Cytat: |
Pr0meteusz napisał:
a ty doktorze przejżyj sobie katalog ikei, kup danonka żeby zapobiec głodowi na świecie, kopuluj(parz) sie z homo sapiens i czekaj na śmierć i nicość. |
Tak, w takim razie ty weź biblie do ręki, czytaj jej wersy, módl się do swojego wyimaginowanego boga o dziewice w swoim kolejnym życiu, a najlepiej módl się o więcej tolerancji wobec ludzi a mniej wobec takich instytucji jaką jest kościół. Kościół który wypaczając rzeczywistość na swoją korzyść manipuluje innymi ludzmi i indoktrynuje na takich jak ty. I proszę cię nie zapomnij o poproszenie twojego pana o bardziej otwarty umysł w przyszłym życiu ponieważ źle zinterpretował twoją poprzednią prośbę i obdarzył cie nazbyt otwartą głową w obecnym życiu.
pisze o tym
ponieważ przez całem moje życie posiadam wyczuloną intuicje i niezawisły
zmysł obserwacji. |
Bzdura! Jeżeli posiadałbyś umiejętność obserwacji nie szukałbyś po omacku.
Nie sztuką jest krytykować ludzi, którzy myślą samodzielnie nie podzielając zdania reszty owieczek wyczekujących lepszego życia po życiu zaniedbując w obecnym siebie, rodzine, bliskich, przyjaciół. Można być chrześcijaninem i gdy tylko zobacze prawdziwego chrzescijanina podam mu przyjazną dłoń. Jak do tej pory spotykam jedynie pseudochrześcijan, którzy nie zasługują by tak się nazywać. Poza tym, gdyby pseudochrześcijanie i pseudo-wyznawcy innych religii nie karcili tak ludzi nie podzielających ich zdania może miałbym inne zdanie na ich temat. Świat jest pełen hipokrytów, nie będę pokładał własnego życia w rękach obłudników. Dlaczego to, dlaczego tutaj jestem, znaczenie mojego życia mam interpretować na podstawie tego co jest napisane ludzką ręką, która śmie twierdzić, że boska istota dyktowała jej co ma pisać. Do tego bezczelnie mówić, że nikt nie rodzi się z moralnością. Chcę w życiu zbierać najzdrowsze żniwo, nie potrzebuje ograniczeń ze strony dziesięciu przykazań, których złamanie grozi wiecznością w piekle. Potrzebuję czuć, że jestem panem własnego życia, że to ja mam na nie wyłączność, ponieważ tylko wtedy moja świadomość będzie moją świadomością, nie narzuconą mi siłą.
od kąd też pamietam cały ten świat mi nie pasował uważałem
że jest źle skonstuowany,relacje między ludzmi nie są takie jak powinny i
brakuje w nim miłości. |
Chcesz aby świat był pełen miłości, czy tego żeby twój świat był pełen miłości. Jeżeli tego drugiego to zależy to od ciebie.
Więc zrobimy tak: ja kupię danonka żeby zapobiec głodowi na świecie, żeby dzieci były szczęśliwsze, a ty emanuj miłością, współczuciem i spokojem, ok ?
IMHO miłość nie jest w życiu najważniejsza, ponad nią stawiam prawdę ponieważ wiem, że jeżeli będę żył w ulotnym kłamstwie uciekając od wiedzy nie będę szczęśliwy.