Z kim wy chcecie dyskutowac ? Wejdzcie na forum "masonskie" (z linkow na tym blogu):
http://www.wolnomularstwo.eu/forum/index.php ... i poczytajcie.
Z tego co tam widze wszelka dyskusja nie ma sensu. Pomijam fakt ze wiekszosc tam to "profani" jak sami siebie nazywaja, pelni zapalu i checi przystapienia do wolnomularstwa. Sa tam osoby ktore odkryly w sobie "masonska dusze" , twierdza ze maja za soba inicjacje chociaz nie sa masonami itd. Poczytac mozna jako ciekawostke.
Reemi ma racje:
Cytat: |
a nie wydaje wam się że to może być jakiś wannabe? |
Z wypowiedzi na tamtym forum wynika ze oni rowniez nie widza sensu dyskusji z naszym forum
Gdzies tam widzialem linki do prawda2.info.
Watpie czy zdaja sobie sprawe ze czlonkowie niskiego szczebla nie maja wogole pojecia co sie dzieje na gorze.
Sek w tym ze masoneria jest "promowana" jako elitarny klub, owiany tajemnica i misterium, a to powoduje chec przystapienia - bedac czlonkiem ma sie poczucie wartosci , bycie "ponad", uczestniczenie w czyms wielkim i donioslym.
Taka organizacja mozna doskonale zarzadzac i miec pelna kontrole nad caloscia i kazdym z osobna. Jak ktos poszukuje dowartosciowania i wsparcia grupy to jest to doskonala propozycja.
P.S.: Co mnie "dobilo" na ich forum to formy wypowiedzi, pelne patosu i "ynteligencji". Moze jeste i prostym czlowiekiiem ale o wiele bardziej odpowiada mi forma bezposredniej dyskusji, bez zbednego wtracania "Szanowny Panie, Drogi Bracie" itp. ... to takie bardziej ludzkie jak dla mnie.