Ha ha , wreszcie przynajmiej co niektórzy będą mieli kontakt z bazą - czyli ze swoim mózgiem
A tak na poważnie ciekawe :
http://www2.simteijin.com/rekrutacja .
To zakrawa na jawne zachecanie do dobrowolnego poddaństwa w celu ... no własnie - telekomunikacja ? !!!
Dla mnie to niewiarygodne zasilać urządzenie tak małe , że można je wszczepić gdzies pod skórą za uchem, jedynie dzieki ciepłocie własnego ciała . Wow , to mega odkrycie !
Mój telefon (K750i) posiada akumulator Li -Polimer (ten wydajniejszy) 3,6 V zapewne o pojemności około 1000mAh. Pytam : co to za technologia, która może ,za pomocą nanotechnologii (tym sie zajmuja laboratoria SIMTEIJIN ) zasilić urzadzenie zainstalowane w ciele ludzkim o takim zapotrzebowaniu w energię ???
Być może ten nowoczesny telefon ma być w przyszłości zsynchronizowany z zasilaniem sieciowym lub innym wydajnym żródłem łącza (np TV), które mogłoby rozwiązać problem zapotrzebowania w energię .
Mimo wszystko , jeżeli rzeczywiscie istnieje taka technologia ( strony SIMTEIJIN wydają się wiarygodnie wyglądac) to dlaczego jej nie wykorzystać w bardziej istotnych celach?
Od dawna jestem przekonany o tym , że na dzień dzisiejszy w naszym "cywilizowanym" świecie ,wszelako rozumiana technologia jest wsteczna co najmniej o kilkadziesiat lat . I coraz bardziej sie w tym utwierdzam .
Szkoda tylko , ze ludzkość nie ma do niej dostepu a my możemy tylko , w tych i innych przypadkach wypowiedzieć się tutaj .