W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Trójkąt Bermudzki   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
15 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 4753
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:32, 24 Kwi '09   Temat postu: Trójkąt Bermudzki Odpowiedz z cytatem

Czy i z tego należy się śmiać? Bimi i inni? Wink
Trójkąt Bermudzki jest o wiele większą zagadką niż 11 września. Od wielu lat giną tam samoloty i statki. Niektóre po prostu znikają, bez zostawiania śladu. Naukowcy od 50 lat próbują to wytłumaczyć naukowo i nie potrafią. A może coś wiedzą, tylko nie mogą mówić?

www.youtube.com/watch?v=fIoulhIjYfo&feature=related

To lista zaginionych samolotów i statków w przeciągu 60 lat

www.youtube.com/watch?v=PbKVy4sBoaE&feature=related

http://www.bermuda-triangle.org/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:17, 25 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z filmiku na youtube wynika ,że wszystkie zniknięcia były do roku 1985 mamy rok 2009 i co przez następne 24 lata nagle nic nie zaginęło ...w latach 60tych taka częstotliwość zaginięć , a w latach 90tych żadna?
Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:02, 25 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca z wilkami:
Cytat:
z filmiku na youtube wynika ,że wszystkie zniknięcia były do roku 1985 mamy rok 2009 i co przez następne 24 lata nagle nic nie zaginęło ...w latach 60tych taka częstotliwość zaginięć , a w latach 90tych żadna?

Tańcząca widocznie trójkąt stracił swoją magię Laughing, mówiąc kolokwialnie "odtrojkącił się" Laughing, nawiasem mówiąc koleś który napisał o zaginięci bombowców w trojkącie i niejako stworzyl legendę tegoż niejaki, Allena Eckerta nigdy nie był w stanie potwierdzić źródłowo tego co napisał... za to :
Cytat:
L.D. Kusche i Jules Metz dogłębnie zbadali tę historię, analizując 500 stron oficjalnego raportu. Wywnioskowali, że był to tragiczny wypadek, jeden z najtragiczniejszych wypadków lotnictwa wojskowego w czasach pokoju, ale spowodowany jak najbardziej naturalnymi przyczynami.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jk%C4%85t_Bermudzki
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:53, 25 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca - bardzo ładnie z Twojej strony że obejrzałaś filmik. Smile Ale oprócz filmiku, które były dwa, nie jeden, podałam również bardzo szczegółową stronę internetową która zajmuje się badaniem trójkąta i współpracuje z naukowcami. Gdybyś lubiła czytać, tak jak oglądać filmiki ... Wink
Nie było zaginęć po 1985r? Naprawdę?

Lista zaginionych samolotów:
http://www.bermuda-triangle.org/html/aircraft_losses.html

Od 1945r - 2002r zaginięć samolotów - 125
Od 1986r - 2002r zaginięć - 22
W ostatnich latach zaginięcia samolotów były w 2003r, 2005, 2007 i ostatnie 15 grudnia 2008r, jak go określono, zaginięcie w tajemniczych okolicznościach.
http://www.msnbc.msn.com/id/28252151/

Lista zaginionych statków:
http://www.bermuda-triangle.org/html/missing_vessels.html

Od 1917r - 2004r zaginięć statków - 79
Nie wiadomo ile zaginęło w czasie II wojny, bo nie liczono
Zanotowano również zaginięcia w XVIII i XIXw.

Bimi
Ja trójkątu bermudzkiego nie wymyśliłam i nic nie udowadniam. Fakty mówią za siebie. Tam coś się dzieje. To nie jest teoria spiskowa. Tak jak ewentualna prezencja cywilizacji pozaziemskiej, to też nie jest teoria spiskowa. Z resztą takim ludziom jak Ty nie mam zamiaru nic udowadniać. Tacy ludzie jak Ty, wyśmiewają wszystko co jest nieznane i czego nie potrafią zrozumieć. Poza tym zabierają głos, bez zapoznania się z tematem, aby tylko wyśmiewać. Z ignorantami nie będę rozmawiać. Możecie się śmiać. Śmiech to zdrowie.

To forum nie powinno nazywać się forum Prawda, tylko forum Manipulacja. Najlepszym dowodem są zamieszczane tutaj nieustannie nowinki z USA i Onetu. Wink
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:55, 25 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i czego właściwie miałby taki trójkąt bermudzki dowieść, lara?
bo mam wrażenie że coś starasz się udowodnić.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:27, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lara napisał:
Bimi
Ja trójkątu bermudzkiego nie wymyśliłam i nic nie udowadniam. Fakty mówią za siebie. Tam coś się dzieje. To nie jest teoria spiskowa. Tak jak ewentualna prezencja cywilizacji pozaziemskiej, to też nie jest teoria spiskowa. Z resztą takim ludziom jak Ty nie mam zamiaru nic udowadniać. Tacy ludzie jak Ty, wyśmiewają wszystko co jest nieznane i czego nie potrafią zrozumieć. Poza tym zabierają głos, bez zapoznania się z tematem, aby tylko wyśmiewać. Z ignorantami nie będę rozmawiać. Możecie się śmiać. Śmiech to zdrowie.
Wszędzie się coś dzieje. To że w trójkącie bermudzkim zdarzyły się niewyjaśnione wypadki to nie jest żadna teoria. Natomiast "prezencja cywilizacji pozaziemskiej" jest niewątpliwie teorią, a czy spiskową to nie wiem - znaczenie tego słowa jest różnorakie. To jest nieistotne. Wyśmiewam co najwyżej ludzką naiwność - mój śmiech może być najmniej dotkliwą z jej następstw Smile
dodam (śmiertelnie poważnie) że nie rozumiem tajemnicy trójkąta bermudzkiego, ale nie sądzę by jej sprawcą byli kosmici.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:28, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie twierdzę że sprawcami są kosmici. Bo skąd mogę wiedzieć? Twierdzę natomiast, że tam zdarzają się dziwne i niewytłumaczalne do końca rzeczy. Pojawiają się nagle dzikie fale, które zatapiają statek w ciągu kilku minut. Albo mgły ktore nagle pojawiają się niewiadomo skąd. Są świadkowie i są zachowane rejestracje w radio przez ludzi zaginionych. Ludzie widzieli dziwne obiekty, siły magnetycze, kompasy zaczynały wariować, ludzie tracili orientację. Jeśli jest katastrofa i znajdują wrak samolotu z ciałem, to można powiedzieć że to katastrofa jakich wiele. Ale jeśli znika cały samolot z załogą, bez najmniejszego śladu, albo znajdują statek widmo bez pasażerów - to naprawdę mrozi krew. Skoro powstały różne teorie naukowców na ten fenomen i żadna nie jest przekonywująca, to znaczy że jest to coś co przerasta ludzki umysł. Nie należy zapominać, że nasz umysł może objąć tylko 5%. Nie jesteśmy doskonali. Prawdopodobne jest to, że istnieją inne wymiary, których nie możemy zobaczyć normalnymi zmysłami. Ufolodzy twierdzą że własnie kosmici, dysponują taką wiedzą, że potrafią przemieszczać się poza wymiarami. I rzeczywiście odnośnie trójkąta, jest jedna teoria "nienaukowa", że zaginione pojazdy i ludzie mogli przejść do innego wymiaru. Właściwie kim my jesteśmy jako ludzie? Wink Gdyby można było zrobić zdjęcie całego wszechświata, nie bylibyśmy nawet widoczni na tym zdjęciu. Czyli niewiele znaczymy.
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:11, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zjawisk w Trójkącie Bermudzkim nie da się wytłumaczyć stanem dzisiejszej wiedzy. Statek lub samolot nie mogą tak po prostu się zdematerializować. Zawsze coś wypłynie lub po prostu nie zatonie - różnego rodzaju pojemniki puste w środku, elementy drewniane lub plastikowe czy wreszcie koła ratunkowe, co następnie zostaje wyrzucone gdzieś na brzeg. Tak jest w przypadku normalnych katastrof.

Natomiast teorii bąbelków nie da się w żaden sposób przyłożyć do zaginięć samolotów. W pewnym miejscu pilot, który ledwo uszedł z życiem z dziwnych chmur, wspomina o chmurze w kształcie soczwkowatym.

Nie wiadomo, czy jest to zdjęcie autentyczne, czy obraz wykonany przez grafika, ale jeśli wierzyć J. Pająkowi - nie jest to normalna chmura, tylko sztuczna UFO-chmura, wewnątrz której jest schowany duży pojazd dyskoidalny, który jest w stanie wywołać w jednej chwili tornado. Niestety, mówiąc o Trójkącie Bermudzkim, nie da się uciec od powiązań z UFO.
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:53, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WIKIPEDIA napisał:

Statystycznie, obszar ten nie różni się w żaden sposób pod względem katastrof samolotów czy statków od żadnego innego akwenu na Ziemi

Ja swoją drogą zastanawiam się dlaczego trójkąt, a nie wielokąt. Wybrano pewno jakieś trzy tragedie na ustalenie rogów trójkąta. Smile
Okazuje się, że:
Cytat:
Nie istnieje jeden ustalony kształt trójkąta, jego kształt opisywany jest różnie w poszczególnych legendach.
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:30, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ułomny ludzki umysł nie jest w stanie czegoś pojąć, to najlepiej to wyśmiać. Nie? Tylko dziwie się dlaczego ludziom łatwiej przychodzi uwierzenie w Boga, niż w istnienie obcych cywilizacji czy niewyjaśnionych zjawisk. Jak ktoś powie że widział Ufo, to się z niego śmieją. Boga nikt nie widział, ale jego istnienia nie kwestionuje się. Bo w przeciwnym razie Bóg stanowił by taki top secret jak UFO. Natomiast cieszy się powodzeniem na całym świecie, pod różnymi postaciami choć go nikt nie widział. AQuatro, cytatem z Wikipedii nie zaimponujesz. Lepiej obejrzyj film, a zobaczysz co mówią naukowcy. Gdyby takie rzeczy jakie wystepują w trójkącie i o takiej czestotliwości występowały w innych miejscach, to by było powszechnie wiadomo. Gdybyś obejrzał film, usłyszałbyś co mówią eksperci. To jest jedyne miejsce na świecie, w którym występują dziwne i niezrozumiałe fenomeny pogodowe. I nie wiadomo skąd się biorą te fenomeny. Jest nawet specjalne laboratorium, ukryte na statku pasażerskim który ciągle odbywa tam rejs i cały czas prowadzą badania. Poza tym wystarczy spojrzeć na listę zaginionych samolotów i statków. Aż tyle katastrof na tak stosunkowo niewielkim skrawku ziemi? I jeszcze ci wyparowani bez śladu ludzie? AQuatro zabłyśnij czymś mądrzejszym. Wink
Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:24, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż niektórzy wierzą w trójkąty i koła magiczne, a inni w grupę maniaków dążących do przejęcia władzy nad światem z pobudek znanych ludzkości od wieków : kasa, władza, ambicja, pycha. Ja wierzę w tą druga teorie.
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:20, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kto tu mówi o wierze w trójkąty? Rolling Eyes Ty chyba jesteś pokręcony Teodoryk. To Ty wierzysz w zabobony i boga którego nie widać. Trójkąt to jest określenie kształtu skrawka oceanu na którym dochodziło do tragedii. I ten skrawek ma szczególne cechy, jak wyjątkowe anomalie pogodowe. To nie jest wiara, to są fakty. Na świecie istnieją różne fenomeny, które są charakterystyczne tylko dla jednego miejsca. Na przykład w San Francisco w lipcu występuje fenomen mgły. Widziałam jak to wygląda, bo tam byłam. Ale na Bermudach te fenomeny są wyjątkowo niebezpieczne. Występują nagłe, nieprzewidywalne zmiany pogody. I przy tym dziwne, niewytłumaczalne zjawiska. Na przykład dzikie fale, tak wysokie i silne, że od razu zatapiają statek. Próbowano wyjasnić ten fenomen i nawet wymyślono teorie bombelków, ale ta teoria ma się nijak do ginących samolotów. Świadkowie którym udało sie przeżyć takie doświadczenie na tym obszarze, mówią o dziwnej chmurze magnetycznej. Po wejściu w tę chmurę, urządzenia w samolocie przestawały funkcjonować. Naukowcy nie potrafią tego wytłumaczyć. Bo dochodzi do kompletnego zniknięcia pojazdu. A jeśli chodzi o UFO, to jest mnóstwo ludzi którzy to widzieli na własne oczy, są dokumenty w archiwach rządowych którym nikt nie zaprzeczy, a poza tym są wiarygodne zdjęcia i zeznania świadków. Teodoryk nie rób z siebie głupka, tylko poczytaj trochę zanim zaczniesz tutaj dyskutować. Chyba że jesteś kompletnym ignorantem i interesuje Ciebie tylko modlenie się w kościele do boga kosmitów. Bo bóg jeśli stworzył wrzechświat, czyli kosmos, stworzył również kosmitów. My też jesteśmy kosmitami.

Jeszcze raz zamieszczam video udostepnione przez rząd Ekwadoru

www.youtube.com/netacho

Tu archiwa udostępnione przez rząd GB

http://www.nationalarchives.gov.uk/ufos/

Cytat:
Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem

[b]CZY SIĘ TO KOMUŚ PODOBA CZY NIE, MY RÓWNIEŻ JESTEŚMY KOSMITAMI. Exclamation Laughing
CZYŻ NIE ŻYJEMY W KOSMOSIE Question

Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:33, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lara:
Cytat:
I ten skrawek ma szczególne cechy, jak wyjątkowe anomalie pogodowe. To nie jest wiara, to są fakty. Na świecie istnieją różne fenomeny, które są charakterystyczne tylko dla jednego miejsca.

Zgadzam się na przykład takie Oscypki są charakterystyczne dla Zakopanego Wink.

Ten skrawek ma tak zajebiście szczególne cechy, iż nie dochodzi tam do większej ilości wypadków niż w innych rejonach świata. Istnieje tam wzmożony ruch zarówno lotniczy jak i morski (rozwinięta turystyka) i gdyby było to takie niesamowite miejsce to już dawno by zaprzestano latania tamtędy, bo by się to nie opłacało. A o tragediach i zaginięciach słyszałabyś 3 razy w tygodniu w mediach.

Cytat:
Ale tam na Bermudach ten fenomen jest wyjątkowo niebezpieczny.Występują nagłe, nieprzewidywalne zmiany pogody.

Prawie jak w Zakopanym Laughing, np. taki Giewont...nigdy nie wiadomo kiedy pogoda się zmieni i TOPR ma często dużo pracy w związku z zaginięciami.

Cytat:
Na przyklad dzikie fale, tak wysokie i silne, że od razu zatapiaja statek. Próbowano wyjasnic ten fenomen i nawet wymyślono teorie bombelków, ale ta teoria ma sie nijak do ginących samolotów.

Teoria bąbelków jest genialna, przynajmniej ma genialna nazwę- poprawiła mi humor Very Happy

Cytat:
A jeśli chodzi o UFO, to jest mnóstwo ludzi którzy to widzieli na własne oczy, są dokumenty w archiwach rządowych którym nikt nie zaprzeczy,

Kto ma dostęp do archiwów rządowych, jakich rządów są owe archiwa? Bo jeżeli wierzysz w filmy które mają siać dezinformacje i odciągać ludzi od tematów związanych z rządem światowym w kierunku bajdurzenia o Ufoludkach to gratuluje.

Ale i tak najlepszy jest argument z archiwami rządowymi, trzeba było jeszcze dodać że one są tajne, jednak wyciekła z nich informacja do mediów, i puścili film naukowy o UFO na Discovery na ich podstawie...Lara NIE OSZUKUJMY SIĘ

Cytat:
Teodoryk nie rób z siebie głupka tylko poczytaj trochę zanim zaczniesz tutaj dyskutować..

Dlaczego go niby robię z siebie ? Ponieważ do każdego tematu podchodzę z dystansem ? No wiesz o to chodzi w tym forum tutaj poszukujemy PRAWDY Smile Ale co mam czytać, bo nie za bardzo zrozumiałe, tajne archiwa rządowe na temat UFO?

Cytat:
Chyba że jesteś kompletnym ignorantem i interesuje Ciebie tylko modlenie się w kościele do boga kosmitów. Bo bóg jeśli stworzył wrzechświat, czyli kosmos, stworzył również kosmitów. My też jesteśmy kosmitami.

He ? Czy to jakaś teoria związana z tematem?

Widzisz z tymi teoriami to jest tak, niektórzy obawiają się NWO, rządu światowego, zwracają uwagę na głód na świecie, oraz na chory system kredytów. Inni natomiast zajmują się UFO, trójkątami, duszkami, oraz teorią geocentryczną.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pocieszę Cię uważam, że trójkąt bermudzki czy nawet czworokąt dajmy na to indyjski, to nic w porównaniu do twierdzenia iż Ziemia jest centrum kosmosu, oraz że się nie obraca. Także uważam, że zakładasz dość logiczne tematy (co nie znaczy, że MUSZE się z tobą zgodzić)

I przestań mi wyjeżdżać z tym swoim cytatem z Lema Wink. To że ktoś docieka faktów nie znaczy, że jest od razu idiotą. Równie dobrze ja Ci mogę znowu powtórzyć mój cytat z Herberta :

Cytat:

Zaiste ich retoryka była aż nazbyt parciana
(Marek Tulliusz obracał się w grobie)
łańcuchy tautologii parę pojęć jak cepy
dialektyka oprawców żadnej dyskryminacji w rozumowaniu
składnia pozbawiona urody koniunktiwu ...
Z. Herbert "Potęga Smaku"
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:00, 26 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Trójkąt Bermudzki nie jest jedynym obszarem, gdzie znikają w tajemniczy sposób statki i samoloty. Po przeciwnej stronie Ziemi, u wybrzeży Japonii, znajduje się rejon zwany Diabelskim Morzem. Częstotliwość występowania niezwykłych wypadków w obu tych miejscach jest mniej więcej taka sama. Na Diabelskim Morzu zaobserwowano również ogromne kopuły wodne, podobne do tych, które występują na terenie Trójkąta Bermudzkiego.

Na obszarze obejmującym ten teren zanotowano zaginięcie największego statku (długość kadłuba - 314 m, szerokość - 50 m, nośność 224 tys. DWT - dla lepszego zobrazowania wielkości, można powiedzieć, że na jego pokładzie można by swobodnie umieścić trzy stadiony olimpijskie) rudotankowca "Berge Istra", przewożącego transport ropy naftowej i rudy żelaza z portu Tubarao (Brazylia) do Kimitsu (Japonia). Statek był wyposażony w urządzenie uniemożliwiające zatopienie. Rejs przebiegał bezproblemowo aż do dnia 31 grudnia 1975 r., gdy stracono łączność radiową z jednostką. Po kilku dniach poszukiwań, z wody wyłowiono dwóch rozbitków. Nie znaleziono plam oleju, części, ropy i rudy, które powinny wypłynąć po rozbiciu tak ogromnego statku. Relacje opisujące "katastrofę" przedstawili rozbitkowie (obsługa statku). Stwierdzili, że przed wybuchem usłyszeli metaliczny łoskot i dostrzegli dziwne światła. Później nastąpił wybuch, który zrzucił ich ze statku do wody. Po wypłynięciu na powierzchnię (ok. 10 s - według zeznań), oczom rozbitków ukazało się spokojne morze, bez śladu jakiejkolwiek katastrofy.

To tylko niektóre przykłady nie wyjaśnionych zjawisk. Godzinami można wymieniać zdarzenia, które miały miejsce na tych obszarach. Te i inne dziwne zjawiska nie zostały dotąd wyjaśnione w logiczny lub naukowy sposób. Do dnia dzisiejszego jesteśmy świadkami nie wyjaśnionych zniknięć jednostek powietrznych i nawodnych, załóg, zatonięć czy innych anomalii.

Biała woda - osobliwość występująca w obszarach Trójkąta Bermudzkiego, była obserwowana na przestrzeni wielu kilometrów w pobliżu Orange Key. Kontrast, jaki zachodzi między ciemną wodą morza a tym zjawiskiem, jest tak wielki, że zostało ono nawet zaobserwowane przez amerykańskich astronautów podczas ich podróży na Księżyc (Apollo 12).

http://straszne-historie-ze-swiata.bloog.....caid=67ebe

Gdzieś dawno temu czytałem o niewyjaśnionym incydencie, jaki miał miejsce na początku wojny, we wrześniu 1939 r., w okolicach Sochaczewa. W kierunku Warszawy leciała eskadra bombowców niemieckich, w liczbie - dokładnie nie pamiętam - sześciu czy siedmiu. Świadkowie relacjonują, że samoloty zostały nagle otoczone przez jakąś mgłę i zaraz po prostu zniknęły. Na ten temat musiały się zachować jakieś zapisy w archiwach niemieckich, ale jest problem znaleźć coś na ten temat w sieci. Chociaż incydent miał charakter jednorazowy, przypomina on przebieg zaginięć w Trójkącie Bermudzkim.
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:06, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co ciekawe że ten obszar koło Japonii też ma kształt trójkąta i nazywa się Dragon's triangle. I podobno jest jeszcze bardziej niebezpieczny.
Pierwsza część filmu wyraźnie to pokazuje.

UFO Files the Pacific Bermuda-Triangle 1/4
http://it.truveo.com/14-UFO-Files-The-Pacific-Bermuda-Triangle/id/3734228149

Bimi o co ci chodzi? Te obszary mają taki kształt. A dlaczego piramidy w Egipcie mają kształt trójkąta, a nie prostokąta? Albo lepiej, dlaczego Włochy mają kształt buta? Trójkąt bermudzki to Bermuda, Floryda, Puerto Rico. I w co się układają same z siebie? W regularny trójkąt. Czy naprawdę coś musi być okrzyczane we wszystkich mediach, łącznie z Onetem żeby było wiarygodne? Shocked Mnie osobiście najbardziej przekonuje coś, co nie jest okrzyczane przez media. Trójkat bermudzki zawsze był przedstawiany jako legenda. O tym drugim miejscu, niewielu wie. Ja nie wiedziałam, bo się przedtem nie interesowałam. Ale teraz wiem że takich miejsc jest tylko dwa. Poza tym to są wszystko sprawy tabu tak jak UFO. Bo są niewyjaśnione i niezrozumiałe. Tutaj się nie ma z z czego śmiać. Nie należy zapominać, że my rownież jesteśmy kosmitami. Nasza planeta jest częścią Kosmosu. Dlaczego ludzie są takimi egoistami i myślą że są jedyni we wszechświecie, skoro nawet nie wiedzą jak wielki jest ten wszechświat. Naprawdę ci którzy uważają że we wszechświecie żyją tylko Ziemianie, są ignorantami. Bardzo mi przykro.

I jeszcze dodam, że wierzę w to, że to celowa polityka prowadzona przez wiele lat, mającą na celu ośmieszyć i dezinformować ludzi o ewentualnym istnieniu innych istot pozaziemskich i sprowadzić ich do poziomu groteski. A może ze względu na ludzką ułomność i przekonanie że ziemia jest pępkiem wszechświata. Tak czy inaczej, nawet gdyby na poważnie chciano ogłosić że alieni są wśród nas, ludzie i tak by nie wierzyli. Choćby ze względów religijnych. Trzeba by było się podzielić bogiem z innymi kosmitami. Smile
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:38, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lara napisał:
Co ciekawe że ten obszar koło Japonii też ma kształt trójkąta i nazywa się Dragon's triangle. I podobno jest jeszcze bardziej niebezpieczny.

jeszcze bardziej??? Shocked
lara, może zrób ranking nabardziej niebezpiecznych trójkątów świata. bo przez chwilę czytając cię odniosłem wrażenie, że nie ma nic bardziej szatańskiego niż trójkąt bermudzki...
a tu masz - trójkąt japoński wydaje się być jeszcze gorszy Laughing
to jakie znasz jeszcze trójkąty?
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:05, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niebezpieczny trójkąt - chociaż latający

Całe video:

http://www.metacafe.com/watch/yt-kflTD_EbpWI/ufo_australia_google_earth/
Powrót do góry
forrest_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:36, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Easy_Rider
To nie jest UFO !!!, rysunek przedstawia TR-3B, zbudowanego na podstawie obcej technologii Very Happy

UK TR3B

The Ultra Top Secret TR-3B
http://www.rense.com/general5/trb.htm
http://www.gotthatonline.com/TR3-B.htm
13:13 13.09.1979 Caulbearer Smile
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:17, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To się nazywał Projekt Aurora
www.youtube.com/watch?v=5hQfwEJmlfo&feature=related
Powrót do góry
zainteresowany

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:13, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TR-3B powiadacie
Super ściśle tajne/poufne .

http://www.koscielec.pl/areatr3b.htm

* informacje pochodzą z przemówienia wygłoszonego przez Edgara Rothschilda Fouche
podczas Międzynarodowego Kongresu poświęconego sprawom związanym z UFO
w Loughlin w Nevadzie w 1998r.
E.R.Fouche - pracownik przemysłu związanego z obronnością, pracującego nad
rządowymi tajnymi programami przez ostatnich 30 lat, włączając w to
pracę w Groom Lake (Area 51) i Nellis Air Force Base

Oczywiście zbieżność nazwiska Rothschild przypadkowa?
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:38, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lara:
Cytat:
Bimi o co ci chodzi? Te obszary mają taki kształt. A dlaczego piramidy w Egipcie mają kształt trójkąta, a nie prostokąta? Albo lepiej, dlaczego Włochy mają kształt buta? Trójkąt bermudzki to Bermuda, Floryda, Puerto Rico. I w co się układają same z siebie? W regularny trójkąt.

Nie do końca poniewaz niektórzy autorzy rozszerzają ów trójkąt do Irlandii Very Happy :

Cytat:
W zależności od autora, wielkość Trójkąta Bermudzkiego jest różna. Niektórzy rozszerzają ją aż do wybrzeży Irlandii.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jk%C4%85t_Bermudzki

Aha i jako historyk powiem Ci , iż Piramida ma kształt ostrosłupa nie trójkąta Razz !

Przyłączam się do apelu Bimiego: gdy odkryjesz nowe "szatańskie" trójkąt to daj znać Wink. Ja wraca do czytania tematów o bankach, sztucznych kryzysach oraz przygotowywaniach do wprowadzenia stanu wyjątkowego. Na razie Laro, jak znajdziesz jakiś kolejny czworościan mozambicki to wal śmiało... nawet na PW Smile
Powrót do góry
Lara

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:03, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wracaj sobie gdzie chcesz. Very Happy Ja się lepiej czuję z UFO i Trójkątami bermudzkimi, niż z kryzysami i innymi świńskimi grypami. Bo dla mnie jest ważniejszy mój spokój wewnętrzny i moje zdrowie psychiczne. Nie chcę się stresować. A poza tym Teodoryk mam prawo pisać o czym mi się podoba. A Ty nie musisz tego czytać jak Ciebie to nie interesuje i wciskać swój nos. Świat jest piękny, dlatego że jest różnorodny. Byłoby nudno, gdyby wszyscy mieli takie same zainteresowania. Czy nie tak?
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:07, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to dobrze lara że w końcu znalazłeś swego konika. ewidentnie ci go brakowało jeszcze jakiś czas temu. życzę ci abyś w owej tematyce odnalazła spokój.
pamiętaj jednak że to forum nie jest o zjawiskach niewyjaśnionych. istnieją jednak inne polskie fora na których z pewnością zostaniesz zrozumiana.
Powrót do góry
Fanalityk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:28, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk, wygladasz mi na lizydupa..
co jak co ale tym razem z Lara sie zgodze..

PS Easy Rider, teoria babelkow pasuje takze do zaginiec samolotow..
choc nie przepadam za mythbusters (pogromcy mitow) to udowodnili ze "babel" moze zniszczyc samolot, dodatkowo jesli ten babel sklada sie glownie z metanu, to bardzo szybko zatrzyma prace silnika samolotu, ktory w taki babel/chmure wleci..
trzeba jadnak przyznac ze musialoby to byc bardzo czeste zjawisko, zbyt czeste jak na zjawisko naturalne, wiec;
jesli sa jakies bazy w tych miejscach to albo:
-rozbudowuja sie a efektem ubocznym jest wydobywanie sie czegos (babelki)
-przewietrzaja sie
-ma to cos wspolnego ze skroplonym (zimnym) metanem, ktory udowodniono moze znajdowac sie na dnie innych akwenow i tworzyc cos jakby jezioro na dnie oceanow

duzo o TB i usaf/ufo mowilo sie w polowie ubieglego wieku, w tym samym czasie zaginelo takze najwiecej ludzi...

swoja droga Lara to polecam poczytac/poogladac nt: skad na Ziemi wziela sie woda i czego ktos tam moze szukac..
dowiesz sie z wykladow Michaela Tsariona, i nie tylko..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:35, 27 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Teodoryk, wygladasz mi na lizydupa..
co jak co ale tym razem z Lara sie zgodze..

hehe Wink nazywaj to jak chcesz, niedawno jeszcze byłem ignorantem dla Ciebie poniewaz nie akceptowałem teorii "chemtrails" ...no cóż, nie we wszystkim muszę się zgadzać z ludzmi na forum, to że nie wierze w ufo, trójkąty, czy duszki to jak Lara powiedziała... moja sprawa indywidualna, ale staram się przekonać innych i poszukiwać prawdy. Trzymaj się
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: