Witam,
Dopiero co zalogowałem się na forum a już potrzebuje od was pilnej pomocy. Piszę pracę magisterską na temat historii zamachów na WTC w mediach. Tzn. opisuje różne teorie spiskowe i nie, które od 11 września do dnia dzisiejszego ukazywały się w gazetach, magazynach, książkach, filmach.
Praca na 99% będzie ułożona chronologicznie żeby to wszystko trzymało się jakoś kupy.
Dlatego prosiłbym abyście tutaj albo do mnie na poczte:
marcepan@toya.net.pl wysyłali jakieś artykuły z gazet, które nadawałyby się do zamieszczenia w pracy. Najfajniej jakby były to artykuły z gazet/magazynów obcokrajowych, a jeszcze bardziej fajnie byłoby jakbyście mieli do nich tłumaczenia:)
Ja posiadam wszystkie artykuły z Gazety Wyborczej, Newsweeka i coś tam z polityki.
Filmy też już raczej skompletowałem, te które przydadzą mi się do pisania pracy.
Najlepiej jakby była jakaś książka w stylu "9/11 Commission Report" tyle, że po polsku. Ewentualnie jakaś książka po angielsku żeby można było ją przetłumaczyć i w pracy po polsku napisać krok po kroku jakie newsy docierały do nas w sprawie zamachów na WTC
REASUMUJĄC: -Potrzebuje notek, artykułów itp. dotyczących zamachów 9/11 ale TYLKO na World Trade Center (najbardziej z pism zagranicznych)
-Nie muszą to być tylko artykuły, książki spiskowe; chodzi o całą chronologie od 2001 do dzisiaj faktów, które wychodziły na światło dzienne.
-dawajcie wszystko co macie; nawet jak wam sie to wydaje mało istotne, mnie a nóż, widelec sie to przyda.
Aha jeszcze jedno. bardzo zależy mi też na pierwszych minutach/godzinach zamachów. Jak je relacjonowano w CNN, Fox News, BBC; następnego dnia w New York Times i innych gazetach amerykańskich. Co wtedy dziennikarze, media wiedzieli i przypuszczali o zamachach?
P.S. Mam nadzieję, że do końca października br. uda mi się obronić. Jak już się tak stanie to chętnie podzielę się z wami na forum moim dziełem:-)
Pozdrawiam