W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Przekręt finansowy w Iraku  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1033
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stanley

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:49, 25 Sty '09   Temat postu: Przekręt finansowy w Iraku Odpowiedz z cytatem

Ewa Ewart poleca: Rozbój w Biały Dzień
12:30 TVN 24 niedziela, 25 stycznia 2009

FILM DOKUMENTALNY
Film ujawniający kulisy wielkiego przekrętu finansowego, do jakiego doszło podczas wojny w Iraku. Dziennikarze brytyjscy szukają odpowiedzi na pytanie, gdzie podziały się 23 biliony dolarów, które rząd amerykański przeznaczył na pomoc gospodarczą dla tego kraju. Okazuje się bowiem, że w rzeczywistości pieniądze te trafiały m.in. do działających w Iraku prywatnych firm amerykańskich. Film zrealizowano w niekonwencjonalnej formie, stylistyką nawiązującą do do westernów.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
qski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:17, 25 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oglądałem, dobry dokument. Dziwne, że poleciał na TVN ;D
brainwash

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:37, 25 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie były intencje tego filmu ? Czy to wszystko wina Busha i jego administracji ? Przeciętny widz tak odbierze ten materiał. Nastał Obama i wszystko będzie git ! A tym czasem cały ten syfilis oblazł wszystkie kraje. Został pokazany Irak a z nami jest nie lepiej. Jak ktoś wyciąga logiczne wnioski, to film jest dla niego.
Powrót do góry
Stanley

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 13:52, 25 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

brainwash napisał:
Jakie były intencje tego filmu ? Czy to wszystko wina Busha i jego administracji ? Przeciętny widz tak odbierze ten materiał. Nastał Obama i wszystko będzie git ! A tym czasem cały ten syfilis oblazł wszystkie kraje. Został pokazany Irak a z nami jest nie lepiej. Jak ktoś wyciąga logiczne wnioski, to film jest dla niego.

Zgadzam się całkowicie.
Nie ma znaczenia pod czyją egidą. Najważniejsze, że po raz kolejny mamy potwierdzenie, iż o nic więcej się nie rozchodzi ze wszystkimi tymi wojenkami na Ziemi, jak o kasę.
Pewnie po raz kolejny nie pokażą tego filmu w reemisji w sobotę, jak jest w zapowiedzi i było podobnie z "Okiem Zamachowca Samobójcy - dlatego zrzuciłem go w całości na dysk. Jeśli będą chętni do obejrzenia, to go wrzucę gdzieś do pobrania.
Pozdrawiam Obudzonych.
Powrót do góry
pepe

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:05, 08 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukajcie a znajdziecie ...
http://chomikuj.pl/StanWu/Archiwum+TVN+24/Rozb*c3*b3j+W+Bia*c5*82y+Dzie*c5*84
Stanley czy nie mógłbyś swojego chomika hodować na rapidzie? Laughing ... a kolekcja jest ciekawa! Applause
Bardzo dobre dokumenty emitowane chyba w ramach misji publicznej na TVPinfo i TVP2, tyle tylko, że o porach nieprzyzwoitych (między godziną 24 a 1-szą w nocy), tzn odpowiednich do konspiracyjnej emisji filmów o teoriach spiskowych! ...
Mam dziwne przeczucie, że pewien "drapieżnik" wywęszył już Twojego "futrzaka" i niedługo będziemy wszyscy mogli obejrzeć te filmy.
Powrót do góry
Wyspa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:07, 08 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stanley: ja już zassałem większość filmów z Twojego chomika i są już szykowane na YouTuba Wink -> Kilka dni mi trza dać bo dzisiaj już cały dzień działam nad tym od rana do teraz i z pewnością do wieczora i jeszcze jutro cały dzień popracuje to będzie widać więcej owoców mojej pracy Wink
Powrót do góry
Stanley

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:50, 11 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wyspa napisał:
Stanley: ja już zassałem większość filmów z Twojego chomika i są już szykowane na YouTuba Wink -> Kilka dni mi trza dać bo dzisiaj już cały dzień działam nad tym od rana do teraz i z pewnością do wieczora i jeszcze jutro cały dzień popracuje to będzie widać więcej owoców mojej pracy Wink

Dzięki Wyspa !
Utwórz w swoim chomiku folder "Wrzuty od Was", to powrzucam Ci na koszt mojego transferu wszystko co chcesz zapakować na YouTuba.
Nie mam najlepszej karty TV. Kiedy zrzucałem w większym "aspect ratio", to gubiło mi klatki - jest więc ostatecznie 352/288, które potem przerabiam na "avi" lub "mp4" (co jest już na starcie "kompresją stratną") specjalnie do obejrzenia w całości na "chomiku", ale jak chcesz to wrzucę Ci także całe oryginały w osobny folder. Pozdrawiam Ciepło.

Wszystkich Pozostałych Obudzonych także.
Powrót do góry
Wyspa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:28, 11 Kwi '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mógłbyś np "Goście z kosmosu" dać np na rapida? aby w jednym pliku był film... Rolling Eyes

(mam jeszcze na chomiku prawie 8gb transferu wiec looz ale jakby co to dam znacz tym folderem ale nie wiem czy bedzie potrzeba bo wlasciwie to juz chyba wszytko co chcialem to zassałem -> jeszcze mam kilka filmów w trakcie robienia i bedą w najbliższych dniach) Razz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: