy wyscig.
Zajac pierwsze miejsce na 150 m ilionow startujacych-to naprawde nie lada wyczyn.
A to cos takiego swiadczy o tym do czego jestesmy zdolni:)
czy uwazasz ,ze mozna pozwolic na to aby TAKI potencjal jaki w kazdym z nas drzemie mogl zostac zmarnowany ?
Jesli nie sprobujesz -nie wiesz.
Ja naleze do tych ,ktorzy nie rezygnuja z gory.
Czasami zadanie ,ktorego mamy sie przeraza nas swoim ogromem.Ale potem nagle okazuje sie ,ze nie taki diabel straszny:)
Tylko dlatego ,ze nie znalismy swoich mozliwosci .
Wez pod uwage rowniez to ,ze ktos uparcie pracuje nad tym abysmy przypadkiem w te mozliwosci nie uwierzyli Smile
Proponuje abysmy przekonali sie wspolnie na co naprawde nas stac.
Gdzie jest granica tego co mozemy wspolnie ,jako narod osiagnac.
Moim zdaniem nie ma takiego zadania ,ktoremu nie jestemy w stanie podolac.
Jako przyklad niech posluzy tutaj to czego narod polski byl w stanie dokonac w ciagu 20 !!!!!!!!! lat pomiedzy wojnami.
Skoro wygralem swoj pierwszy wyscig i osiagnalem mete jako pierwszy ze 150 milionowego peletonu ..Nie ma takiej rzeczy ,ktorej moge sie obawiac.

Piszesz ,ze wolisz aby kazdy kipial z nienawisci i ze zlosci.
Uwazam ,ze to nie wystarczy.Nienawiscia i zloscia mozna latwo sterowac a nasi wrogowie w tym wlasnie sa mistrzami.
Wtedy gdy potarfimy opanowac emocje -wtedy jestesmy bezpieczni.
Przypomnial mi sie dowcip o dwoch bykach:
na szczycie wzgorza pasly sie dwa byki.Mody i gniewny oraz troche starszy i bardziej doswiadczony.Mlody byczek zauwazyl na dole,w dolinie stado ponetnych jalowek,zapalil sie do czynu i wola do swojego starszego kolegi: "Proponuje abysmy poganli na dol i posiedli pare z tych pieknych samic".
Na to stary byk:"A ja proponuje abysmy ZESZLI NA DOL I POSIEDLI JE WSZYSTKIE"

Proponuje abysmy zeszli na dol i spokojnie pognali ich wszystkich do diabla.

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Ulicki-Rek
Powrót do góry
lukup

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:49, 24 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Potrzeba wiarygodnosci

ONI musza udawac ,ze to co robia -robia w naszym imieniu.

Dr Joseph Goebbels powiedzial:
Klamstwo powtarzane w nieskonczonosc staje sie prawda.

Te sukinsyny powtarzaja w nieskonczonosc ze politycy sa uczciwi, ze system sprawiedliwosci jest sprawedliwy, ze komunisci byli dobrzy z natury, ze oni chca dobra dla ludzi, ze Holokaust miala miejsce, ze Hitler byl zly,....
Po co oni maja robic cokolwiek jak mozna tylko powtarzac bajki w nieskonczonosc?

Cytat:
Jesli zaczniemy "krzyczec' bardzo glosno i razem nie beda mogli udawac ,ze nie slysza.

Jesli to bedzie krzyk podobny do krzyku malych bezbronnych dzieci to oni to oleja.
Krzyk nie poparty brutalna sila jest bez najmniejszego znaczenia.

Cytat:
jest wsrod senatorow kilku uczciwych ludzi na ktorych mozemy liczyc

Nie byl bym az taki optymista, gdyby Hitler mniej liczyl na "uczciwych" w swoim otoczeniu to by wygral wojne bez problemu, ale niestety przegral....

Cytat:
W dzisiajszej globalnej wiosce ,pomimo tego,ze tylko kilku trzyma bat sytuacja jest taka ,ze ONI tego bata nie moga jeszcze pokazac.
Tzw.opinia publiczna I milczaca wiekszosc" jest nieobliczalna pomimo tego ,ze urabiana i sterowana.

Sluszna uwaga, ale jak dlugo jeszcze bedzie ta sytuacja trwala?

Cytat:
MY nie domagamy sie niczego innego jak tylko USTALENIA PRAWDY HISTORYCZNEJ po to aby zaden sukinsyn nie mogl nas kneblowac tylko dlatego ,ze kupil sobie nietykalnosc.

Dopusc do prawdziwej wolnosci slowa na calym swiecie, a wladza tych sukinsynow peknie jak banka mydlana bez wystrzelenia jednego naboju! Oni to dobrze wiedza i dlatego na to sie nie zgadzaja.

Cytat:
Nie mmoze istniec -ponownie-sytuacja-gdzie kodeks karny okresla granice ,kierunek i tematyke badan historycznych.

Masz racje. Gdy kodeks karny jest niesprawiedliwy to OBOWIAZKIEM uczciwych ludzi jest nieprzestrzeganie tych praw. Ten kto przestrzega niesprawiedliwe prawa zachowuje sie jak kryminalista i pewnego dnia trzeba bedzie tych ludzi sadzic jak kryminalistow i ukarac srogo za wspolprace z gangsterami.

Cytat:
Jesli nie sprobujesz -nie wiesz.
Ja naleze do tych ,ktorzy nie rezygnuja z gory.
Czasami zadanie ,ktorego mamy sie przeraza nas swoim ogromem.Ale potem nagle okazuje sie ,ze nie taki diabel straszny:)
Tylko dlatego ,ze nie znalismy swoich mozliwosci .
Wez pod uwage rowniez to ,ze ktos uparcie pracuje nad tym abysmy przypadkiem w te mozliwosci nie uwierzyli

Zgadzam sie z tym. Trzeba jak najbardziej walczyc. Niemniej jednak gdy ktos nas atakuje, a jednoczesnie daje nam pole walki i mowi jaka bron mamy uzywac, to ja wole osobiscie wybrac bron ktora mi odpowiada i miejsce walki. Przeciwnik nie jest glupi i nie zaproponuje miejsca walki i metod walki niekorzystnych dla siebie. Aby wygrac trzeba atakowac przeciwnika w najslabsze miejsce, gdzie on ma najwiecej do stracenia a my najwiecej do zyskania. Najwazniejszy jest efekt koncowy.

Cytat:
Piszesz ,ze wolisz aby kazdy kipial z nienawisci i ze zlosci.

Dopuki ludze nie beda w tym stanie to beda pokornie szli jak barany do rzezni. Trzeba ich uswiadomic, a uswiadomieni tak wlasnie beda wygladali, oczywiscie zgadzam sie ze w postepowaniu musimy sie kierowac zimna logika a nie emocjami.
Musimy postapic jak chirurg co wycina raka bez zadnych sentymentow by reka mu nie drzala, bo drzaca reka moze kosztowac zycie pacjenta.

Pozdrawiam

Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:14, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodalem jeszcze jedno zadanie do NASZEJ petycji.Mam nadzieje ,ze ci ,ktorzy ja juz podpisali uznaja je za sluszne.

Jerzy

Ustalic prawde
29 Signatures

[Sign Petition]

Published by Jerzy Ulicki-Rek on Jun 20, 2009

Category: Civil Rights

Region: Poland

Target: Rzad R.P. i Instytut Pamieci Narodowej

website :http://www.polskawalczaca.com

Background (Preamble):

Polska jest jedynym krajem na swiecie na terenie ktorego miescily "obozy zaglady"
.Polacy jako narod-ofiary hitlerowskiego terroru i okupacji- sa rowniez oskarzani o "moralna zgode i ciche przyzwolenie" na obozow takich istnienie i funkcjonowanie.
Co wiecej-istniejace ustawy prawne (ogolnikowe i podatne na manipulacje)- zabraniaja nam praktycznie prawa obrony.
Holokaust jako wydarzenie historyczne ma byc przyjety bez pytan,zastrzezen i watpliwosci.Zeznania swiadkow ,nawet najbardziej sprzeczne i absurdalne, maja byc uznane za jedyne i wiarygodne.
Watpliwosci jakie takie zeznania musza nasuwac sa okreslone jako "negowanie zbrodni hitlerowskich" i posiadaczowi takich watpliwosci grozi kara pozbawienia wolnosci.
Jest to sytuacja grozna i pradoksalna.
Mamy do czynienia z wydarzeniem historycznym,jedynym w historii ludzkosci,ktorego badac nie wolno.
Bez wzgledu na wpisana w konstytucje gwarancje wolnosci slowa i przekonac.Bez wzgledy na "Karte Praw Czlowieka i Obywatela' ,ktorego Rzeczypospolitta Polska jest sygnatariuszem.
Badania historyczne,ich zakres i tematyka nie moga byc ograniczane przez kodeks karny.
Petycja ,do ktorej podpisania zachecam ma na celu zmuszenie rzadu R.P. do uwolnienia historii z okowow politycznej poprawnosci.
Prawda historyczna-jakakolwiek by ona nie byla- musi byc ustalona .
Domagamy sie aby badania historyczne dotyczace tego co okresla sie popularnie mianem "holokaustu" przestaly byc traktowane jako "negowanie zbrodni hitlerowskich".
Aby ci ,ktorzy takimi badaniami sie zajmuja lub chca zajac mogli to zrobic bez obawy o wlasna wolnosc.
Prosze tych,ktorym prawda i wolnosc slowa leza na sercu o przylaczenie sie do naszej akcji.

Jerzy Ulicki-Rek
Petition:
My.nizej podpisani zwracamy sie Rzadu Rzeczypospolitej Polskiej i Instytutu Pamieci Narodowej o przywrocenie nam prawa do wolnosci slowa i przekonan oraz wyrazania tych przekonan w formie jaka uznamy za stosowna.Gwarantuje to nam "Karta Praw Czlowieka i Obywatela".

Domagamy sie aby badania historyczne -bez wzgledu na to czego dotycza- przestaly byc "zbrodnia przeciwko narodowi' a staly sie ,na powrot , proba ustalenia obiektywnej prawdy historycznej.

Domagamy sie rowniez zrehabilitowania dr Dariusza Ratajczaka,historyka i bylego wykladowcy Uniwersytetu Opolskiego ,wyrzuconego z pracy i szykanowanego za to jedynie ,ze jako wykladowca zrobil to co powinien zrobic:przedstawil swoim studentom rozne punkty widzenia dotyczace tych samych wydarzen historycznych.

Jerzy
Raynold

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:28, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł jak najbardziej słuszny, tylko pod jaki adres chcecie tą petycje wysłać Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:08, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Raynold napisał:

Pomysł jak najbardziej słuszny, tylko pod jaki adres chcecie tą petycje wysłać Question

Jesli zbierzemy ilosc podpisow,ktore beda robily wrazenie -znajdzie sie i adres i ktos kto ja doreczy:)
Spokojnie:)
Na razie zbieramy poparcie dla samego pomyslu.
Jerzy
Powrót do góry
zima

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:14, 29 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

44 osoby Wink
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:22, 29 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zima napisał:
44 osoby Wink

47
Zima.
Masz racje-mowi samo za siebie.
44 osoby ,ktore uparcie odmawiaja bycia niewolnikami .
na ile milionow Polakow?Przerazajace.
Ale moze lepsza jakosc niz ilosc:)
Jerzy
Powrót do góry
toscani30

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:10, 29 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

44 osoby które chyba nie wiedzą co podpisują i jakie są prawdziwe intencje autora "petycji"....(dodałeś bez zgody podpisujących punkt o Twoim koledze Ratajczaku, aż strach myśleć co potem dodasz..)

