W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Plan przeprowadzenia wcześniejszych wyborów.  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 798
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Baccalus

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:19, 14 Sie '07   Temat postu: Plan przeprowadzenia wcześniejszych wyborów. Odpowiedz z cytatem

Agata Gardas napisał:
Cóż, trzeba przyznać, że pomysł przeprowadzenia plebiscytu na temat tego, czy chcemy, czy nie chcemy budować od października Polskę solidarną w koalicji z Platformą Obywatelską, brzmi w ustach Jarosława Kaczyńskiego, delikatnie mówiąc, mało wiarygodnie. Bo chyba nikt już nie ma dziś złudzeń, że w kwestii przyspieszonych wyborów ostateczna decyzja zapadła w piątek na spotkaniu prezydenta z Donaldem Tuskiem. Rozmowa trwała długo, domyślamy się, że nie była łatwa. Jednak obaj politycy wyszli z niej uśmiechnięci i nadzwyczaj zadowoleni. Świadczyć to może niestety tylko o jednym - co zresztą chwilę potem przed kamerami potwierdził Jan Rokita - żadnej komisji śledczej w sprawie CBA przed wyborami nie będzie. Za to wybory tak, i to jak najprędzej. We mgle rozpływają się gdzieś nagle konflikty wewnątrz PiS, kłopoty z Państwową Komisją Wyborczą dotyczące ubiegłorocznych rozliczeń, strajki lekarzy i nauczycieli... Transakcja została zawarta, podczas kampanii wyborczej nikt nie będzie znał prawdy, w związku z czym elektorat łatwiej uwierzy kolejnym przedwyborczym obietnicom. Gdyby ktoś jednak miał jeszcze wątpliwości, o co istotnie chodzi i dlaczego wybory muszą odbyć się właśnie teraz, niechaj uważnie przeanalizuje wypowiedź posła Andrzeja Suskiego z PiS, który powiedział: "Zwycięstwo Bóg dał PiS-owi, a diabeł koalicjantów". Dlaczego jednak właśnie ci koalicjanci są aż tak niewygodni, że należy się ich pozbyć, organizując w ubogim kraju kosztowne wybory? Zmiana koalicyjnego partnera wszak jest możliwa i w obecnym parlamencie. Tylko że dawni koalicjanci owszem są niewygodni, i to nawet bardzo, nie tylko dla Prawa i Sprawiedliwości. Zajmują przecież nieprzejednane stanowisko w sprawie tarczy antyrakietowej, obecności polskich wojsk na Bliskim Wschodzie, no i oczywiście w kwestii traktatu reformującego Unii Europejskiej, którego za żadną cenę nie chcą podpisać.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070814&id=my64.txt

Postanawiam głosować na LPR bądź też na UPR
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:32, 14 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nie pójde głosować.. Mam 19 lat mam takie prawo, ale... NIE BĘDE GŁOSOWAŁA ze względu na fakt, że żadna koalicja rządowa nie uchroni Polski przed nikczemnymi i lubieżnymi działaniami żydów i masonów, którzy niszczą Polskę od stuleci, a najlepiej to widać od 1989 r... Jakby co to zagłosuję na partie krasnali... 2 lata temu taka była... Twisted Evil .. tam napewno nie ma "prawdziwego" żyda, dla którego liczy sie zysk, a nie dobro polski i ludzi... Rolling Eyes Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Baccalus

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:34, 14 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jan Łopuszański napisał:
I tu drugi wspólny cel PiS i PO. Na naszych oczach organizacja międzynarodowa czy raczej ponadnarodowa, jaką jest Unia Europejska, przekształcana jest w kontynentalne superpaństwo. Polska ma być jego poddaną. Dla liderów PO perspektywa taka jest przedmiotem rozkosznych westchnień. Liderzy PiS okazują zatroskanie i podejmują zagadnienie liczby głosów, którymi Polska będzie dysponowała w superpaństwie. Politycy PO gromią polityków PiS za sypanie piachu w rozpędzone tryby integracji europejskiej. Politycy PiS gromią polityków PO za brak dbałości o polskie interesy. W efekcie tego sporu - z pozoru zasadniczego - umyka nie dość uważnym obserwatorom fakt, że przecież ten "patriotyczny" PiS, podnosząc skądinąd ważną kwestię głosowań, wcale nie powiedział "nie" programowi poddania Polski kontynentalnemu superpaństwu. Potwierdził zatem podstawowy postulat PO.
Istnieje realna obawa, że najbliższe wybory mogą być stracone dla programu Polski wolnej i sprawiedliwej. Należy zatem już dziś myśleć nie tylko o najbliższych, ale i o następnych o wyborach. I o uwolnieniu Polski od partiokracji.

http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070814&id=my63.txt

Baccalus napisał:
W każdym bądź razie, uważam, że należy działać! Nie wiem jak wy, ale ja, każdy tekst w stylu "świata nie zmienisz" traktuję jako wynikający z propagandy syjo********* twórczej bądź odtwórczej.

XTC 88, czekam na twoją odpowiedź na moje PW.
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:40, 14 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wybory odbywają się tylko dlatego by PIS nie stracił subwencji na okres 3 lat za jakieś tam nieprawidłowości w przyjmownaiu wpływów z zagranicy...

a po wyborach układ będzie w miarę taki sam i doprawdy jak widzę radosną koalicję PO-PIS, PO-SLD czy PIS-SO to niedobrze mi sie robi...

rokita ma zostać ministrem ds gospodarki i finansów, boże drogi, jakie ten błazen radosny ma kwalifikacje by zajmować się polityką zagraniczną...

znając życie PO w sondażach będzie mieć 40 % a PIS i tak będzie pierwszy... :/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:40, 14 Sie '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wybory odbywają się tylko dlatego by PIS nie stracił subwencji na okres 3 lat za jakieś tam nieprawidłowości w przyjmownaiu wpływów z zagranicy...

a po wyborach układ będzie w miarę taki sam i doprawdy jak widzę radosną koalicję PO-PIS, PO-SLD czy PIS-SO to niedobrze mi sie robi...

rokita ma zostać ministrem ds gospodarki i finansów, boże drogi, jakie ten błazen radosny ma kwalifikacje by zajmować się polityką fiskalną...

znając życie PO w sondażach będzie mieć 40 % a PIS i tak będzie pierwszy... :/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: