Rachat Alijew, były zięć prezydenta Kazachstanu, opublikował właśnie książkę "niewinnie" brzmiącym tytule "Teść chrzestny". Książka od razu została zakazana w Kazachstanie a za jej czytanie, sprzedaż i cytowanie grozi nawet do 9 lat więzienia. W internecie (o ile połączenie nie jest z Kazachstanu) można oczywiście znaleźć elektroniczną wersję tej książki (w języku rosyjskim i niemieckim). Jej treść to jest prawdziwa bomba i istna skarbnica wiedzy dla wszystkich którzy śledzą poczynania
Grupy Bilderberg'ów, powstawanie rządu światowego, światowych układów gospodarczych i politycznych.
Krótko o autorze: Rachat Alijew jako zięć prezydenta pełnił wysokie funkcje polityczne w Kazachstanie między innymi w służbach bezpieczeństwa był także szefem ochrony prezydenta. Z czasem jak jego ambicje polityczne zaczęły rosnąć teść zaczął odsuwać go od władzy i w końcu wysłał do Austrii w roli ambasadora. Gdy ogłosił chęć startowania w najbliższych wyborach prezydenckich zaocznie został skazany na 40 lat więzienia za "próbę zamachu stanu" a za jego głowę wyznaczono podobno 10 mln $ nagrody.
Krótko o książce: Według wstępnych tłumaczeń fragmentów książki jakie udało mi się uzyskać od znajomych znających rosyjski Alijew nie tylko opisuje w szczegółach skorumpowany system rządzenia Kazachstanem przez prezydenta i jego otoczenie ale idzie o krok dalej. Opowiada o
"tajnym zakonie" do którego należy prezydent oraz jego dwunastu najbliższych współpracowników, opisuje rytuały i panujące w nim zasady.
W szczegółach wyjaśnia rolę Kazachstanu w procesie tworzenia światowego rządu, o przenikaniu się wpływów, światowych układów i siatek szpiegowskich. Ten człowiek pisze o takich sprawach i w tak wiarygodny sposób, że włos jeżył mi się na głowie jak słuchałem co on pisze (słuchałem bo mi tłumaczono ;)). Potwierdza większość niepokojących domysłów dotyczących grupy Bilderberg, Iluminatów, tajnych obrzędów.
Nie udało mi się jeszcze przetłumaczyć całości książki. Jeżeli ktoś jest biegły w rosyjskim to dobrze by było to zrobić i zamieścić w sieci polską wersję bo na oficjalne tłumaczenie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Szczerze mówiąc wątpię, że w ogóle ukaże się polska wersja bo przecież nikt nie mówi u nas o tej książce. Dowiedziałem się o niej przypadkiem z krótkiego przedruku z prasy rosyjskiej.
Poniżej link do wersji rosyjskiej:
http://anticomprador.ru/load/0-0-0-2-20
Jeszcze taka pikantna ciekawostka:
Wizyta Papieża z pozytywnymi jego wypowiedziami miała według Alijewa kosztować prezydenta 150 mln $. Wymienia też ceny innych wielkich tego świata, którzy za jego czasów odwiedzali Kazachstan a także metody jakimi przekazywane są te pieniądze.
Postaram się zamieszczać co ciekawsze fragmenty zanim pojawi się tłumaczenie całości.
Pozdr.
P.S. To mój pierwszy post więc wybaczcie ubogą wersję graficzną.