44 osoby które podpisały, że domagają się uznania nazistowskich obozów koncentracyjnych za sanatoria (prawdziwe intencje autora petycji)

44 osoby które urodziły się w Polsce i chyba jeszcze nieświadomie domagają się jednocześnie by ludobójstwa nazistów w ich ojczyźnie i na ich narodzie były w końcu uznane za bajkę (znów wg autora)

Petycja w której nie chodzi o ustalenie "prawdy", lecz możliwość bezkarnego publicznego negowania faktów historycznych zwłaszcza tych najbrutalniejszych. Poszukiwacz prawdy zadaje pytania i szuka odpowiedzi a nie na siłę wmawia komu się da swoje teorie jak Ulicki....
Ktoś tu pisał o propagandzie "Dr Joseph Goebbels" (po co ten tytuł dr? Ma to wybielić tego nazistę i morderce własnej rodziny???)
"Klamstwo powtarzane w nieskonczonosc staje sie prawda" - niestety działa ono w obie strony, wmawianie ludziom latami na forach kłamstw typu że obozy koncentracyjne w Polsce były rajem w końcu może stać się "prawdą" zwłaszcza jak trafi na podatny grunt a krzykacz stara się przekrzyczeć wszystkich.......

Już 44-ch polaków, którym Ulicki zrobił wodę z mózgu - faktycznie przerażające...
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:16, 30 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz co Toscani30? W chwili kiedy napisałeś swojego drugiego posta, dodałem Ciebie do listy ignorowanych. Dzisiaj postanowiłem zrewidować zasadność tamtej mojej decyzji (od tamtej chwili sporo nasmarowałeś) i przeczytać wszystko co do tej pory stworzyłeś w kwestii rzeczowego wyjaśnienia sprawy obalenia (lub umocnienia) teorii holocaustu. Wniosek jest jeden. Pustosłowie wyziera z Twoich postów. Jerzy dostarczył ogromną masę argumentów popartych dowodami. Chciałbyś nam o czymś powiedzieć ale brakuje Ci słów? Wykaż się odrobiną chęci i zamiast telewizyjnych formułek rzuć tutaj jakimiś mocnymi argumentami. Miotasz się chłopaku. Nad inteligentniejszą częścią czytelników nie zapanujesz stosując lament jako środek perswazji. Wiedz że spora część z nas jest na tym forum z powodu niedosytu informacji. Informacji, nie zaś gotowych papek poddanych psychoanalitycznym modyfikacjom. Wybieramy więc wędkę, nie rybę. Popieram niezwykle mocno inicjatywę Jerzego. Dość już mam waszej piramidy oszustwa na każdym kroku. Zdrowia życzę.
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:13, 30 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pekaes
Nie zdajesz sobie nawet sprawy z tego -pomimo tego ,ze pisalem ci to wielokrotnie-jak bardzo kompromitujesz idee ,ktorej tak goraco bronisz.
Twoj wpis tutaj swiadczy o tym ,ze wasz moloch oparty na holo-nogach jest przestraszony nawet 44 osobami ,ktore po prostu chca ustalenia prawdy.
Niczego wiecej.
I nawet tych 44 sie boicie?
W takim razie powinniescie sie leczyc bo to juz zakrawa na paranoje:)
Jerzy Ulicki-Rek
ps.Musze cie zmartwic .Jest juz 48:)
Jutro bedzie 20 milionow Smile
Jerzy
Powrót do góry
suspenser

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:31, 30 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pekapejs chyba dostał po premii Laughing

Za niezgodność poglądów i działań z własnymi Bimi zmniejsza limity.

Na szczęście kary ta są mniej dotkliwe niż za to samo 30 lat temu.

Pozdrowienia dla oficera prowadzącego.
Powrót do góry
Jerzy Ulicki-Rek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:23, 06 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostalemm sporo sygnalow z Polski ,ze petycja sie nie daje otworzyc.Czy mozecie cos na ten temat powiedziec?
Jerzy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: