W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Niemcy chcą zakazać gry w paintball  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
10 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 976
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:40, 07 Maj '09   Temat postu: Niemcy chcą zakazać gry w paintball Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Politycy niemieckiej koalicji chcą zaostrzyć przepisy dotyczące posiadania broni, w tym wprowadzić zakaz gier symulujących zabijanie, jak paintball - podał dziennik "Berliner Zeitung".

Krok ten ma być reakcją na masakrę w szkole w miejscowości Winnenden dwa miesiące temu. 17-latek zastrzelił wówczas 15 osób, po czym popełnił samobójstwo podczas próby ucieczki.

czytaj dalej: http://wiadomosci.onet.pl/1966255,12,item.html

ale jaja Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PragnącyDziałać

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:44, 07 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To niech wogole zabronią posiadania wszelkich zabawek również Very Happy takich jak pistolety na kulki miecze itp itd bo przecież uczą zabijać Very HappyVery Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:47, 07 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiem więcej: powinni zakazać gier komputerowych oraz filmów w których się strzela do ludzi, lub gra w paintballa
Powrót do góry
XTC88

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:51, 07 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurva mać jak zabronią grać w CS to się powiesze SadSad Lubie zabijać terrorystów Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
outsider

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:04, 07 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może rozszerzymy zakaz o zabawę w wojnę, policjantów i złodziei, plastikowymi żołnierzykami. Dzieci, które będą łamały te zakazy trafią pod opiekę specjalistów mających za zadanie naprostować ich skrzywione umysły. Bawiliście się kiedyś w zabijanie w dzieciństwie? Jeśli tak to pewnie każdy z was (plus i ja) to wielokrotny morderca ukrywający się od lat przed wymiarem sprawiedliwości, codziennie rano na śniadanie zjadający kota w sosie pomidorowym (czy aby na pewno to tylko sos?).
Powrót do góry
PrawdoWyszukiwato

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:16, 07 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze pistolet na wodę i niech nie pokazuja w wiadomościach żołnierzy bo to kojarzy się z bronią. to jak nam to zabiorą to mało co zostanie;d
Powrót do góry
GrzegorzP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:33, 08 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak w ogóle, z badań, chciażby cytowanych w książkach Calidniego, wynika, że to co zabronione nabiera większej wartości i staje się bardziej porządane - zasada niedostępności. Mogą więc osiągnąć odwrotny skutek.

W szerszym kontekście tego, że społeczeństwa potrzebują ciągłego dopływu świeżej kadry do policji, wojska, itp. ten zakaz i inne podobne służyłby do zachęcania ludzi do używania broni i uczestniczenia w wojnach.
Powrót do góry
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:52, 08 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czysta głupota, widać w niemczech zasiadają w rządzie jakieś deonie. Łącze się w bólu z niemieckimi fanami gier wojennych.

Przyczyn należy szukać w tym, że gość był niestabilny psychicznie. Co więcej, gdyby grał w painball to swoją agresję by tam odreagował, a nie na kolegach z klasy.

Gdyby przyczyną był paintball i gry to takich wyczynów byłoby tysiące. Wiem jak niektórzy klną przed kompem, ale dobrze niech sobie poklną, pokrzyczą. To ich wymęczy. Wymęczy ich również gonitwa z markerem w paintballu.

I nie wpadną na pomysł wybicia kolegów z klasy.

Swoją drogą uważam, że takie sporty jak paintball, asg, czy symulacje z laserami powinny być popularyzowane w kraju. Z prostej przyczyny. Wykorzystuje się tam normalne taktyki walk, dlatego w razie konfliktu nie będzie się miało bandy niewyszkolonych ludzi. A po za tym to dobra zabawa.
Powrót do góry
M8

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 06:45, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Państwo nie chce żeby ludzie byli wyszkoleni, nie chce żeby posiadali broń, nie chce żeby mogli się bronić.
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:16, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie przyszedł mi zamówiony karabinek asg hehe. Będę się szkolił chyba, że ktoś na mnie policje wezwie, bo głośnie to a do tego automat.
Powrót do góry
avk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:41, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie widzę związku przyczynowo skutkowego pomiędzy grami typu paintball, airsoft, lasertag a motywacją do popełniania zbrodni. Dla mnie to stwierdzenie bardzo na wyrost, tak jakby stwierdzić, że rekonstruktor Waffen SS to neonazista. Jako sympatyk asg mogę nawet posunąc się ze stwierdzeniem, że zabawy tego typu paradoksalnie uczą pokory, szacunku do drugiego człowieka i przede wszystkim pacyfizmu właśnie poprzez symulację pewnych zachowań i zdarzeń na wzór prawdziwych konfliktów zbrojnych. Mimo, że jest to przede wszystkim zabawa to jednak skłania do pewnych refleksji i poszerza naszą wyobraźnię.

Pomysł Niemców mnie nie dziwi. Począwszy od skończenia II Wojny Światowej i zamknięcia rozdziału niechlubnej historii wszelkimi sposobami uciekają od ewentualnych skojarzeń z przeszłością już nawet na polu historycznym typu miejsca pamięci, tablice informacyjne itd. Działalność grup paramilitarnych, rekonstrukcyjnych czy gier typu paintball jest bardzo ograniczona czy wręcz w niektórych wypadkach zakazana, dostęp do broni bardzo ograniczony itd.
Powrót do góry
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:04, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M8 napisał:
Państwo nie chce żeby ludzie byli wyszkoleni, nie chce żeby posiadali broń, nie chce żeby mogli się bronić.

Dokładnie o to chodzi! Ludzie uprawiający paintball i dodatkowo obeznani w tematyce broni stanowią realne zagrożenie dla władzy w sytuacji, gdyby konflikt między NIMI a NAMI ostatecznie przerodził się w rewolucję. Co z resztą wydaje się być nieuniknione, w momencie kiedy ostatecznie wyłożą system finansowy i niezadowolenie społeczne będzie powszechne. Im grupa ludzi obeznanych w tematyce militarno-survivalowej będzie mniejsza tym mają większe szanse na bezproblemowe wdrożenie swoich NWO planów.
Powrót do góry
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:45, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Efekty tego widać już dzisiaj i bez zakazu gry w paintball. Myślicie, że Polska armia jest do bani? Wręcz przeciwnie. Nasi zachodni sąsiedzi nie potrafią się w ogóle zorganizować.

Wystarczy wpisać niemcy boją się walczyć w googlach.

Cytat:
Niemieccy komandosi nie dali rady piratom

http://wyborcza.pl/1,75248,6573887,Niemi.....ratom.html

Cytat:

Bundeswehra nie chce walczyć w Afganistanie
http://wyborcza.pl/1,86657,3745880.html

Cytat:
Niemcy boją się... wojny
http://facet.interia.pl/militaria/news/niemcy-boja-sie-wojny,1169644

Osobiście uważam, że naród powinno się szkolić od małego, a gry typu airsoft czy painball powinny być obowiązkowe w szkole. O ile więcej osób przychodziłoby na WF, gdyby zamiast bezsensownego biegania w kółko połączyć to z dobrą zabawą.
Powrót do góry
M8

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:52, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dlatego uczcie się strzelać(celnie) i uczcie tego innych, ja jak byłem młodszy to zajmowałem się ASG, potem wypadłem z tego bo nie było mnie stać na lepszy sprzęt a głupio wybiegać z pistoletem na ludzi uzbrojonych w karabiny Smile Chyba sobie zamówię jakiś dobry karabin ^^
goldbug

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:08, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M8 napisał:
Dlatego uczcie się strzelać(celnie) i uczcie tego innych

Popieram! Sam zacząłem się interesować od jakiegoś roku bronią pneumatyczną i survivalem. Dobre hobby a i wiedza, która jak widać po decyzjach w Niemczech jest niewygodna dla NWO elity i jeszcze się może przydać, zwłasza w przypadku kryzysu ekonomicznego, który z czasem kto wie może nawet przyjąć wariant argentyński.

Polecam forum dla miłośników wiatrówek

http://bron.iweb.pl/
Powrót do góry
Lestar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:50, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

M8 napisał:
Dlatego uczcie się strzelać(celnie) i uczcie tego innych, ja jak byłem młodszy to zajmowałem się ASG, potem wypadłem z tego bo nie było mnie stać na lepszy sprzęt a głupio wybiegać z pistoletem na ludzi uzbrojonych w karabiny Smile Chyba sobie zamówię jakiś dobry karabin ^^
Popieram - ale nie żadne wiatrówki, tylko na strzelnicę i pykać z prawdziwych gunów - przejść się przynajmniej parę razy, żeby wiedzieć, jak to działa. Polecam, zabawa przednia. Dobrym pomysłem jest też nauka sztuk walki i walki bronią białą - niestety tego ostatniego nie ćwiczyłem nigdy na poważnie (a szkoda, bo w trudnych czasach taka umiejętność może uratować życie).
Powrót do góry
Nabuchodonozor

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:01, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uff tylko paintbal dobrze, że nie ASG - moje hobby Wink

Niemcy boją się... wojny

Co do tego to pomysl, czy chciałbyś walczyć z wrogiem którego nie da sie pokonać (bo nie pozwalaja paragrafy ) Cool
Powrót do góry
zulugula

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:06, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nabuchodonozor napisał:
Uff tylko paintbal dobrze, że nie ASG - moje hobby Wink

Projekt dotyczy z tego co się orientuję wszelkich gier symulujące walkę, tam to określają symulujących zabijanie. Swoją drogą też się zainteresowałem airsoftem, karabinek już jest, trzeba mi kawałek munduru i jakiś ludzi, żeby się pobawić.

Cytat:
Niemcy boją się... wojny

Co do tego to pomysl, czy chciałbyś walczyć z wrogiem którego nie da sie pokonać (bo nie pozwalaja paragrafy ) Cool

Masz rację, ta wojna jest trudna, bo przeciwnik nie nosi munduru, wygląda jak cywil. Amerykanie już się wyszkolili w tego typu wojnach, podobnie Izrael. Europejskie wojsko to jest inny świat. U nas jeszcze nie ma tej dehumanizacji.
Powrót do góry
respondent

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:09, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
powiem więcej: powinni zakazać gier komputerowych oraz filmów w których się strzela do ludzi, lub gra w paintballa

I tu się zgodzę z Bimim.Ja mojego młodego gonię gdy widzę że próbuje grać w zabijanie.
Nikt mi nie wmówi że tego rodzaju gra nie ma wpływu na psychikę ludzką.Obojętnie jak silną.Jeśli ktos tutaj ma młodzież w domu to polecam przeczytać poniżej:

""Wpływ agresywnych gier komputerowych na psychikę dziecka"-
mgr Grażyna Daniluk

Gry komputerowe to pojecie bardzo ogólne, ponieważ rozróżnić można wiele ich form i rodzajów, np. gry zręcznościowe, fabularne, strategiczne, przygodowe, symulacyjne, sportowe. Według badaczy większość gier komputerowych (ok.85-90%) angażuje się w akty agresji i destrukcji, pokazuje śmierć i zniszczenie.
Przez agresję rozumiemy zachowania mające na celu wyrządzenie fizycznej lub psychicznej krzywdy osobie, wobec której są skierowane. W grach komputerowych agresja wyrażana jest przede wszystkim w formie symulowanego niszczenia i zabijania przeciwników na ekranie komputera. Zachowania tego typu są niewątpliwie intencjonalnymi atakami agresji i dlatego gry komputerowe o takiej zawartości treściowej będziemy określać skrótowo „agresywne”.
Najwięcej aktów przemocy o szczególnej brutalności zawierają gry zręcznościowe typu „strzelaniny”, gdzie jedynym i podstawowym celem jest unicestwienie i niszczenie wszystkiego, co stanie graczowi na drodze podczas wędrówki ciasnymi korytarzami. Obok wspomnianych „strzelanin” wśród gier zręcznościowych, istnieją również tzw. „bijatyki” (inaczej określane jako „nawalanki” czy „mordobicia”), w których najważniejszym, a często jedynym celem jest przemoc.
Przemoc jest obecna w grach fabularnych, przygodowych, strategicznych, symulacyjnych, także sportowych i niejednokrotnie dokonywana w sposób bardzo wyrafinowany i sadystyczny.
Wszystkie gry komputerowe angażują nie tylko sferę poznawczą i emocjonalną graczy, ale przede wszystkim skłaniają do określonych zachowań. Takie zaangażowanie w gry komputerowe niewątpliwie wpływa na kształtowanie postaw graczy, gdyż w sposób intensywny i spójny oddziaływuje na wszystkie komponenty postawy: poznawcze (bo przedstawiają świat, w którym dominuje walka, a przemoc stanowi najlepszą formę obrony), emocjonalne (gdyż nasycone dużym ładunkiem agresji sceny wywołują silne pobudzenie, które może ulegać generalizacji na osoby z otoczenia) i behawioralne (efektem behawioralnym oglądanej agresji poświęconych jest najwięcej badań, badacze wskazują, że dzieci naśladują zachowania agresywne modela i przenoszą je na inne sytuacje.

Badania naukowe wskazują, że dzieci zaangażowane w „agresywne” gry komputerowe charakteryzują się następującymi przejawami:
a) ustosunkowanie do samego siebie:
- dzieci nie wykazują potrzeby i pracy nad sobą,
- nastawieni są bardziej na gromadzenie i pomnażanie dóbr materialnych,
- cechuje ich silna koncentracja na sobie i na swoich potrzebach,
b) ustosunkowanie do innych osób:
- maja poczucie zagrożenia ze strony innych osób i przyjmują wobec nich
postawę ostrożności a nawet agresji,
- podporządkowują innych swoim potrzebom i nawiązują z nimi relacje
konsumpcyjne i utylitarne,
- wykazują niski poziom empatii i wrażliwości na potrzeby innych przez
nieumiejętność bezinteresownego dawania,
c) stosunek wobec cierpienia:
- wyrażają lek i bunt wobec nieuniknionego cierpienia,
- nie potrafią współczuć, przyjmując bierną postawę obserwatora,
d) stosunek do przemijania i śmierci:
- przeżywają silny lęk przed śmiercią,
e) stosunek do przyrody i wszechświata:
- wykazują obojętny stosunek wobec przyrody oraz brak wrażliwości na
przejawy niszczenia środowiska naturalnego,
- charakteryzują się większą tolerancją wobec dokonywania aktów
przemocy na zwierzętach.
Wymienione cechy nie odnoszą się w równym stopniu do każdej osoby zaangażowanej w „agresywne” gry komputerowe, jednak wyniki te powinny wzbudzić niepokój, szczególnie wśród rodziców, pokazują bowiem jednoznacznie, że „agresywne” gry komputerowe stanowią zagrożenie dla prawidłowego rozwoju dzieci.
Zjawisko to ma duże znaczenie społeczne, gdyż kształtując naszą postawę wobec rzeczywistości, stawia nas i nasze dzieci wobec wyboru kierunku rozwoju: „mieć, czy być” – budować „cywilizację śmierci” poprzez agresję, czy tez kształtować „cywilizację miłości” opartą na międzyludzkiej solidarności i współdziałaniu.

Bibliografia:
1. Fromm E. – „Mieć czy być”
2. Braun – Gałkowska M. – „Zabawa w zabijanie”
3. Braun – Gałkowska M. – „Wpływ gier komputerowych na psychikę dzieci”
4. Griffiths M. – „Czy gry komputerowe szkodzą dzieciom

http://przedszkole3.zdzieszowice.o12.pl/viewpage.php?page_id=24
Nabuchodonozor

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:16, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Masz rację, ta wojna jest trudna, bo przeciwnik nie nosi munduru, wygląda jak cywil. Amerykanie już się wyszkolili w tego typu wojnach, podobnie Izrael. Europejskie wojsko to jest inny świat. U nas jeszcze nie ma tej dehumanizacji. "

Nasi rozdają jeszcze cukierki zamiast "kulek" Wink

"Projekt dotyczy z tego co się orientuję wszelkich gier symulujące walkę, tam to określają symulujących zabijanie. Swoją drogą też się zainteresowałem airsoftem, karabinek już jest, trzeba mi kawałek munduru i jakiś ludzi, żeby się pobawić. "

Z ludzmi nie problemu zawsze sa organizowane jakieś zloty na przykład w mojej okolicy takim obszarem jest Raszówka (miejscowość) Raz w miechu jest organizowana strzelanka wiec mozna sie postrzelac a przyjerzdza sporo tak 300/400 osób
I co mnie w tym cieszy że trzeba mieć na tych zlotach ukonczone 18 lat i nie ma przez to dzieci, a zabawa wówczas jest na poziomie (fair play) Very Happy
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:19, 09 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co to znaczy "symulujacych zabijanie"?
np. quake, albo diablo?
Powrót do góry
Nabuchodonozor

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:57, 10 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zapominaj, że w Mario czy Pacman też sa elemnty przemocy, a w tym drugim także kanibalizmu Shocked
Powrót do góry
avk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:19, 10 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ludzie uprawiający paintball i dodatkowo obeznani w tematyce broni stanowią realne zagrożenie dla władzy w sytuacji, gdyby konflikt między NIMI a NAMI ostatecznie przerodził się w rewolucję.

Niestety nie mogę się z tym zgodzić. Mimo całej otoczki militarnej jest to najczęściej nadal tylko zwykła zabawa, i nieporozumieniem by było przekładać to na umiejętności które mogłyby nam się przydać przy realnym zagrożeniu o profilu militarnym, czy kryzysowym. Mimo najszczerszych chęci i starań niestety można to sprowadzić do stwierdzenia, iż gracz CS'a w przypadku mobilizacji będzie miał większe szanse niż przeciętny człowiek, który broni nie widział nawet na obrazku :roll:
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:13, 10 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mnie w wojsku uczono - "najpierw strzelaj, później zadawaj pytania", bo tam gdzie jest dwie osoby, jest przynajmniej trzy prawdy. Byłem w prawdziwym wojsku, w 80-tych latach, nie w tej dziecinadze którą teraz nazywają "wojskiem".
pazuzu

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:28, 10 Maj '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hiob napisał:

"Wpływ agresywnych gier komputerowych na psychikę dziecka"-
mgr Grażyna Daniluk

stek zalosnych, poprawnych politycznie bzdur. pani powoluje sie na fromma, znanego speca od gier komputerowych i ich wplywu na psychike. lol

ale skoro wypowiedzial sie autorytet w postaci magistra to zacytuje inny - jacka santorskiego, ktory w jednym z wywiadow powiedzial, ze gry fps czyli strzelanki maja pozytywny wplyw na kondycje psychiczna bo pozwalaja skanalizowac agresje.

no to 1 ; 1 na autorytety.

teraz o niemcach. jest to - obok skandynawow - narod przodujacy w kastracji bialego czlowieka. probuja zyc w jakiejs iluzji pokojowego swiata ale to sie na nich zemsci. zadna technologia im nie pomoze w razie wojny kiedy nie beda mieli zolnierzy. bo ktos kto od dziecka jest wychowywany przez nianki podsuwajace mu pluszowe misie nie bedzie ziolnierzem po krotkim szkoleniu. gry komputerowe cenzuruja juz od dawna. teraz paintball. gra skadinad pozyteczna, stosowana czesto przez firmy aby szkolic pracownikow w grupowym dzialaniu.

no i fajnie. cywilizacja bialego czlowieka jest juz najwyrazniej stara i chora, niech upada w chuj, nie ma co ronic lez nad tym trupem.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: