W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Marcinkiewicz: możliwe, że byłem podsłuchiwany  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 618
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:24, 28 Sie '07   Temat postu: Marcinkiewicz: możliwe, że byłem podsłuchiwany Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.onet.pl/1596195,11,item.html

Cytat:
Marcinkiewicz: możliwe, że byłem podsłuchiwany

- Możliwe, że byłem podsłuchiwany - powiedział w wywiadzie dla "Faktów" TVN były premier Kazimierz Marcinkiewicz.
- Żyjemy w państwie Orwella i warto mieć tego świadomość. Gdy byłem premierem, spodziewałem się, że także wobec swojego szefa służby mogą pełnić taką rolę i taką funkcję - powiedział Marcinkiewicz.

Nie wiadomo, na czyje polecenie miało się to odbywać. Według "Faktów", nazwisko Marcinkiewicza "nie wynika bezpośrednio" z zeznań b. szefa MSWiA Janusza Kaczmarka przed sejmową speckomisją. Marcinkiewicz - polityk PiS - był premierem od października 2005 do lipca 2006 r. Obecnie jest dyrektorem wykonawczym w Europejskim Banku Odbudowy i Rozwoju.

O podsłuchiwaniu mówił dziś również były wicepremier i minister edukacji Roman Giertych (LPR).

- Podsłuchiwać kolegów, wykorzystywać te podsłuchy do celów politycznych, w moim przekonaniu próbować doprowadzić do zatrzymania, aresztowania swoich współpracowników z rządu, to jest to działanie, które nie mieści się w kanonie żadnych zasad, poza zasadami gangsterskimi - stwierdził szef Ligi.

Jak dodał, najnowsze hasło wyborcze PiS ("Zasady obowiązują" - red.) to "gorzka ironia i kpina z tego, co się rzeczywiście działo". - Mamy polskie "Watergate", wydarzenie, którego w Polsce chyba jeszcze nie było - ocenił.

– Może perspektywa londyńskich pubów i ciemnych brytyjskich piw powoduje, że pan Marcinkiewicz, człowiek cenny dla polskiej polityki, człowiek zasad, mówi o państwie totalitarnym - powiedział w TVN 24 Joachim Brudziński (PiS). - Mam nadzieję, że Marcinkiewicz nie odnosi tego sformułowania tego do obozu rządzącego, dzięki któremu został premierem. Ja nie odnoszę tej wypowiedzi do obecnej sytuacji - podkreślił poseł PiS. - Inaczej musiałbym stwierdzić, że tych piw w pubie było wiele - dodał. Jego zdaniem, słowa o "państwie Orwella", nie oddają intencji Marcinkiewicza. - Polska jest państwem o ugruntowanej demokracji, a nie państwem totalitarnym - stwierdził Brudziński.

Rzecznik rządu Jan Dziedziczak powiedział w TVN 24, że "Kazimierz Marcinkiewicz nie jest podsłuchiwany i nie był podsłuchiwany". - To są informacje od samego premiera – podkreślił. - Ta sprawa to wielka bzdura. Możliwe, że ktoś chce wprowadzić chaos informacyjny – dodał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:28, 28 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak twierdzi TVN Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:32, 28 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mają nagrane Smile
http://www.tvn24.pl/-1,1519511.1,wiadomosc.html
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 09:08, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ŻYDOMASONI Z OKRĄGŁEGO STOŁU MANIPULUJĄ POLAKAMI !!! MAJĄ TAJNY UKŁAD Z TVN24 !!!! POŁOWA ZNANYCH POLITYKÓW PRAWICY I LEWICY BRAŁA PRAKTYKI W INSTYTUTACH PSYCHOLOGII I PERSWAZJI W ZSRR I NA ZACHODZNIE... TO SWIETNIE PRZYGOTOWANE ORGANIZMY DO PERSWAZJI I MANIPULACJI LUDZI.... ICH JEDYNYM ZADANIEM JEST ZAWŁASZCZYC SOBIE JAK NAJWIĘCEJ $ I DALEJ SIE OBRAŻAĆ... ŻYJECIE W MATRIXIE.. !!! KATOLICYZMU JUŻ NIE MA.... !!! NWO ZWYCIĘŻA !!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:33, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szkoda że media nie cytują CAŁEGO wywiadu:

Paweł Reszka, Michał Majewski: Czy to prawda, że w grudniu 2005 r., gdy był pan premierem, ważna osoba związana z PiS, która nie pełniła żadnych funkcji państwowych, prosiła służby o zbieranie informacji na pana temat?
Kazimierz Marcinkiewicz, były premier: Sporo panowie wiecie.

Czy tak było?
Nie mogę zaprzeczyć tej informacji

Kto prosił o inwigilowanie pana? Kto konkretnie był o to proszony?
Odmawiam odpowiedzi. Panowie, zostawcie tę sprawę.

Czy służby zgodziły się na prowadzenie działań przeciw panu?
Z tego, co wiem, nie.

Czy jest prawdą, że to ówczesny szef ABW Witold Marczuk odmówił założenia panu podsłuchu i zbierania o panu informacji?
Nie mogę temu zaprzeczyć.

Skąd pan wie, że było zlecenie inwigilowania pana?
Z trzech niezależnych od siebie źródeł. Nie rozumiem, po co ta zawierucha. Od 10 lat żyjemy w świecie Orwellowskiego "Roku 1984" - mnie ten świat nie przeraża, a nawet nie męczy. Nie mam nic do ukrycia. Jak ktoś lubi podsłuchiwać, niech wobec mnie robi to do woli.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:07, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marcinkiewicz: nigdy nie mówiłem, że byłem podsłuchiwany
PAP 17:20

Cytat:
Kazimierz Marcinkiewicz zapewnił, że nigdy nie mówił, iż był podsłuchiwany, czy inwigilowany i - jak dodał - nic na ten temat nie wie. B. premier nie zamierza startować w najbliższych wyborach parlamentarnych.

Nigdy i nigdzie nie powiedziałem, że byłem podsłuchiwany, czy inwigilowany. Nigdy i nigdzie czegoś takiego nie powiedziałem i nic na temat podsłuchiwania mnie, czy inwigilowania nie wiem - podkreślił b. premier.

Wtorkowe "Fakty" TVN podały, że wśród osób, które miały być podsłuchiwane przez służby specjalne, pojawia się nazwisko Marcinkiewicza. Nie wiadomo, na czyje polecenie miało się to odbywać. Według "Faktów", nazwisko Marcinkiewicza "nie wynika bezpośrednio" z zeznań b. szefa MSWiA Janusza Kaczmarka przed sejmową speckomisją.

"Żyjemy w państwie Orwella"

B. premier powiedział "Faktom", że "to nie jest wykluczone". Żyjemy w państwie Orwella 1984 roku i warto mieć tego świadomość. Kiedy byłem premierem spodziewałem się, że także wobec swego szefa służby mogą pełnić taką rolę i taką funkcję - dodał.

Marcinkiewicz zaznaczył, że o tym, iż mógł być podsłuchiwany, dowiedział się od dziennikarki "Faktów", która do niego zadzwoniła. Ja na ten temat nic nie wiem i ani razu nie potwierdziłem, że wiem cokolwiek na temat podsłuchiwania mnie - zaznaczył. Żadnych plotek nie rozpuszczam, odpowiadam tylko na pytania dziennikarzy - oświadczył b. premier.

Pytany o swoją wypowiedź, że nie wyklucza, iż był podsłuchiwany odpowiedział: a premier Kaczyński wyklucza, że nikt go nie podsłuchuje? Ja myślę, że nikt nie wyklucza.

Odnosząc się do wypowiedzi premiera J. Kaczyńskiego i innych polityków PiS na ten temat, Marcinkiewicz powiedział, że jest atakowany za coś, czego nie uczynił.
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:59, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz na (warśawskim) salonie "bardzo modne" jest być podsłuchiwanym ...
... Wink
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:47, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt przecież nie twierdzi że był podsłuchiwany - wiadomo że nie Smile

Mówimy jednak o tym, że nawet on uważa, iż żyjemy w państwie orwella. A przecież był premierem, to chyba wie Smile
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:06, 29 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
... A przecież był premierem, to chyba wie Smile
był jednym z filarów IV RP, a teraz udaje "niewiniątko"...
Bimi napisał:
...Mówimy jednak o tym, że nawet on uważa, iż żyjemy w państwie orwella
to wiemy i bez jego uwag, ...

a swoją drogą to nie rozumię tego szumu medialnego wokół jego osoby ...
wyjątkowo jak na PiS-owca znając jego "popularność" w PO podejrzewam, że być może ktoś zechce powierzyć mu jakąś funkcję ...w ramach zbliżenia obu obozów politycznych.

Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:12, 30 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja już kilka miesięcy temu mówiłam, że Polską rządzą SS i WLNP, która w skutek swojej nadmiernej inteligencji nie ujawnia się a ma ogromne wpływy w Polsce... Wystarczy wspomnieć, że z 3 dziś zatrzymanych 2 należy do WLNP... Embarassed Rolling Eyes Embarassed Rolling Eyes Confused Shocked Twisted Evil ... FORUM PIĘKNE SIE ROZWIJA, ALE ABW TU KIEDYŚ WKROCZY... ALBO I NIE.... BO 7 WRZESNIA KONIEC PiS-u i co za tym idzie, wg "ustaleń okrągłego stołu" = deklaracji żydomasońskiej władze przejmie centroprawica... i tak do skutku... aż żydostwo stanie się potęgą... no i masoneria... Powiedziałam bym więcej, ale i mnie ABW zatrzyma... Tak bardzo boje sie państwa policyjno- religijnego, że od kilku dni boje się wyjśc na ulice... No dzięki bogu mam szerokie kontakty w polsce !!!! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: