|
Autor
|
Wiadomość |
Lara
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 09:22, 03 Kwi '09
Temat postu: Kolejna gafa Berlusconiego |
|
|
Tym razem na audiencji u królowej. Podczas spotkania przywódców z królową Elżbietą, Berlusconi zawołał Obamę donośnym głosem "Mister Obamaaa". Po czym Obama odwrócił się i podszedł do Berlusconiego podając mu rękę. Pozostali przywódcy wybuchnęli śmiechem. Jedynie królowej nie było do śmiechu. Poprosiła Berlusconiego i zapytała go - "dlaczego pan tak krzyczy?". I znowu przywódcy wybuchnęli śmiechem. Zarejestrowały to ukryte telekamery. Berlusconi powiedział również do Obamy - "Obama wyciągnij nas z kryzysu". Dla mnie najwyraźniej Berlusconi robi sobie z Obamy jaja. Najpierw ta jego sławna wypowiedź że Obama jest przystojny i opalony, a teraz to. Według mnie jest to ewidentny znak że Berlusconi wie kim jest Obama, i dlatego go lekceważy.
www.corriere.it
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ropppson
|
Wysłany: 09:37, 03 Kwi '09
Temat postu: |
|
|
no i bardzo dobrze! jedzie po rajstopach czarnej dwulicowej , ładnie wyglądającej marionetce.
Berlusconi wie że tak na prawdę w obecnych czasach nie ma juz nic do stracenia. Po prostu swój chłop . Co do tematu postu: to nie jest gafa
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 09:48, 03 Kwi '09
|
|
Gafa to jest. Bo w obecności królowej należy się zachowywać elegancko, nie w prostacki sposób. Tego wymagają dobre obyczaje. A to że Berlusconi jest taki a nie inny to wynika z tego, że jest najbogatszym człowiekiem we Włoszech i jednym z najbogatszych ludzi na świecie. Dlatego uważa że może sobie na to pozwolić. Obama nie jest bogaty, a Bush był bogaty i z Bushem bardziej się liczył. Poza tym Berlusconi to jest własnie ta elita której tak nienawidzicie, a nie swój chłop. Jest przecież jednym z Bilderbergów. Obama przeminie, a Berlusconi zostanie ze swoimi pieniędzmi i wpływami na świat.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
midnight
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 11:04, 03 Kwi '09
|
|
Powiem jedno. Wszystko zależy od klasy którą masz, albo jej nie masz. Można być bogatym wykształconym a nie mieć klasy. Jeśli chodzi o Michelle Obama, no cóż choć jest niewątpliwie osobą z wykształceniem, to jednak czegoś jej brakuje. Jeśli chodzi o sprawy etykiety, to Amerykanie są raczej ignorantami. Widziałam zdjęcia Michelle z królową, powiem szczerze że ja nie ubrałabym się na audiencję u królowej tak, jak ona się ubrała. Poza perełkami które miała na szyi, była ubrana nieelegancko. Aż się zdziwiłam. Miała na sobie cienki sweterek z rękawami podwiniętymi do łokcia. Żadna kobieta z towarzystwa nie ubiera się tak, zwłaszcza do pałacu królewskiego. Już nasza Kwaśniewska zdecydowanie miała więcej klasy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 11:44, 03 Kwi '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
MalcolmX
|
Wysłany: 12:06, 03 Kwi '09
|
|
Parafrazując do obydwu przypadków przytoczę tu stare polskie powiedzonko:
"Chama ze wsi wypędzisz, ale wsi z chama nigdy".
W dosyć grubiański sposób wyjaśnia zagadnienie etykiety
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
midnight
|
|
Powrót do góry
|
|
|
one1
|
Wysłany: 12:11, 03 Kwi '09
|
|
No to ja powiem drugie. Wszystko zalezy od tego, jak bardzo dalas sie wytresowac i sprac sobie mozg. Nie mam klasy i jestem ignorantem w sprawie etykiety i cieszy mnie to niezmiernie. Powiem szczerze, ze na spotkanie z krolowa nie wpusciliby mnie ze wzgledu na moj stroj, bo nie przejalbym sie tym wogole (moze to lepiej, bo jakby mnie wpuscili, to potem mogliby mnie zamknac za obraze majestatu , do tej kobiety nie mozna sie nawet odwrocic tylem ).
Ten temat pokazuje jak ludzie maja wyprane mozgi i wszczepiona manie nizszosci.
P.S. Lara, co masz na sobie?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Naznaczony
|
|
Powrót do góry
|
|
|
prostynick
|
Wysłany: 13:43, 03 Kwi '09
|
|
Nabija się z Obamy bo pewnie wie, że Obama jest pionkiem, zapewne wie więcej od nas, może to również on ustala zasady... Ciekawe ile ten Obama jeszcze będzie, czy ktoś go kropnie, a może coś innego? I ciekawe ile wie sam Obama i czy się nie domyśla skoro tak się z niego nabija/ją.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ropppson
|
Wysłany: 13:44, 03 Kwi '09
|
|
swój chłop w sensie ,ze zachowuje się do Obamy jak do normalnego gościa, a nie to że on prezydent hameryki to mu kłaniac sie w pas trzeba...? tak jak tu napisał wyżej one1- zdecydowanie popieram. A to ze on bilderberg czy inny fetyszysta to akurat w tym konkretnym przypadku (chodzi o zachowanie) jest najmniejszy problem. Widzę że wy macie manię jeżeli chodzi o spotkania z "królową" ,że tak wypada a tak nie wypada. Ja rozumiem etykieta , etykietą i klasą ale to takie troche średniowieczne zapędy w ten dystyngowany szyk i blask: ja jestem królową , macie mnie słuchać moi poddani no kvrwa lol. pieprzycie ze jesteście wolni , nie chcecie nwo a smęcicie ze nie wolno poklepac królowej przez murzyńską laskę bo tak nie wypada? no bzdura kompletna. przeciez i jedna i druga to człowiek. mniejsza z tym że baba ale człowiek @Lara własnie ty tu prezentujesz typowo babski punkt widzenia: ja bym sie tak nie ubrała, ja bym założyła inne buty bla bla bla... w wielu tematach wypowiadasz sie z sensem ale tu : prosze nie pier.ol
Cytat: | Poza perełkami które miała na szyi, była ubrana nieelegancko. Aż się zdziwiłam. Miała na sobie cienki sweterek z rękawami podwiniętymi do łokcia. Żadna kobieta z towarzystwa nie ubiera się tak, zwłaszcza do pałacu królewskiego. Już nasza Kwaśniewska zdecydowanie miała więcej klasy. |
...a ja powiem: o boszszse czy to jest warte rozczulania się nad tym czy to jest klasa czy nie? może pomyliłas forum i powinnas opisac to na pudelku ?
na wyzszych szczeblach niech sobie robią przebieranki i klepią po dupciach przy blasku świec, ale z jakąś dozą normalności we współczesnym niby XXI wieku?
@Lara temat zapodałas dobry, bo na szczytach władzy tez potrafią w jakiś wysublimowany sposób pojechac po rajstopkach ale to mój ostatni post dzisiaj , więc na Twoja obrone koralików odpowiem jutro
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
astrit
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Lara
|
Wysłany: 14:46, 03 Kwi '09
|
|
Uważam że lepsza etykieta niż luzackie podejście do wszystkiego. Bo wszystko ma swoje granice. Strój towarzyszy człowiekowi od początków cywilizacji. Cywilizowany człowiek już nie mieszka w jaskiniach, nie chodzi boso i nie ubiera się w skóry. Hipisowski sposób ubierania się, jest dobry na koncert rockowy, ale raczej nie przystoi np. w operze. Dobór stroju powinien zależeć od sytuacji. I w pewnym sensie takie są zasady. Nie sądzę żeby ktoś się czuł dobrze w eleganckiej restauracji ubrany w krótkie spodenki i podkoszulkę. Tak samo nikt nie pójdzie na spacer po górach w garniturze. Wszystko zależy od dobrego smaku, który albo się ma, albo nie ma.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
astrit
|
Wysłany: 15:05, 03 Kwi '09
|
|
właśnie dobrze to ujęłaś od dobrego smaku , więc jeśli już to uważam że to wszystko jest w złym smaku biorąc nawet pod uwagę to jak żyją ludzie na świecie w jakiej nędzy i poniżeniu, to tym bardziej cała ta etykietka nie należy do dobrego smaku tylko do dobrego snobizmu i tyle.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Smokie82
|
Wysłany: 15:20, 03 Kwi '09
|
|
W ogóle nie kumam dyskusji „Wolność ludzka jest tak głęboka i sięga tak daleko, dopóki nie ogranicza wolności innego człowieka ” – Po pierwsze jak ktoś chce ubrać różowy smoking w bordowe kropki na spotkanie z królową jego sprawa, jak ktoś ma ochotę krzyczeć w obecności królowej proszę bardzo, w czym to komu przeszkadza?. A od kiedy królowa to nadczłowiek? Czy święta krowa której trzeba składać hołd. Jak dla mnie to zwykły wycieruch nie warty splunięcia łącznie z jej całą gównianą rodzinką. Wiec naprawdę nie rozumiem w czym ci się naraził Berlusconi pomijając fakt to że to skończony głupek
_________________ "Nie wierzę żadnym doniesieniom... dopóki rząd im nie zaprzeczy."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
King Crimson
|
Wysłany: 15:28, 03 Kwi '09
|
|
Smokie Podsumowałeś ich jak trzeba. Dobry komentarz to trafny komentarz!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
astrit
|
Wysłany: 15:40, 03 Kwi '09
|
|
Smokie82 napisał: | W ogóle nie kumam dyskusji „Wolność ludzka jest tak głęboka i sięga tak daleko, dopóki nie ogranicza wolności innego człowieka ”
''''''
Czy święta krowa której trzeba składać hołd. |
obejrzyj sobie filmik The Illuminati Vol.3 - Morderstwa Monarchii ( viewtopic.php?t=6651 )
to może zrozumiesz dlaczego niektórzy skłądają hołd od tysiącleci i są pod wrażeniem etykiety dworskiej
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|