W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Obywatel świata  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 759
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dzizys

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:51, 08 Maj '09   Temat postu: Obywatel świata Odpowiedz z cytatem

Takie coś oto znalazłem, nie wie może już było.

http://www.recim.org/cdm/obywatel.htm

Ja to widzę tak: Dajcie nam swoje adresy a my będziemy wiedzieli kogo sprzątnąć w pierwszej kolejności.
Lub rzeczywiście jest to akcja organizowana przez ludzi chcących coś zrobić.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Barbarossa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:00, 08 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to jedni z wielu naciagacze nastawieni tylko na zysk, podobnie jak sprzedajacy dzialki na ksiezycu. Za 15 Euro wystawia ci swistek nic nie waretego papieru, ktory mozesz spuscic w WC.
jordii

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:32, 08 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwaga oszustwo!

Coś mi ta cała sprawa cuchnie jakimś brzydkim biznesem. Jakoś nie doszukałem się tam konkretnych celów, a tylko lanie wody i to za moej 15jewro. Przychyalm się tym samym do opinii przedmówcy. Sprawdziłem sobie też tę listę, na końcu jest koleś z Austrii. Profesor z Wiednia, pomyślałem sobie, a co mi tam. Napiszę do niego i zapytam. Jeśli jest na uniwersytecie, to musi być mail do niego. Niestety nie znalazłem, bo koleś od 43 lat nie żyje (23. März 1888 in Wien; † 22. März 1976). No to idę dalej. Pierwszy z listy BOYD ORR zmarł 1971. Jestem ciekaw jak oni to wszystko podpisali. Reszty mi się już nawet nie chce sprawdzać.

Ośmielam się więc wyciągnąć wniosek, że jest to jedno wielkie OSZUSTWO!

zeby nikt nie musial wchodzic na tą stronkę wklejam:
Cytat:
DEKLARACJA
13 OBYWATELI ŚWIATA
O ŚWIATOWEJ SŁAWIE I UZNANIU

W związku z brakiem jedynego, ponadnarodowego prawa, państwa muszą uciekać się do użycia siły dla obrony swoich interesów. Konsekwencją jest wojna, wywołana przez jedne z nich, a obejmująca inne, wojna, od czasu rozbicia atomu i udoskonalenia broni biologicznej stająca się absurdalnym “krańcowym rozwiązaniem” - zagładą rodzaju ludzkiego.

Ponieważ nie istnieją instytucje światowe zdolne do zaspokojenia podstawowych, wspólnych dla wszystkich potrzeb, pojedynczy człowiek staje się bezsilny. Dwie trzecie ludzkości cierpi głód, podczas, gdy jednocześnie, marnują się niezmierzone dobra.

Postęp nauki i techniki zdaje się umożliwiać zorganizowanie światowej wspólnoty pokoju i wolności, gdzie zagwarantowane byłyby podstawowe swobody jednostek, społeczeństw i narodów.

Dlaczego tak się nie dzieje ? Bowiem rządy zaślepione potrzebą przedkładania ponad wszystko interesów swojego narodu, dalekie są od akceptacji potrzebnych zmian i utrudniają nawet działalność międzynarodowych instytucji powołanych do obrony światowego pokoju i do służenia człowiekowi.

Tylko poszczególni ludzie mogą spowodować zmianę tej sytuacji, przedstawiciele społeczeństwa, każdy z nas.

Pierwszym - prostym, ale ważnym krokiem, który zrobiliśmy wszyscy i do zrobienia którego zapraszamy każdego z was jest zarejestrowanie się jako OBYWATEL ŚWIATA.

Drugi Krok, który uczynimy razem, gdy będzie nas wystarczająco wielu, to organizacja międzynarodowych wyborów delegatów, których obowiązkiem będzie obrona jednostki, wyrażanie jej potrzeb i wreszcie opracowanie kodeksu praw cywilizowanego i pokojowego świata.

1966.03.03

Sygnaturiusze :

Lord BOYD ORR (Wielka Brytania) Pierwszy Przewodniczący FAO (1945-1948), Pokojowa Nagroda Nobla 1949 ;
Josue de CASTRO (Brazylia) Były Przewodniczący Rady FAO, założyciel i Przewodniczący Międzynarodowego Centrum Rozwoju ;
Danilo DOLCI (Włochy) socjolog, Nagroda im. Lenina ; Shinzo HAMAI (Japonia) Burmistrz Hiroszimy ;
Prof. J.L. HROMADKA (Czechosłowacja) Profesor teologii, Przewodniczący Chrześcijańskiej Konferencji Pokojowej ;
Prof. Alfred KASTLER (Francja) Nagroda Nobla w dziedzinie fizyki 1966, Członek Akademii Nauk ;
Pani Rajan NEHRU (Indie) ;
Prof. L. PAULING (USA) Nagroda Nobla w dziedzinie chemii 1954, Pokojowa Nagroda Nobla 1962 ;
Abba PIERRE (Francja) Założyciel Wspólnot Emmaus ;
Jean ROSTAND (Francja) Biolog i pisarz, członek Francuskiej Akademii Nauk ;
Lord Bertrand RUSSEL (Wielka Brytania) Filozof, matematyk, Nagroda Nobla w dziedzinie literatury 1949 ;
Prof. Ivan SUPEK (Jugosławia) Profesor filozofii, członek Akademii Nauk ;
Prof. Hans THIRRING (Austria) Profesor fizyki Uniwersytetu Wiedeńskiego, członek Akademii Nauk.

Wypełnij i podpisz formularz, dołącz 15 EUR (albo ekwiwalent w innej walucie) i wyślij do :
(...)

przekazem pocztowym : ***
(***)

Paypal :

Przy okazji, ponieważ każdemu może się zdażyć niedoczytać regół wklejam:
Bimi napisał:
Jedna i podstawowa zasada:
Zacytować wiadomość lub jej fragment - niedopuszczalne jest umieszczanie samego linka.
Powód: link prędzej czy później przestanie działać, a wówczas cały temat nadawać się będzie już tylko do kosza.

Poza tym, jak w opisie sekcji na stronie głównej forum:
Znalazłeś w mediach ciekawego newsa? Chcesz się nim podzielić, zanim zostanie on zapomniany? Masz ochotę podyskutować o nim, tam gdzie nie panuje cenzura? Pisz tutaj...

Dzizys

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:32, 08 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jordii napisał:

Przy okazji, ponieważ każdemu może się zdażyć niedoczytać regół wklejam:
Bimi napisał:
Jedna i podstawowa zasada:
Zacytować wiadomość lub jej fragment - niedopuszczalne jest umieszczanie samego linka.
Powód: link prędzej czy później przestanie działać, a wówczas cały temat nadawać się będzie już tylko do kosza.

Poza tym, jak w opisie sekcji na stronie głównej forum:
Znalazłeś w mediach ciekawego newsa? Chcesz się nim podzielić, zanim zostanie on zapomniany? Masz ochotę podyskutować o nim, tam gdzie nie panuje cenzura? Pisz tutaj...

Oj mój błąd wybaczcie. Regulamin jest mi znany. No ale cóż zapomniałem...
Dzięki za zwrócenie uwagi, na przyszłość na bank zapamiętam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: