Piątek [24.04.2009, 12:13] 0 źródeł, 1 wideo
Chińczycy sfingowali spacer w kosmosie? (WIDEO)
Chiny | kosmos | prom
Fot. PAP/EPA
Wideo dowodzi, że tylko "udawali” stan nieważkości.
Ubiegłoroczny spacer chińskich astronautów w kosmosie to zręczna mistyfikacja - twierdzi serwis liveleak.com.
Relację "na żywo" z przestrzeni kosmicznej pokazywała nawet państwowa chińska telewizja CCTV. Jednak, zdaniem internautów, agencje sfałszowały zdjęcia
i filmy.
ZOBACZ WIDEO >>
Okazuje się, że charakterystyczny dla stanu nieważkości efekt swobodnego unoszenia się Chińczycy uzyskali filmując swoich "astronautów" w basenie z wodą. Niestety, nie dopracowali swojej mistyfikacji. Na filmach doskonale
widać bańki powietrza unoszące się w górę, co przy braku grawitacji nie jest możliwe (inne pytanie - skąd bańki w kosmosie?).
Podobnie, niemożliwe jest, by na burcie promu kosmicznego mogła
łopotać flag - twierdzą internauci .
Dodatkowo, w szklanych elementach skafandrów chińskich zdobywców kosmosu dostrzec można odbijające się reflektory, które oświetlały plan zdjęciowy.
Zdaniem internautów także ziemia widoczna w filmie chińskiej telewizji cały czas utrzymuje się w jednej pozycji, co przeczy naukom o ruchu
gwiazd.
BW
Oni pewnie wszyscy tak symuluja te podroze w kosmosie !!!
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:59, 25 Kwi '09
Temat postu:
hehe a pieniazki spore wyciagaja na to
Ale wstyd jak cholera z tym fake
Tak sie wlasnie klamie ludzi na swiecie wyciagajac z nich kase ( poprzez podatki ) na takie rzeczy i podobne
Oczywiscie inne panstwa jak narazie cicho siedza w tej sprawie, co swiadczy o tym, ze wiekszosc rzadow robi tak z obywatelami. No bo jak tu donosic na kolege skoro robi sie to samo
Wysłany: 00:14, 28 Kwi '09
Temat postu:
Takie zdjęcia to można za psie pieniądze zrobić...
Czemu się kurna bardziej nie postarali?
Toż to w oczy pale o.O
_________________ Moja odpowiedź na zaczepki TROLL-i.
Wysłany: 23:08, 28 Kwi '09
Temat postu:
Hmmm ... coś tu "śmierdzi"
Nie uwierzę w to że coś zostało przeoczone, czy nikt tego nie zauważył, tam pracuję najlepsi specjaliści od fałszu i obłudy, których ojczystym językiem jest kłamstwo, mam tu na myśli wszelkiego rodzaju agentów od dezinformacji, o coś tu chodzi i na mój gust jest to jakiś większy "precel" , porostu nie ma takiej opcji żeby sztaby ludzi przeoczyły "bąbelek" czy refleksy świateł, jak dla mnie są dwie opcje :
1 - KOSMOS jest zupełnie inny od tego jaki Nam przedstawia oficjalna nauka,
2- w ogóle go nie ma
Wysłany: 01:02, 29 Kwi '09
Temat postu:
Mnie sie tez wydaje, ze te loty w kosmos zostaly tym filmem zdemaskowane. Od dawna nie chce mi sie wierzyc w to, ze ta stacja ISS znajduje sie w kosmosie. Wedlug mnie jest to niemozliwe. Uwazam, ze nikt z Ziemian nie mogl stwierdzic, czy istnieje proznia w kosmosie. Dla mnie to wszystko, to bajka. Ten film jest wspanialy.
Wysłany: 06:25, 29 Kwi '09
Temat postu:
Goska napisał:
Mnie sie tez wydaje, ze te loty w kosmos zostaly tym filmem zdemaskowane. Od dawna nie chce mi sie wierzyc w to, ze ta stacja ISS znajduje sie w kosmosie. Wedlug mnie jest to niemozliwe. Uwazam, ze nikt z Ziemian nie mogl stwierdzic, czy istnieje proznia w kosmosie. Dla mnie to wszystko, to bajka. Ten film jest wspanialy.
Wysłany: 06:43, 29 Kwi '09
Temat postu:
Goska napisał:
natomiast broń kosmiczna sterująca ludźmi na odległość w 100% skuteczności jest czymś rzeczywistym?
Wysłany: 06:45, 29 Kwi '09
Temat postu:
Goska napisał:
Co jakiś czas możesz zobaczyć ISS na własne oczy, kiedy przelatuje nad Polską. Niedowiarku... Czasem warto o czymś poczytać, zainteresować... zanim się uzna, że coś jest bzdurą.
Wysłany: 10:21, 29 Kwi '09
Temat postu:
Rafał
3. Przestrzeń to nie próżnia tylko ciecz, a nie wlewa nam się na ziemię bo nasza planeta to taki duży bąbel powietrza.
Chiński spacer w przestrzeni mógł zostać celowo spreparowany aby zakwestionować oryginalne filmy NASA (ot ukryta, nie militarna wojna pomiędzy USA – Chiny, nie tylko gospodarcza ale i kosmiczna)
_________________ 13:13 13.09.1979 Caulbearer
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Wysłany: 18:22, 29 Kwi '09
Temat postu:
Dobry film. Ale jak zwykle zrobiliście z tego spisek. Te bąbelki powietrza to widocznie jakieś zakłócenia. Jednak podświetlanie filmowanego obiektu diodami świecącymi, mając za plecami słońce - to już gruba przesada.
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.