|
Autor
|
Wiadomość |
urwis
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 11:56, 09 Lip '07
Temat postu: "Wprost" ma "Taśmy Rydzyka" |
|
|
Cytat: |
Taśmy o. T. Rydzyka są autentyczne, a największą pewność daje sam redemptorysta - powiedział Marcin Dzierżanowski z "Wprost" w rozmowie z TVN24. Podkreślił również, że "taśmy badaliśmy kilka tygodni i nigdy byśmy się nie zdecydowali na publikację bez pewności".
Autor artykułu "Spowiedź Rydzyka" powiedział, że taśmy pochodzą od studentów. Nie chce jednak ujawniać szczegółów, by nie narażać ich na problemy. Odnosząc się do słów dyrektora Radia Maryja podkreślił, że treści przekazywane przez niego są "nie tylko skandaliczne, ale także sprzeczne z nauką Kościoła Katolickiego". - To jest problem który stanie przed Kościołem: co zrobić z osobą która naucza wbrew nauce kościoła? - powiedział na antenie TVN24.
|
http://wiadomosci.onet.pl/1568366,11,item.html
Jak zainteresowana sensacja stacja moze uchodzic za experta w badaniu tasm?! toz to samo jak ja napisalbym cos sensacyjnego i dodal ze to jest prawda bo sprawdzalem ja oraz moi znajomi eksperci.
Wystarczy aby kilku studentow zaprzeczylo albo potwierdzilo ze taka wypowiedz miala miejsce i juz to bedzie wiarygodne. Nie jeden, ale kilku z tamtej lekcji.Jak nie zobacze dowodow to nie uwierze i bede uznawal to za probe sklocenia prezydenta z O.Rydzykiem. Takie jest moje zdanie.
Za duzo jest zainteresowanych aby Prezydent z O.Rydzykiem nie zyli w zgodzie. Juz widze jak sie ciesza i pluja jadem wszystkie TVN-y z Polsatami wlacznie no i z GW-nem na czele. A jezeli to sie okaze prawda, to trzeba bedzie zastapic O. Rydzyka kims bardziej opanowanym.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 12:43, 09 Lip '07
Temat postu: |
|
|
myśle, że rydzyk tak sie ustawił w tym kraju że nawet i papież mu nie podskoczy.
ma swoje media i własny elektorat - wszelkie ataki na niego jedynie umocnią jego pozycje. dlatego nawet poprzedni papież nie osmielił się go obalić.
wszystko to jednak kwestia czasu - na takiej ściemie zbyt długo nie pociągnie. berety z czasem powymierają, a rydzyk razem z nimi.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
przebudzony
|
Wysłany: 13:59, 09 Lip '07
|
|
Przesłuchałem nagranie. Jest bardzo niewyraźne, pełno w nim zakłóceń. Ciężko cokolwiek z niego zrozumieć. Pełno tam przeróżnych dziwnych odgłosów i szumów.
Nie jestem zwolennikiem Rydzyka ale te taśmy mi podpadają. Szczególnie fragment z czarownicą. Posłuchajcie sobie sami.
http://www.tvn24.pl/-1,1513490,wiadomosc.html
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
urwis
|
Wysłany: 15:42, 09 Lip '07
|
|
Przeczytalem kilka komentarzy do tego nagrania, nie ktorzy uznali ze to prawda i juz skazali w swoich ocenach O.Rydzyka, maja kolejny powod by pluc na chrzescijan.
No i czekaja na wypowiedz prezydenta, jak dawnej faryzeusze na ukrzyzowanie Chrystusa...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Boruta
|
Wysłany: 16:05, 09 Lip '07
|
|
Bimi napisał: | myśle, że rydzyk tak sie ustawił w tym kraju że nawet i papież mu nie podskoczy.
ma swoje media i własny elektorat - wszelkie ataki na niego jedynie umocnią jego pozycje. dlatego nawet poprzedni papież nie osmielił się go obalić. .... |
poprzedni papież, nie tyle nie ośmielał się go obalić, co nie życzył sobie tego ...
inaczej Ratzinger ...on nie ma żadnych sentymentów, a być może i żadnego interesu we wspieraniu mocno kontrowersyjnego redemptorysty, swymi wypowiedziami kompromitującego Apostolski Kościół Powszechny ...
to nie wszystko ...
Rydzyk podpadł lobby żydowskiemu, a te zarówno medialnie jak i finansowo jest o wiele mocniejsze od niego ...
tak więc nie powinniśmy patrzeć na niego przez pryzmat kaczego dołu, gdyż na jego tle on zawsze będzie wydawał się "wielki" ...
może jeszcze nie teraz, ale już niedługo nadejdzie jego koniec ...
Patrząc w przyszłość Obóz Narodowy nie powinien tylko i wyłącznie w nim pokładac nadzieji ale przygotować się na pełną emancypację spod kościelnej kurateli ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
przebudzony
|
Wysłany: 16:07, 09 Lip '07
|
|
Jak do tej pory jedynymi ekspertami którzy potwierdzili autentyczność nagrań są ludzie ze Wprost.
Wole poczekać aż sprawdzi te nagrania prokuratura.
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 17:23, 09 Lip '07
|
|
wychodzę z założenia ze WPROST zlecił przebadanie taśm jakiejś firmie zewnętrznej, a nie Zosi z sekretariatu, pomyślcie troche... :/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 18:23, 09 Lip '07
|
|
generalnie nie interesuje mnie rydzyk i jego ściemy, ale voltar... czy uważasz, że wprost jest bardziej wairygodne niż sam rydzyk?
bo dla mnie obie te instytucje są, jak gdyby, tym samym.
wprost robi dla amerykanów, a rydzyk... no, raczej nie dla ruskich ani tym bardziej nie dla mnie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
urwis
|
Wysłany: 18:57, 09 Lip '07
|
|
Voltar napisał: | wychodzę z założenia ze WPROST zlecił przebadanie taśm jakiejś firmie zewnętrznej, a nie Zosi z sekretariatu, pomyślcie troche... :/ |
wlasnie tak se pomyslalem :]
i jakos nie raczyli poinformowac jaka to firma bezstronna zbadala te tasmy,
za to juz uznali to za pewne. Dlatego te informacje nie sa od konca wiarygodne, pomysl troche ':/
po za tym powinni sprowadzic magika z tej firmy, co by powiedzial cos o badaniu tej tasmy.Tak postepuje wiarygodne zrodlo, a tu kupa.
I jeszcze ze studenci sie obawiaja przesladowan dlatego ich nie ujawni....
to jakies wierutne bzdury, kto by im cos zrobil skoro naglosnione to jest na cala Polske?.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 20:31, 09 Lip '07
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Baccalus
|
Wysłany: 10:54, 23 Sie '07
|
|
Wojciech Wybranowski napisał: | Gigantyczna operacja medialna tygodnika "Wprost", założonego jeszcze przez byłego sekretarza PZPR Marka Króla, wymierzona w ojca Tadeusza Rydzyka i Radio Maryja, której celem było zdyskredytowanie i poniżenie dyrektora Radia Maryja, zakończyła się całkowitym blamażem. Prokuratura Okręgowa w Toruniu odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie ujawnionych przez "Wprost" taśm rzekomo zawierających wypowiedzi ojca Tadeusza Rydzyka, które zdaniem dziennikarzy tego tygodnika i wtórujących im liberalnych mediów miały "znieważać" parę prezydencką. Jak uznała prokuratura, w sprawie nie ma najmniejszych znamion przestępstwa, a o. Tadeusz Rydzyk nie obraził Lecha i Marii Kaczyńskich. Nie znieważył również narodu żydowskiego.
[...] |
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070822&id=po03.txt
(PAP) napisał: | Będzie dalszy ciąg prawniczej debaty nad taśmami o. Rydzyka. Decyzję toruńskiej prokuratury chcą zaskarżyć młodzieżówki SLD i PO, co oznacza, że sprawę rozstrzygnie sąd - pisze "Gazeta Wyborcza".
We wtorek oskarżyciele poinformowali, że nie przeprowadzą śledztwa w sprawie ujawnionych przez "Wprost" nagrań wykładów szefa Radia Maryja dla studentów Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Ich zdaniem wypowiedzi toruńskiego redemptorysty na temat Lecha Kaczyńskiego i osób narodowości żydowskiej mieściły się w granicach prawa. Stowarzyszenia mogą się odwołać, bo pozwala na to art. 306 kodeksu postępowania karnego - uważa toruńska adwokat Ewa Wielińska.
O tym, że mają możliwość zażalenia się, przekonane są także młodzieżówki PO i SLD, które domagały się ścigania o. Tadeusza Rydzyka. Na bank będziemy się odwoływać - zapowiada Konrad Gołota, sekretarz Federacji Młodych Socjaldemokratów.
Młodzi Demokraci jeszcze nie podjęli decyzji. |
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=9137659
_________________ Admin ograniczył mi liczbę postów do 4, bo krytykowałem policjanta kopiącego człowieka podczas Marszu Niepodległości. Teraz 1/dobę(nie powiedział dlaczego).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Baccalus
|
Wysłany: 21:59, 03 Wrz '07
|
|
Prof. Jerzy Robert Nowak napisał: | Przykłady manipulowania wizerunkiem zasłużonych dla Ojczyzny Polaków można już było znaleźć w rocznikach z lat 90. (np. atak na Kościuszkę w grudniu 1995 r.). Jednak prawdziwe apogeum kampanii zniesławień naszych bohaterów narodowych przypadło na ostatnie lata, począwszy od stycznia 2003 roku. Może jedynie zdumiewać rozmach, z jakim "Wprost" zabrało się za ich oczernianie, rozpoczynając chronologicznie od pierwszego wielkiego króla Polski - Bolesława Chrobrego.
Na tym tle nie mniejszym zdumieniem napełnia dające się zauważyć w ostatnim czasie wyraźne "przysuwanie się" tygodnika "Wprost" do prawicy zapewne ze względów koniunkturalnych. Nagle bowiem zaczęto pisać na łamach "Wprost" o znaczeniu interesów narodowych i potrzebie ich obrony, zaczęto przyznawać, że w Polsce jest dużo mniejsze zagrożenie antysemityzmem i nacjonalizmem niż w Europie Zachodniej. Nagle zaczęto publikować alarmujące teksty w sprawie nieuczciwej polityki Niemiec wobec Polski (artykuły prof. Z. Krasnodębskiego, K. Grzybowskiej i in.). Doszło nawet do tego, że 29 sierpnia 2004 r. na łamach "Wprost" opublikowano artykuł pt. "Liga obrony honoru" Rafała Geremka i Pawła Ruska, głoszący już w podtytule: "Obrona czci własnego narodu to powinność i honor". Stwierdzenie bardzo cenne i godne pochwały, ale przecież tę "cześć własnego narodu" należało przez kilkanaście lat bronić w pierwszym rzędzie przed różnymi antynarodowymi autorami z "Wprost". |
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070903&id=my11.txt
Baccalus napisał: | Moje wnioski są następujące. Najpierw m/i cjit będą starali się przedstawiać patriotyzm, jako "nienowoczesność", "zacofanie", "prymitywizm". Następnie pozbawionych związku z "ojczyzną" ludzi "nauczą" miłości do swojej nowej ojczyzny- UE. Oświadczam, że mi się to nie podoba. Słowo "patriotyzm" każdy wykorzystuje do określenia czegoś, Nie wszyscy tym mianem określają to samo. Moim zdaniem dbanie o swoje interesy jest nie dość, że oczywiste, to jeszcze obowiązkowe. m/i cjit chcą podporządkować sobie cały świat. Przez propagandę chcą sprawić, że ich interesy, stanęłyby się interesami ich poddanych. To, jak zauważył Boruta, wynika z ich nacjonalizmu. Tyle, że ja nie chcę być ich podwładnym. Dodatkowo uważam, że zgubne dla ludzkości są ich poczynania. |
http://www.prawda2.yoyo.pl/viewtopic.php?t=739&highlight=wprost
_________________ Admin ograniczył mi liczbę postów do 4, bo krytykowałem policjanta kopiącego człowieka podczas Marszu Niepodległości. Teraz 1/dobę(nie powiedział dlaczego).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Baccalus
|
Wysłany: 23:53, 08 Wrz '07
|
|
Cytat: | Wśród tygodników od kilku lat szczególnie dużą rolę w walce z Kościołem zaczyna odgrywać wydawany przez niemieckiego Springera "Newsweek". Tygodnik ten zaczął wyraźnie wyprzedzać poprzedniego lidera antykatolickiej stawki - "Wprost", dziś moderującego swój ton ze względu na postawienie na PiS i nagłe udawanie prawicowości. W odróżnieniu od "Wprost" "Newsweek" jest dziś chyba najzajadlejszym wrogiem PiS i Kaczyńskich wśród tygodników (zdarzały mu się numery zawierające po siedem tekstów atakujących obecne rządy). Nienawiść do PiS i idei IV Rzeczypospolitej (osławione porównanie na łamach "Newsweeka" J. Kaczyńskiego do Putina) wydawany przez Springera tygodnik nader logicznie łączy z zajadłą niechęcią do Kościoła i polskiego patriotyzmu. (To w "Newsweeku" starano się maksymalnie nagłaśniać polakożercę Jana Tomasza Grossa nawet wtedy, gdy wszystkie inne media, widząc totalną kompromitację "Strachu" Grossa, wolały wybrać w tej sprawie milczenie z przymusu). |
http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070908&id=my22.txt
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|