W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Teoria spiskowa neoracjonalistów  
Podobne tematy
Racjonalista.pl5
Akcja: Prawda vs Racjonalista! 115
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
7 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 1160
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:09, 02 Sie '08   Temat postu: Teoria spiskowa neoracjonalistów Odpowiedz z cytatem

http://www.ithink.pl/artykuly/aktualnosc.....onalistow/
Cytat:
W połowie kwietnia 2008 r. portal internetowy „Racjonalista” opublikował artykuł pt. „Pseudonauka ruchu 9/11 Truth”.(1) Zaprezentowany materiał stanowi przerażające świadectwo kondycji umysłowej, w jakiej egzystuje ogromna część inteligencji współczesnych społeczeństw przemysłowych. Poniżenie zniewolonego umysłu, będące bezpośrednim skutkiem działania nasilonej, długotrwałej i nieustannej indoktrynacji, jakiej poddani są odbiorcy treści, wytwarzanych przez nowoczesne ośrodki kontroli opinii publicznej, charakteryzuje brak umiejętności formułowania opinii własnych i nieustanna potrzeba odwoływania się do autorytetów. Jest też najsmutniejszą chyba cechą naszej nibydemokracji, w której obywatele, traktowani jak ogłupiały motłoch, nie mają prawa posiadać ani publicznie artykułować niezależnych opinii bez konieczności odpierania agresywnych ataków ze strony ludzi zaangażowanych w obronę nietykalnych symboli hierarchii zachodniej cywilizacji. Artykuł zamieszczony w „Racjonaliście” jest klarowną ekspozycją tej tendencji i jednocześnie spektakularnym aktem zerwania więzi z tradycją kartezjańskiej logiki, w myśl której nie jest możliwe wykazanie fałszywości tezy poprzez zademonstrowanie argumentu, że teza popierana jest przez osobę, która prezentuje fałszywe opinie na tematy odmienne. Świat nie dzieli się, jak sugeruje redakcja „Racjonalisty”, na ludzi posiadających opinie poprawne oraz na ludzi posiadających opinie fałszywe na wszystkie tematy rzeczywistości. To powinno być jasne. Powinno też być już jasne, że racjonalizm tworzony był w duchu nieustannej krytyki i weryfikacji opinii wygłaszanych przez autorytety, reprezentujące interesy rządzących. I nie bezpodstawnie, gdyż „nie powinno się ufać ludziom posiadającym władzę”, jak stwierdził kiedyś współtwórca Stanów Zjednoczonych James Madison. Taki jest rodowód i znaczenie słowa sceptycyzm, które dumnie zdobi winietę portalu ale najwyraźniej nie umysły reprezentantów polskiego neoracjonalizmu.

[...]

polecam cały artykuł.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:38, 02 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ten tekst był pierwotnie zamieszczony na portalu lewica.pl

nawet obrazki te same
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:52, 02 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aa, to sorry.
pewnie dlatego wtedy go nie przeczytałem Smile
Powrót do góry
brainwash

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 23:09, 02 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kiedy autorytety stają się prawem to jest katastrofa. Kult jednostki i cały ten zgiełk, jak w małpim gaju. Spoko autoportret społeczeństw globalnych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
JA

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:37, 03 Sie '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie sie spodobały dwa komentarze umieszczone pod artykułem.

1

Cytat:
Witam,

Nie wiem jak to się dzieje, że co rusz znajdują się kolejni "znawcy" i "obiektywni" komentatorzy w sprawie 9/11. Kochani, Wasze argumenty co do teorii spisku, są tak żałosne, że aż zęby dzwonią. Dziura po samolocie nie jest "za mała", wystarczy obejrzeć więcej zdjęć niż jedno żeby zobaczyć olbrzymią ilość resztek samolotu, łącznie z silnikami. Samolot nie jest wykonany z ołowiu tylko lekkich materiałów i przy tak potężnym uderzeniu "wyparowuje".

Co do upadku WTC nie wiem ja ma się do tego głupawy przykład z kierowcą. Panie Jankowski, czy w Pana rozległej edukacji pojawiła się "siła grawitacji"?

Niestety, tym razem Wam lewakom, niezależnie jak bardzo byście się starali, nie uda się zakłamać rzeczywistości. Tak jak wiadomo, że jest poważny konflikt Wschód - Zachód, tak samo wiadomo kto stał za atakami. Niezależnie jak bardzo będziecie się starać nie zmienicie rzeczywistości.

Nie muszę komentować dlaczego:).

2

Cytat:
Racjonaliści nie są chyba zbyt zainteresowani tym tematem.

Ciekawy natomiast komentarz zostawił na 'wykopie' pod linkiem do tego artykułu pewien "irracjonalnie" myślący internauta. Oto on:

A ja dzisiaj (18.05.0Cool na wykładach z "Systemów łączności bezprzewodowej" wywołałem temat rozmów przez telefony komórkowe z samolotów z 11 września 2001. Spodobała mi się odpowiedź wykładowcy:

"No cóż nie wiem jaką ma dokładnie prędkość samolot pilotowany przez samobójcę, ale wiem dokładnie, że we francuskich TGV jak i niemieckiej szybkiej kolei technologia GSM nie chce działać ze względu na efekt Dopplera jak i prędkość przełączania się stacji bazowych w mieście. Maksymalna prędkość dla technologii GSM to około 250km/h. W normalnych warunkach samolot odrzutowy leci z prędkością 800km/h przy podchodzeniu do lądowania nawet Boeing ma nie mniej jak 300km/h. Zresztą nawet gdyby pominąć prędkość, to stacje bazowe 'świecą' poziomo na ziemię, a nie do góry. "

To tyle jeżeli chodzi o rozmowy z telefonów komórkowych z samolotów w 2001. Odpowiednia technologia powstała dopiero w 2004. Inna sprawa to telefon pokładowy jak i telefon satelitarny.

No i tutaj kolejny argument za teorią spiskową. Jego chyba nie było na tym forum, więc warto to umieścićSmile
Powrót do góry
Tomkiewicz

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:11, 20 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A widzieliście to?

http://www.facebook.pl/people/Mariusz-Agnosiewicz/1041140753

Bez komentarza będzie lepsiej Wink

Co powiecie na tytułowanie: racjozaury ?
Powrót do góry
pazuzu

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:49, 20 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jankowski pisze zajebiste teksty, poszukajcie innych tego autora.
co nieco jest tu;
http://liberalis.pl/?s=jankowski
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: