W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

David Icke i jego Reptyliańska teoria  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1301
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Oponamotopek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:29, 23 Cze '09   Temat postu: David Icke i jego Reptyliańska teoria Odpowiedz z cytatem

Szukam materiału w którym D.Icke prowadzi nie tyle dyskusje, co debatę na temat głównego filaru swojej propagandzie "truthseekerskiej", czym jest teoria spiskowa o reptylianach.
Byłbym wdzięczny, gdyby w podanym materiale dyskutanci trzymali się mocno swoich stron.

Wydaje mi się że przeglądając wątki nie napotkałem na taki materiał, więc jeśli pomyliłem
to najmocniej przepraszam za swój błąd czyniąc spam.

Arigatou
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Turecki

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:37, 24 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie tylko nie gady znowu!!!
Człowieku daj sobie spokój z jaszczurami na litość boską.
guinness

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:18, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turecki co bys powiedzial jakby wszytkie nasze terorie okazaly sie prawda. Jesli Oponamotopek ma ochote poszukac sobie o reptylkach to jego wybor. Szukajac prawdy musimy sie nawzajem szanowac i wspierac.

Napewno ktos kto szykuje nam taki nowy porzadek swiata
(http://prawda2.info/viewtopic.php?t=7986) najprosciej mowiac nas nie lubi. Mozemy ich nazywac nawet gadami do czsu gdy nie poznamy prawdy.
redmuluc

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:17, 25 Cze '09   Temat postu: Re: David Icke i jego Reptyliańska teoria Odpowiedz z cytatem

[quote="Oponamotopek"]Szukam materiału w którym D.Icke prowadzi nie tyle dyskusje, co debatę na temat głównego filaru swojej propagandzie "truthseekerskiej", czym jest teoria spiskowa o reptylianach.
Byłbym wdzięczny, gdyby w podanym materiale dyskutanci trzymali się mocno swoich stron.

Wydaje mi się że przeglądając wątki nie napotkałem na taki materiał, więc jeśli pomyliłem
to najmocniej przepraszam za swój błąd czyniąc spam.

Arigatou[/quote]

Nie da rady...od takich dyskusji jest tylko jedno miejsce.
davidickie.pl na które zapraszam
To forum jest poświęcone tematyce NWO i spiskom, ale na innym poziomie.
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:48, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Youtube : David Icke, Credo Mutwa, Reptilian Agenda PL
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Turecki

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:02, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ guinness
Cytat:
Turecki co bys powiedzial jakby wszytkie nasze terorie okazaly sie prawda. Jesli Oponamotopek ma ochote poszukac sobie o reptylkach to jego wybor. Szukajac prawdy musimy sie nawzajem szanowac i wspierac.

Szanuje wszystkich bez wyjątku na tym forum. Być może źle się wyraziłem teoria o jak mówisz "reptylkach" wydaje mi się z palca wyssana. Powiem Ci, że sam trochę zagłębiałem temat "jaszczurów" i shapeshiftingu z czystej ciekawości dawno temu i wydaje mi się to bzdurą do kwadratu niestety ...
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:42, 25 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turecki napisał:
... i wydaje mi się to bzdurą do kwadratu niestety ...

Co gorsza ta bzdura skutecznie kompromituje teorie spiskowe związane z istnieniem New World Order bo wielokrotnie przypina się temu łatkę właśnie reptaliańską. Dodadkowo wprowadza jakiś nienaturalną aurę związana z ich nadprzyrodzonymi zdolnościami i skutecznie odwraca uwagę od prawdziwych wdrożeniowców nwo totalitaryzmu, którzy jak wspomniałem wcześniej w istotnej części związani są ruchem syjonistycznym.

Fantaści się bawią w historyjki Science Fiction z wypiekami doszukując się coraz bardziej niedorzecznych teorii opartych na pojedynczych "sprawozdaniach" jak szaman Zulu Credo Mutwa Very Happy, a mafijno-kryminalna agenda sobie w najlepsze operuje w tym czasie.

Chcecie znać prawdę zacznijcie sprawdzać biografie ludzi stojących za Bankiem Światowym, FEDem, Międzynarodowym Funduszem Walutowym, administracją Busha itp. podobnymi agendami forsującymi globalizację! Fakt ci ludzie to niezłe kanalie, ale nie na tyle by ich od razu faktycznie utożsamiać z gadzim pomiotem Laughing.
Powrót do góry
Oponamotopek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:25, 26 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yhm, czy ja zostałem właściwie zrozumiany ? Chyba nie ...

Chodziło mi o materiał będący debatą czyli sporem między dyskutantami.
Pragnąłbym jedynie zobaczyć jak ktoś próbuje udowodnić, że wyżej wspomniany pan
kłamie, sieje dezinformacje głosząc swoje objawione teorie. Tyle. Zastanawiam się
czy w ogóle kiedykolwiek Icke usiadł przed kamerą i odpierał ataki z przeciwnej strony.
Ataki ale prawdziwe ataki, nie jakieś żałosne obelgi, kpiny. Prawdziwa argumentacja
połączona z właściwą jej logiką. Zestawienie faktów i odpowiednie zinterpretowanie ich,
by ostatecznie wyciągnąć miażdżące wnioski kompletnie obalające przeciwną strone sporu.
Coś kompletnie przeciwnego do Wogan Show, który w zasadzie tylko pomógł rozwinąć
skrzydła temu panu.

Myślę, że prezentacja takiego materiału byłaby pouczająca.
Powrót do góry
davidoski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:31, 26 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie są argumenty za istnieniem Reptów? Starożytna symbolika?
Gady od dawna istnieją na Ziemi, więc nic dziwnego, że są elementem symboliki. To samo dotyczy innych zwierząt, ptaków, lwów, bawołów i co tylko starożytnym przyszło do głowy wyrzeźbić lub namalować na ścianie. Nie wiem więc z jakiej racji to ma być argument za istnieniem Reptów.
Są jakieś inne argumenty?
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:43, 26 Cze '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"To że tego nie widzimy, nie oznacza że tego nie ma". Ale widzimy, jak napisałeś "starożytna symbolika" - kwestia różnic między małpami i człekokształtnymi - to kolejna sprawa, symbolika w mitach kultur, również obecna. "Masz węża w kiedzeni?" Wink

Nie przekreslam mozliwosci ze Reptie mają z nami cos wspolnego.
I tyle
sickboy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:03, 20 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

davidoski napisał:
A jakie są argumenty za istnieniem Reptów? Starożytna symbolika?
Gady od dawna istnieją na Ziemi, więc nic dziwnego, że są elementem symboliki. To samo dotyczy innych zwierząt, ptaków, lwów, bawołów i co tylko starożytnym przyszło do głowy wyrzeźbić lub namalować na ścianie. Nie wiem więc z jakiej racji to ma być argument za istnieniem Reptów.
Są jakieś inne argumenty?

Symbolika jest ciekawa ale do tego potrzeba ogromnej wiedzy i studiow, by potrafic oddzielic fikcje, interpretacje od faktow. Nie sadze zeby Icke mial tu w ogole cos ciekawego do powiedzenia.

Z poczatku z zaintersowanie sledzilem jego wywody i interpretacje, ale dzisiaj sadze ze to naprawde dezinformacja. Umiejetnie skonstruowana. (odwidzialy mi sie te jego teorie po tym jak Rik Clay zostal zamordowany).

Amerykanie maja swojego Jonesa a brytyjczycy Icke.
Powrót do góry
stefani

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:20, 21 Lip '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykra sprawa, że pomiędzy poważnymi tematami trafiają się takie jak ten.
To odbiera wiarygodność sprawom ważnym i na czasie, jakie są poruszane na forum.

Ta ciągła powtarzalność w promowaniu bzdur "jaszczuropodobnych" nosi znamiona
celowej dezinformacji. Nawet jeżeli nią nie jest w tym przypadku, to jest to zaśmiecanie
forum, przez co ważne tematy schodzą na dalszy plan.

Jednym słowem - bez względu na to, czy to celowe działanie, czy nie, skutek jest ten sam:
zachwaszczanie forum przez co ciężko znaleźć wartościowe treści, bo trzeba przebijać się
przez śmieci informacyjne.
cat-unit

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:32, 01 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jest tzw. temat-szambo, ponieważ można do niego wrzucić nawet coś dobrego a to i tak zamieni się w gówno.
Problem z Gadami, jest problemem idealnym - gdyż nie może dostarczyć dowodu przesądzającego. A skoro nie może, to dyskusja poniewierająca obie strony "konfliktu", może trwać wiecznie i psuć, psuć, psuć...

Do k...y nędzy!
Skoro nie jestem w stanie wiedzieć, że gady są tym o czym mówi Icke, szkoda czasu na to,
lepiej w tym czasie ogarniać swoje własne życie na co dzień.
Kochani, jest taka granica, wyznaczona zapewne przez to, że przekraczamy "inność" od naszego otoczenia,
za którą to granicą jesteśmy w stanie przyjąć dość bzdurne tezy za prawie własne.
Trochę otrzeźwienia moi drodzy...
Wyjdźcie na zewnątrz. Matki nadal spacerują z dziećmi, psy nadal srają pod blokami,
a dzielnicowy nadal ma w dupie kradzieże samochodów.
Nie zrozumienia gadów nam trzeba, ale własnego JA.
Ja też mogę postawić tezę, że np. na Marsie jest Moja Stara.
I co ?
Pewnie przez kolejne dekady nie da się tego obalić, więc teza jest git.
Pytanie, czy to teza jest gorsza, czy wiara w nią?
Prawdą jest, że Icke mimo, iż mówi sporo dobrych informacji - generalnie jest
nie do przyjęcia przez ludzi myślących, ale nie "wtajemniczonych".
Pytam więc : why ?
Czy ludzie myślący myślą za mało ? Czy też może ten Pan w sposób dość
banalny gada w kółko o tym samym ?
Mówi ciekawie, przyznaję, ale sądzę, że jego 6-8 h wykład można by streścić w 1 h.
Mam wrażenie, że Icke to tak jak papież.
Jak papież wpadł na rekonesans do Polski, to wszyscy Aaa, Uuu, brawo brawo,
ale czy coś ulegało zmianie prócz wizerunku trasy przejazdu oraz stanu polskiego skarbca ?
Nic - ludzie przyszli, poszli, i dalej robili gnój na własną modłę.
Lubię niektóre wypowiedzi Icka, naprawdę. Czasami bywa świetny w metaforach.
Wręcz niezastąpiony. Ale... kwestionujmy także jego Smile
Jeśli to szczere złoto - to się wybroni Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: