Wysłany: 13:06, 28 Lis '18
Temat postu: Zamieszki w Paryżu
W stolicy Francji wybuchły zamieszki. Ludzie protestowali przeciwko polityce prezydenta Francji - Emmanuela Macrona.
Powstały barykady, demonstranci rozpalili również ognisko. Przeciwko nim wystąpiła policja - użyto armatek wodnych, gazu łzawiącego i broni broni gładkolufowej. Zginęło kilku protestujących, wielu jest rannych.
Kampanię Macrona sponsorowali masoni (realizuje on ich postulaty), jego polityka - to podwyżka cen benzyny o 15% i oleju napędowego o 23%.
Protestujący zablokowali również niektóre mosty, drogi i magazyny paliw.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 22:04, 28 Lis '18
Temat postu:
podoba mi się twuj radykalizmus
_________________ "Uwielbiam good why'a" - chemicloo
"Aj waj, wypunktował mnie. Lecę po ratunek do gei" - chemicloo vel WZBszambo alias szeklan itp.
Wysłany: 14:29, 29 Lis '18
Temat postu:
Harding napisał:
fanka gońca napisał:
ja tam popieram najlepiej rozpierdolić wszystko i wszystkich
Możesz sprecyzować? Czyli popierasz totalną anarchię bez rządu?
Proponuję nie zwracać na nią uwagi. Ona ma psychic distortion. Nic oprócz bełkotu od niej nie usłyszysz, a takie pojęcia jak "ustrój" albo "rząd" to dla niej czysta abstrakcja sprowadzająca się do luźnych skojarzeń z komunizmem - ten zaś kojarzy w prostej linii z dzieleniem wszystkich ziemniaków na kartki i po równo dla każdego. Kiedy pisze , że "najlepiej rozpierdolić wszystko i wszystkich" - ma na myśli śmietniki pod swoim mrówkowcem, i panią z okienka na poczcie. Istnieje też opcja, że kiedy pisze "popieram" - ma na myśli tych policjantów z armatkami wodnymi i rozpierdalanie protestujących tłumów. U niej jak w kalejdoskopie.
_________________ w_Królestwie_TV http://www.metrykakoronna.org.pl/
#zdejmijMaske i #wyjdźZchaty
ja tam popieram najlepiej rozpierdolić wszystko i wszystkich
Możesz sprecyzować? Czyli popierasz totalną anarchię bez rządu?
Powiedz mi a co za różnica co ja popieram czy nie popieram, powiem więcej nie ma znaczenia co ty popierasz czy nie popierasz bo co ma być to będzie
Zresztą to był troling z mojej strony, nie bądź taki poważny
o ile mi wiadomo to sami tego Macrona wybrali pewnie masa tych protestujących sama głosowała wcześniej na niego i skakała z radości jak go widziała, ludzie też demokratycznie po raz kolejny wybrali Merkel cholera a kto jest prezydentem Niemiec i co ta postać robi ?? Zjebany podział władzy tam mają o prezydencie nikt nic nie wie
Otóż ja nie toleruję takiego chaosu jak w Paryżu - zostało zniszczone mienie (np. barierki, sygnalizatory świetlne) o znacznej wartości. a koszty usunięcia barykad też są znaczne.A kto za to wszystko zapłaci, pytam? (pewnie podatnicy ) Proponuję zatem manifestacje pokojowe - bez niszczenia mienia np. z transparentami, megafonami, syrenami, gwizdkami etc.
Wysłany: 09:13, 30 Lis '18
Temat postu:
Heh maryś okazuje się żeńskim prez. Kononowiczę?
"Aj waj, wypunktował mnie. Lecę po ratunek do gei" - chemicloo vel WZBszambo alias szeklan itp.
Pkt (1) np. z transparentami, megafonami, syrenami, gwizdkami
A kto za te wszystkie gadżety zapłaci, pytam?
Cytat:
Pkt (2) użyto armatek wodnych, gazu łzawiącego i broni broni gładkolufowej.
Kto za to wszystko płaci?
Kto za to płaci?
Myślę, że koszty zawarte w pkt (1) i pkt (2) będą niższe niż koszty sprzątania po protestujących (np. usuwanie barykad i szkód). A może się mylę? W takim razie proszę pokornie o oświecenie
Wysłany: 10:37, 30 Lis '18
Temat postu:
te tzw. "koszty sprzątania" to odrobina wysiłku fizycznego. Trochę sportu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. .Tyle w temacie "usuwania barykad".
Wysłany: 10:43, 30 Lis '18
Temat postu:
heh :s
Goniec Króla, przypominam, że nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanieI weź tu dyskutuj merytorycznie... A oto Wasze metody unikania odpowiedzi:
spamowanie
lanie wody
odpowiedź inna niż oczekiwana
obrażanie innych
I tak jest niestety na całym forum prawda2.info
Wysłany: 11:56, 30 Lis '18
Temat postu:
Goniec Króla napisał:
Cytat:
A oto Wasze metody unikania odpowiedzi:
(...)
odpowiedź inna niż oczekiwana
freudian slip
Możecie przez chwilę być poważni, a nie nabijać się ze mnie? (proszę bez emotikonek typu ) Chciałbym się dowiedzieć:
a) ile kosztowało użycie policji w Paryżu?
b) ile kosztowało sprzątanie po protestujących?
Wysłany: 12:06, 02 Gru '18
Temat postu: Re: Zamieszki w Paryżu
Harding napisał:
W stolicy Francji wybuchły zamieszki. Ludzie protestowali przeciwko polityce prezydenta Francji - Emmanuela Macrona.
Powstały barykady, demonstranci rozpalili również ognisko. Przeciwko nim wystąpiła policja - użyto armatek wodnych, gazu łzawiącego i broni broni gładkolufowej. Zginęło kilku protestujących, wielu jest rannych.
Kampanię Macrona sponsorowali masoni (realizuje on ich postulaty), jego polityka - to podwyżka cen benzyny o 15% i oleju napędowego o 23%.
Protestujący zablokowali również niektóre mosty, drogi i magazyny paliw.
Wysłany: 16:01, 02 Gru '18
Temat postu:
Harding napisał:
Możecie przez chwilę być poważni, a nie nabijać się ze mnie? (proszę bez emotikonek typu ) Chciałbym się dowiedzieć:
a) ile kosztowało użycie policji w Paryżu?
b) ile kosztowało sprzątanie po protestujących?
Wstrzymaj konie z tym sprzątaniem! Czy już się złodzieje rządowi wycofali z tych podwyżek?? A ty sądzisz , że "manifestacje pokojowe - bez niszczenia mienia np. z transparentami, megafonami, syrenami, gwizdkami etc." doprowadzą do tego, że ministrowie się ugną przed wolą suwerena? . Człowieku! W "rozmowie" z bandytami trzeba stosować bandyckie chwyty. Czas leci, a ty do "gwizdania" namawiasz?! Macron zobaczy w co wdepnął, wycofa się rakiem, -to i barykady się grzecznie usunie "i po krzyku" NO ALE NAJPIERW TRZEBA DO NIEGO JAKOŚ DOTRZEĆ, ABY DOBRZE POKAPOWAŁ JAK SPRAWY SIĘ MAJĄ. Zrozum , z takimi jak on "po dobroci" nic nie wskórasz, brachu. Do gangsterów dociera tylko język dosadny.
"manifestacje pokojowe" ... Hahgha, dobre - i co jeszcze ? ..może strajk głodowy?? (rząd ściąga imigrantów , kłamie , łże, łupi społeczeństwo prowadząc je na skraj przepaści ..a ty się o sygnalizację świetlną martwisz?? Nie szkoda róż, gdy płonie las!)
PS. a wiesz jaka jest najekonomiczniejsza metoda gaszenia szybów naftowych, które się palą? ..podkładanie ładunków wybuchowych.
Wysłany: 00:37, 03 Gru '18
Temat postu:
Ponad 400 osób zatrzymanych, zamieszki wybuchają nie tylko w Paryżu.
Jest wiele rannych w tym przynajmniej jedna osoba w stanie śpiączki po ataku policji.
Policja używa gumowej amunicji coraz częściej, snajperzy na dachach.
Macron oficjalnie zapowiada prawdopodobny wprowadzenie stanu wyjątkowego.
To wspaniały kapitalizm, gdzie płatnikami są ludzie a beneficjentami garstka bogatych.
Macron powiedział też, że nie wycofa się z podwyżek podatku na paliwo.
Demonstranci zapowiedzieli, że nic sobie ze stanu wyjątkowego nie robią, i, że to jest początek rewolucji naszego wieku.
Sa filmy, przedstawiając epolicję łapiącą pojedyncze osoby na uliczkach Paryża by potem brutalnie ich pobić.
https://www.mirror.co.uk/news/world-news/paris-riot-police-chase-batter-13679202
Wysłany: 06:00, 03 Gru '18
Temat postu:
Władza sie rozrasta [nastepne pokolenia władców]. Władza musi utrzymywac swoich milusinskich i dlatego potrzebuje coraz wiecej pieniedzy. Władza nigdy nie zrezygnuje z podatku zadnego, bo to sa pieniadze spoleczne [a pozniej panstwowe], ktore władza sobie przywłaszcza. Nigdy wiec władza nie zrezygnuje z panstwowosci !!!
Władza stanela na czele kazdego zakladu pracy. Zbiera dochody, haracze i podatki. Nad tym wszystkim istnieje jeszcze podatek konsumpcyjny. Istniejace podatki mozna podwyzszac i je sie podwyzsza w miare mozliwosci [najczesciej sie nawet tego juz nie oglasza]. Obywatele czesto mysla, ze towary po prostu drozeja, a to najczesciej nie jest prawda, bo podwyzsza sie podatki roznego rodzaju, ktore sa na towarach.
Od dluzszego czasu istnieje stagnacja cen produkcyjnych i surowcowych i albo produkuje sie wiecej, albo trzeba sie zamknac. Jak sie produkuje wiecej, to na zysku sie jakos nie traci, ale to musza byc duze zaklady produkcyjne rozprzestrzeniajace swoj wyrob na caly swiat. W takich zakladach jest oczywiscie stagnacja pensji z tendencja znizkowa [kazdy nastepny pracownik jest tanszy]. Male zaklady nie moga zwiekszyc produkcji, ale tez w miare mozliwosci moga zmienic pracownika na tanszego, a wreszcie sie zamykaja, bo zyski produkcji ciagle spadaja [ drozeje prad, woda, transport i podatki konsumpcyjne].
Władza z panstwa nie zrezygnuje nigdy. Wladza tez nigdy nie zrezygnuje z panstwowych zakladow pracy, ktore juz tylko bezposrednio do władzy generuja zyski ze swojej produkcji i jej sprzedazy. Obawiam sie, ze ktoregos dnia, te zaklady panstwowe moga władzy wystarczyc !!! Prywatne zaklady pracy placa podatki, ktore sa wykorzystane dla spoleczenstwa, ale władze te prywatne zaklady pracy nie obchodza tak bardzo. Władza zawsze myslala o sobie i dalej tak myslec bedzie.
Wiele panstwowych zakladow pracy ubrano w jakies szyldy spolkowe, ale tak naprawde sa one panstwowe i panstwowymi zostana, bo inaczej wladza sie pozabija !
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 »
Strona 1 z 7