W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Artykuły, książki, reportaże o 11 września  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 528
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcepan

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:17, 07 Sie '07   Temat postu: Artykuły, książki, reportaże o 11 września Odpowiedz z cytatem

Witam,
Dopiero co zalogowałem się na forum a już potrzebuje od was pilnej pomocy. Piszę pracę magisterską na temat historii zamachów na WTC w mediach. Tzn. opisuje różne teorie spiskowe i nie, które od 11 września do dnia dzisiejszego ukazywały się w gazetach, magazynach, książkach, filmach.

Praca na 99% będzie ułożona chronologicznie żeby to wszystko trzymało się jakoś kupy.
Dlatego prosiłbym abyście tutaj albo do mnie na poczte: marcepan@toya.net.pl wysyłali jakieś artykuły z gazet, które nadawałyby się do zamieszczenia w pracy. Najfajniej jakby były to artykuły z gazet/magazynów obcokrajowych, a jeszcze bardziej fajnie byłoby jakbyście mieli do nich tłumaczenia:)
Ja posiadam wszystkie artykuły z Gazety Wyborczej, Newsweeka i coś tam z polityki.
Filmy też już raczej skompletowałem, te które przydadzą mi się do pisania pracy.
Najlepiej jakby była jakaś książka w stylu "9/11 Commission Report" tyle, że po polsku. Ewentualnie jakaś książka po angielsku żeby można było ją przetłumaczyć i w pracy po polsku napisać krok po kroku jakie newsy docierały do nas w sprawie zamachów na WTC

REASUMUJĄC: -Potrzebuje notek, artykułów itp. dotyczących zamachów 9/11 ale TYLKO na World Trade Center (najbardziej z pism zagranicznych)
-Nie muszą to być tylko artykuły, książki spiskowe; chodzi o całą chronologie od 2001 do dzisiaj faktów, które wychodziły na światło dzienne.
-dawajcie wszystko co macie; nawet jak wam sie to wydaje mało istotne, mnie a nóż, widelec sie to przyda.

Aha jeszcze jedno. bardzo zależy mi też na pierwszych minutach/godzinach zamachów. Jak je relacjonowano w CNN, Fox News, BBC; następnego dnia w New York Times i innych gazetach amerykańskich. Co wtedy dziennikarze, media wiedzieli i przypuszczali o zamachach?

P.S. Mam nadzieję, że do końca października br. uda mi się obronić. Jak już się tak stanie to chętnie podzielę się z wami na forum moim dziełem:-)

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Easy_Rider

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:27, 07 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Marcepan. Najpierw musisz zdecydować, czy masz pisać prawdę, czy oficjalną fikcję. W tym drugim przypadku ta strona Ci nie pomoże, a raczej zaszkodzi.
Powrót do góry
Marcepan

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:43, 07 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W mediach pojawiała się prawda i oficjalna fikcja. Ja pisze o jednym i drugim. Nie zajmuje się w pracy dochodzeniem co było prawdą, a co nie.
Ja tylko przedstawiam to co się pojawiało w mediach. Czyli np. to, że 14 września FBI podała listę zamachowców i napisali o tym w Daily News
a także to, że w 2004r. wyszedł film Fahrenheit 9/11 i to co zostało w nim przedstawione.
Pisze o "oficjalnej fikcji" która ukazywała się w gazetach i piszę o "prawdzie", która ukazywała się w niezależnych czasopismach i filmach;
a później zbieram to do kupy i w pracy od 11.09.2001r. do dziś i przedstawiam wszystko po kolei
Powrót do góry
dziczku

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 00:46, 12 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na kiedy byś to potrzebował? Tak się składa, że byłem wtedy w Stanach i 12 września wzięliśmy sobie po Chicago Tribune "na pamiątkę", z tym że moja dziewczyna zabrała obie gazety ze sobą i są w tej chwili (prawdopodobnie) u jej rodziców na drugim końcu Polski. Jeśliby je znalazła mógłbym to skserować. Tyle, że to już tyle czasu - więc nie wiem, czy ktoś ich nie wyrzucił.

Dopiszę jeszcze - właśnie sobie przypomniałem, że rok potem Chicago Tribune wydała płytkę razem z wydaniem gazety, a tę płytę mam u siebie. Ma artykuły z kolejnych 10 dni - oczywiście po angielsku. 128 MB.
Powrót do góry
Marcepan

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:21, 12 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo jestem wdzięczny i niech Bóg Ci wynagrodzi w dzieciach:) Dokładnie o coś takiego chodziło
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: