W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

NWO - metody przeciwdziałania  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
9 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 955
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
avk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:54, 23 Kwi '09   Temat postu: NWO - metody przeciwdziałania Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich użytkowników forum

Od kilku lat interesuje się szeroko pojętą tematyką nowego porządku świata i pokrewnymi. Jakiś czas temu natrafiłem na te forum i zacząłem zgłębiać temat. Poza sporą dozą absurdu istnieją również zagadnienia nieco bardziej racjonalne z których można wyciągnąć uzasadnione obawy o niepewną sytuacje na Świecie.

Martwi mnie jedna rzecz. Mianowicie wszelkiej maści "wolne media", kanały informacyjne czy grupy dyskusyjne takie jak ta działają na podobnej zasadzie co ogólnodostępne, publiczne media. Czytając te wszystkie teorie i wiadomości człowiek może czuć się przytłoczony czy wręcz całkowicie bezradny wobec istniejącej sytuacji. Zdecydowana większość materiału swoim zagadnieniem obejmuję wyłącznie sam problem w dużej mierze pomijając kwestie zapobiegawcze oraz metody przeciwdziałania. Oczywiście pomińmy materiały propagandowe czy zwykłą naiwną fantazję ludzi, którzy na oczy nie widzieli broni palnej, zaś ich styl życia od zawsze uzależniony był choćby od energii elektrycznej. Krótko mówiąc nie obchodzi mnie mitomania i kalkowanie rad nawiedzonych youtubowych wieszczy.

Stąd moje pytanie. Co w kwestii obrony, profilaktyki i przeciwdziałania na myśl przychodzi osobom, które są świadome światowych struktur i ewentualnego zagrożenia? Rzecz jasna na myśli mam rzeczowe i racjonalne pomysły bez idiotyzmów typu uprawianie survivalu w lesie jako uniknięcie wszczepienia chipa Wink.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
shepherd

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:21, 23 Kwi '09   Temat postu: Re: NWO - metody przeciwdziałania Odpowiedz z cytatem

avk napisał:
...wszelkiej maści "wolne media", kanały informacyjne czy grupy dyskusyjne takie jak ta działają na podobnej zasadzie co ogólnodostępne, publiczne media...

Witam Smile
Podobnej zasadzie ? czy Ty czlowieku czytasz co piszesz? posadzasz nas o manipulacje i kierowanie ludzmi tak jak to robia publiczne media?

Cytat:
...Czytając te wszystkie teorie i wiadomości człowiek może czuć się przytłoczony czy wręcz całkowicie bezradny wobec istniejącej sytuacji...

ojejku, to tak dlugo sie tym zajmujesz i jeszcze Cie to przytlacza?

Chcialbym widziec twoje metody przeciwdzialania....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
avk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:56, 23 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Podobnej zasadzie ? czy Ty czlowieku czytasz co piszesz? posadzasz nas o manipulacje i kierowanie ludzmi tak jak to robia publiczne media?

Przecież ja nawet nie wspomniałem o żadnej... manipulacji. Wybacz, ale w tym wypadku świetnie ukazałeś swój tok rozumowania spłycony do skojarzenia "media - manipulacja", podczas kiedy ja na myśli miałem całkiem inną rzecz. Chodziło wyłącznie o sam typ przekazu, obydwie strony "barykady" ukazują nam "prawdę" nie dając tym samym nic więcej. W telewizji stosunek informacji negatywnych (które najczęściej w ŻADNYM stopniu nie tyczą się nas nawet pośrednio) do pozytywów wynosi 10:1, natomiast każda teoria spiskowa ukazuje człowiekowi rzekomą pułapkę bez wyjścia bez żadnych sensownych rad dotyczących obrony, czy przeciwdziałania. Na takiej zasadzie rozumiem owe podobieństwo, nie zaś żadne manipulacje czy inne rewelacyjne spostrzeżenia.

Cytat:
ojejku, to tak dlugo sie tym zajmujesz i jeszcze Cie to przytlacza?

Po co te złośliwości? Przepraszam, ale trafiając na forum z selekcją liczyłem na nieco wyższy poziom kultury osobistej co niektórych osób, w szczególności w stosunku do nowych. Wybacz, ale nie będę z Tobą dyskutował w takim tonie.

Cytat:
Chcialbym widziec twoje metody przeciwdzialania....

Wystarczyło poznać genezę tematu, aby zrozumieć jego sens. Rzeczą oczywistą jest, że gdybym posiadał na ten temat interesujące, rzeczowe wnioski to zapewne wątek od samego początku powstawał by w charakterze artykułu czy też swoistego "survival guide". Sama forma wypowiedzi i jej ton zdradza, że jest to pytanie do innych, tak więc Twoja prośba jest lekko nie trafiona i niestety nie mogę jej spełnić Wink.
Powrót do góry
shepherd

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:15, 23 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem po co Ciebie tu bimi wpuscil skoro nic nowego nie wnosisz, poza tym czytajac forum wiedziales o poziomie wypowiedzi ludzi tu piszacych, nie pisales o manipulacji ale to zasugerowales, jak Ci sie rodzaj przekazu nie podoba to co tu robisz? z tym 10:1 to ameryki nie odkryles. Co do selekcji to glosowalem na NIE w twoim przypadku, dziekuje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Rep

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:27, 23 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

avk
Nie dziwi mnie ze shepherd sie zirytowal Twoja wypowiedzia.
Ja osobiscie odnioslem zrazenie jakby przyszedl klient do sklepu i powiedzial ze sklep jest taki jak inne ale wymaga lepszego towaru.
Cytat:

krótko mówiąc nie obchodzi mnie mitomania i kalkowanie rad nawiedzonych youtubowych wieszczy.
...
Rzecz jasna na myśli mam rzeczowe i racjonalne pomysły bez idiotyzmów typu uprawianie survivalu w lesie jako uniknięcie wszczepienia chipa.

Mozna w tym dostrzec konsumpcyjne podejscie.
Jesli oceniasz cos jako idiotyczny pomysl to nie dziw sie ze spotkasz takie reakcje. Sa osoby ktore w tych idiotycznych pomyslach widza rozwiazanie.

Podam Ci pomysl, ktory nie jest idiotyczny - demokracja bezposrednia.
To mogloby byc rozwiazanie wielu problemow, ale z moich obserwacji wynika, ze duzo wody uplynie zanim ludzie zaczna sie organizowac.
Ludzie sie boja, chowia, nie chce im sie angazowac, wychodzic z domu, wola jak ktos cos zrobi. Inaczej mowiac konsumpcyjne podejscie.
Dlatego ja osobiscie dochodze do wniosku, ze skoro nie ma co czekac na grupe to jednostka musi myslec o sobie - czyli pozostaje te idiotyzmy o ktorych pisales.

*Nie odpowiadam na posty lekcewazace i niskiego poziomu.
Powrót do góry
Arwena

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:01, 23 Kwi '09   Temat postu: Re: NWO - metody przeciwdziałania Odpowiedz z cytatem

avk napisał:

Co w kwestii obrony, profilaktyki i przeciwdziałania na myśl przychodzi osobom, które są świadome światowych struktur i ewentualnego zagrożenia? Rzecz jasna na myśli mam rzeczowe i racjonalne pomysły bez idiotyzmów typu uprawianie survivalu w lesie jako uniknięcie wszczepienia chipa Wink.

w najblizszą niedzielę jest dzień ziemi - w warszawie beda stoiska na polach mokotowskicgh. Korzystajac z okazji ze bedzie tam troche ludzi organizujemy ze znajomymi akcje rozdawania ulotek na temat GMO i codex alimmentarius (nie mamy oficjalnego stoiska). To dobry moment zeby wyjsc z tematem NWO do ludzi i rozdac kilka ulotek z najbardziej istotnymi haslami oraz linkami do filmow i stron www, gdzie mozna znalezc wiecej informacji

tyle przynajmniej ja moge zrobic

pozdro
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:19, 23 Kwi '09   Temat postu: Re: NWO - metody przeciwdziałania Odpowiedz z cytatem

avk napisał:
Rzecz jasna na myśli mam rzeczowe i racjonalne pomysły bez idiotyzmów typu uprawianie survivalu w lesie jako uniknięcie wszczepienia chipa Wink.

No niestety jeśli chodzi o akurat wszczepienia czipa to tylko takie idiotyczne pomysły przychodzą mi do głowy Smile
Ale mogę ci np. powiedzieć co zrobić z parciem na podatek węglowy.

Media jak te tylko dostarczają informacje. Informacja jest ważna, ale nie najważniejsza. To ludzie sami muszą chcieć zmienić swój świat. Dopóki jest im dobrze nie ruszą dupy. Więc najwyraźniej jest im dobrze Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:44, 23 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba o tym mówisz Bimi.
avk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:01, 24 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ja osobiscie odnioslem zrazenie jakby przyszedl klient do sklepu i powiedzial ze sklep jest taki jak inne ale wymaga lepszego towaru.

W takim razie chciałbym przeprosić za mylący ton wypowiedzi. Na prawdę nie chciałem, aby to zostało odebrane w taki sposób.

Cytat:
Jesli oceniasz cos jako idiotyczny pomysl to nie dziw sie ze spotkasz takie reakcje. Sa osoby ktore w tych idiotycznych pomyslach widza rozwiazanie.

Wszystko zależy od punktu widzenia i naszych poglądów, ale w istocie masz racje. W przyszłości postaram się stosować bardziej neutralny neutralny ton tak aby przypadkiem kogoś nie obrazić Smile.

Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na być może banalne pytanie oraz trochę tolerancji w stosunku do nowej osoby na forum. Początki zawsze są nijakie, więc jak coś nie wyszło to jeszcze raz przepraszam.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: