Wysłany: 18:07, 10 Lip '07
Temat postu: Raport 9/11 nr.1
Miejska legenda (ang. urban legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechniana w mediach, Internecie bądź w kręgach towarzyskich, która budzi wielkie emocje u odbiorców........
O wydarzeniach 9/11 powiedziano już bardzo dużo. Powstało wiele filmów, napisano wiele książek. W internecie znajdują sie setki witryn na temat 11 września. Ale ponad 90% z nich opisuję jedną wersję wydarzeń - 9/11 to zorganizowana akcja administracji Georga W. Busha która miała być pretekstem do rozpoczęcia wojny z Terroryzmem. Z każdej strony jesteśmy informowani o wielkim spisku i o niepowtarzalnych dowodach na ten temat. Ja spróbowałem znaleźć inne teorie......
1. Oficjalna Teoria
11 września 2001r. na terenie Stanów Zjednoczonych zostały porwane 4 samoloty pasażerskie (AA 11, UA 175, AA 77, UA 93) przez łącznie 19 terrorystów. Pierwsze dwa uderzyły kolejno o 8:46 i 9:03 w północną i południową wieżę WTC w Nowym Jorku. Trzeci uderzył w budynek Pentagonu w Waszyngtonie o 9:37. Czwarty rozbił się w pobliżu miejscowości Shanksville (Pensylwania) o 10:06. O 9:59 i 10:28 zawaliły się bliźniacze wieże światowego centrum handlu. O 17:20 w wyniku pożaru zawala się WTC 7. Rozpoczyna się wielka wojna z Terroryzmem. Głównym odpowiedzialnym jest Osama Bin Laden i jego organizacja Al-Qaida.
(Film BBC - Conspiracy Files 9/11)
Kto z nas nie słyszał tej wersji wydarzeń. I tu pada pierwsze pytanie: Dlaczego tak późno zauważono że jest coś nie tak z tymi zamachami z 11 września ???
Tego dnia wszyscy skupiali sie na ratowaniu rannych a nie szukaniu dowodów spisku. To wszystko działo się tak szybko że nikomu nawet nie przyszło do głowy że ten zamach mógł być dziełem Bush (Po 9/11 miał ponad 70% poparcie). Dopiero niecały rok po francuski dziennikarz Thierry Meyssan napisał książkę "9/11: The Big Lie". Opisuje w niej że w Pentagon nie mógł uderzyć Samolot. Wg tej publikacji w Pentagonie wybuchła bomba.
Kilkanaście dni po wydaniu w USA tego tytułu Departament Obrony opublikował 5 klatek z kamery ochrony przy pentagonie. Ale jak każdy wiem dodała ona oliwy do ognia....
2. Wielki Spisek (Jedna z wersji)
11 września 2001r. 4 samoloty pasażerskie (AA 11, UA 175, AA 77, UA 93) zostały przechwycone przez wojsko. W północna wieżę WTC uderza rakieta lub pusty samolot transportowy. W południową wieżę uderza pusty samolot pomalowany jak UA. W Pentagon uderza rakieta typu Cruse. O 10:06 rozbija się w shanksville podstawiony samolot za UA 93. O 9:59 zostaje wysadzona południowa wieża WTC a o 10:28 północna wieża. O 17:20 zostaje wysadzony WTC7 Administracja Busha staje sie bezkarna i rozpoczyna się bezwzględna wojna z terroryzmem.
Powyżej przedstawiłem jedna z wersji tzw. Wielkiego spisku. Obecnie znam kilka z wersji które mają wspólny morał - Bush to morderca. Kto był twórcą tej teorii o 9/11 ???
Wg mnie to wszystko się zaczęło się od Pentagonu. Jak wcześniej wspominałem Departament obrony USA po niecałym roku po zamachach 11 września ujawnił 5 klatek z kamery przemysłowej. No i się zaczęło. Rakieta, Global Hawk, odrzutowiec. "Hej skoro z pentagonem jest coś nie tak, to na peweno z resztą też" - pomyślał jakiś Amerykanin z dostępem do internetu. Zaczęto analizować filmy i zdjęcia z 9/11. I tak powstał "911: In plane site".
Pytanie: Czy film "911: In plane site" nie jest mistyfikacją ??? Na jednym z forów internetowych znalazłem wątek w którym jeden z użytkowników twierdzi że ten film dokumentalny jest kłamstwem. Podaje kilka dowodów:
*Dokument zaczyna się długim tekstem w którym Dave von Kleist (twórca i narrator w filmie) oświadcza że film tylko przestawia dowody na temat 9/11 i że są to informacje najwyższej wagi. Ale i tak przez cały film jest nam uświadamiana tylko jedna teoria - Wielki Spisek.
*Film zaczyna się wyjaśnienia słowa "Teoria Spiskowa". Ciekawe ?
*Potem to już tylko same sensacje: Rakieta w Pentagon, Wysadzenie WTC, tajemnicza eksplozja i dziwny flesz.
"911: In plane site" był pierwszym filmem dokumentalnym który dogłębnie poruszył temat wątpliwości w sprawie 9/11. Potem inne filmy i filmiki powstawały jak grzyby po deszczu. Czy rzeczywiście wiele sensacyjnych informacji informacji były mistyfikacją stworzoną na potrzeby zdobycia popularności ??? Wg mnie wykorzystane materiały wykorzystane w "911: In plane site" były w 99% autentyczne. Co do wniosków jakie nasuwają się "same", na pierwszy rzut oka mogą wydawać się nieprawdopodobne ale kto wie jak było......
3. Mistyfikacja (9/11 Hoax)
11 września 2001r. doszło do zamachów terrorystycznych.....na ekranach telewizorów !!! Wszystkie sceny z 9/11 na żywo zostało wcześniej zmontowanych i ciągle puszczonych w telewizjach całego świata. Wg tej wersji wydarzeń w WTC uderzyła rakieta a nie samolot. Ta teoria to cześć Wielkiego spisku i by rozpoczęła się ogólnoświatowa wojna z terroryzmem.
(September Clues part 1)
Potwierdzeniem tej mało wiarygodnej (wg mnie) teorii, maja być tzw. "tv fakery". Są to przerwy w relacjach albo niezrozumiałe wypowiedzi wskazujące na słuszność tej wersji wydarzeń. Są to m. in.
*W co najmniej w dwóch relacjach pokazujących "live" uderzenie UA 175 w południową wieżę WTC następuje kilku klatkowe przerwanie transmisji.
*W jednym z nagrań pokazujących uderzenie w druga wieżę przez Fox News trudno określić czy w WTC uderza samolot czy rakieta.
*Najważniejszy dowód: BBC News 20 minut przed zawaleniem się WTC7, ta telewizja relacjonuje na żywo że budynek sie zawalił choć w tle gdy reporterka rozmawiała z redaktorem w studiu budynek stoi w całości. Podobnie CNN informuje ok 30 minut przed zawaleniem WTC7 o tym że budynek może się zawalić. Trzeba zaznaczyć że wg oficjalnych raportów ten budynek zawalił się niespodziewanie i nikt nie mógł przewidzieć że taki będzie jego los.
(Owa Relacja BBC z 11 września 2001r.)
Czy ten ostatni dowód można podważyć ? Przecież miliony ludzi przed telewizorem widziały to na własne oczy ? Powiedzcie czy gdyby przenieśli byście się z powrotem do 11 września 2001r., to czy by zwrócili swoje oczy na krótka relację BBC ? Myślę że nie. Jak czytałem na tym forum najpierw powstał wcześniej wspominany film BBC "Conspiracy Files: 9/11". