... a WHO chce go zakazać kobietom w wieku rozrodczym
, no kurwa jak tu ludzie nie wyjdą na ulicę bronić wyboru kobiet
, to ja nie wiem ino na przemiał się nadajemy
.
Cytat: |
WHO chce zakazać kobietom spożywania alkoholu.
Światowa Organizacja Zdrowia zaproponowała wprowadzenie zakazu napojów alkoholowych dla kobiet w wieku rozrodczym - napisano w projekcie Globalnego Planu Działań w Ramach Walki z Alkoholem na lata 2022-2030.
Zgodnie z dokumentem, kraje powinny zwiększać świadomość ludności odnośnie szkodliwości dla zdrowia napojów alkoholowych, jednak szczególną uwagę należy zwrócić na ochronę dzieci, kobiet w ciąży i kobiet w wieku rozrodczym.
Wiąże się to z tym, że picie alkoholu przed i w okresie ciąży może doprowadzić do rozwoju różnych chorób i wad, a także pojawienia się problemów z zachowaniem społecznym i zdolnością do nauki, napisano w tekście.
Mężczyzna w masce na tle ilustracji wirusa.
Wpływa to również negatywnie na stan fizyczny i psychiczny matki – zaznaczono.
Jak stwierdziła WHO, najlepszym wariantem będzie więc całkowita rezygnacja kobiet z alkoholu.
Wnioski Światowej Organizacji Zdrowia wywołały szeroką krytykę internautów, a samą organizację oskarżono o seksizm. |
https://pl.sputniknews.com/swiat/2021061.....-alkoholu/
Ale tam oni ćpają ciężary, z drugiej strony takie zakazy z dupy wzięte które trudno wyegzekwować chociażby u ludów słowiańskich gdzie alkohol jest częścią kultury ( i nie mam na myśli wódy która to została rozpowszechniona w XIX wieku celem rozpijania chłopstwa , w ogóle alkohole wysokoprocentowe to całkiem świeży wymysł ) , mają na celu wniesienie nowych opłat, jak z walką o klimat, gdzie wprowadza się podatek od CO
2 .
Nie ma picia nie ma życia.
Jebać WHO toporem
.