tournament napisał: |
Cos mi sie wydaje ze ten projekt jest przyczyna ostatnich zawirowan kolo ministra sprawiedliwosci.Tak czy siak ten projekt jest dobrym pomyslem ktory powinien byc egzekwowany |
Janusz Korwin-Mikke napisał: |
PiS zastanawia się nad tym, jak poodbierać tym, co być może ukradli - a nie (jak UPR) nad tym, jak na przyszłość zapobiegać przestępczemu bogaceniu się. Bo wtedy zagrodziliby drogę swoim ludziom!
(1) W przyszłości mafiosi będą pieniądze lokować za granicą, a nie w Polsce
(2) Przepisywać będą majątki nie na żony i dzieci, tylko na kochanki. Mafiosi nie mają problemów z ich stałością i wiernością...
(3) to na przyszłość. Zaś w dniu, w którym Ustawa przejdzie przez Sejm (a musi jeszcze przejść przez Senat, wrócić do Sejmu, zostać podpisana przez Prezydenta, opublikowana w Dzienniku Ustaw...) dzielni mafiosi (a, na wszelki przypadek, również połowa spokojnych przedsiębiorców....) zarejestrują spółki za granicą, sprzedadzą im swoje udziały i własność - i na tym "konfiskaty Ziobry" się skończą.
(4) Niektórzy pójdą dalej: sprzedadzą wszystko, co mają, założą firmę np. w Uzbekistanie lub Mauretanii, firma ta kupi za 1000 $ ze 2000 ha pustyni, i sprzeda je na drugi dzień owemu gentlemanowi za 500 milionów dolarów jako "tereny roponośne". Durni polscy dziennikarze doniosą o "ekspansji polskiego kapitału w Mauretanii". I do widzenia! |
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID243965085,index.html
Czy wy na prawdę nie rozumiecie, że to, co czyni system bezpieczniejszym dla "owieczki"- posłusznego obywatela, staje sie uciśnieniem dla człowieka wolnego. Oj, powinieneś, moim zdaniem, tournamencie przemyśleć, cele.