avk
Nie dziwi mnie ze shepherd sie zirytowal Twoja wypowiedzia.
Ja osobiscie odnioslem zrazenie jakby przyszedl klient do sklepu i powiedzial ze sklep jest taki jak inne ale wymaga lepszego towaru.
Cytat: |
krótko mówiąc nie obchodzi mnie mitomania i kalkowanie rad nawiedzonych youtubowych wieszczy.
...
Rzecz jasna na myśli mam rzeczowe i racjonalne pomysły bez idiotyzmów typu uprawianie survivalu w lesie jako uniknięcie wszczepienia chipa.
|
Mozna w tym dostrzec konsumpcyjne podejscie.
Jesli oceniasz cos jako idiotyczny pomysl to nie dziw sie ze spotkasz takie reakcje. Sa osoby ktore w tych idiotycznych pomyslach widza rozwiazanie.
Podam Ci pomysl, ktory nie jest idiotyczny - demokracja bezposrednia.
To mogloby byc rozwiazanie wielu problemow, ale z moich obserwacji wynika, ze duzo wody uplynie zanim ludzie zaczna sie organizowac.
Ludzie sie boja, chowia, nie chce im sie angazowac, wychodzic z domu, wola jak ktos cos zrobi. Inaczej mowiac konsumpcyjne podejscie.
Dlatego ja osobiscie dochodze do wniosku, ze skoro nie ma co czekac na grupe to jednostka musi myslec o sobie - czyli pozostaje te idiotyzmy o ktorych pisales.
*Nie odpowiadam na posty lekcewazace i niskiego poziomu.