Dzisiaj rano na onecie i wp pojawiła się nastepująca, krótka notka:
Cytat: |
Senator tłumaczy się z odejścia z Platformy
Do końca starałem się być lojalnym członkiem PO; wykorzystałem wszystkie możliwości nacisku, by rząd podjął obronę polskich stoczni; odpowiedzią było milczenie - w ten sposób senator Krzysztof Zaremba uzasadniał w piątek swoje odejście z PO.
"Jako senator RP wykorzystałem wszystkie możliwości i środki perswazji i nacisku, ażeby premier i odpowiedzialni ministrowie podjęli skuteczną obronę stoczni. Odpowiedzią było milczenie, lekceważenie i strach przed starszą panią z Brukseli" - mówił na piątkowej konferencji prasowej w Szczecinie Zaremba.
Jak podkreślił, jako senator, który reprezentuje ponad 200 tys. wyborców oraz większość załóg w Szczecinie i Gdyni, nie może dłużej tolerować tego stanu rzeczy.
Zaremba zapowiedział, że będzie senatorem niezależnym.
Formalnie Zaremba złożył rezygnację z członkostwa w PO i klubie parlamentarnym tej partii w czwartek |
http://wiadomosci.onet.pl/1958153,11,sen.....,item.html
W południe notki zniknęły z pierwszych stron. Internauci w komentarzach od razu wychwycili dwie kwestie, po pierwsze socjotechniczny tytuł o "tłumaczeniu się" z odejścia, tak jakby senator Zaremba miał coś na sumieniu, po drugie gdyby sprawa dotyczyła senatora PiS-u to media od rana wieściłyby "rozłam w pisie?" "pis sie sypie?" etc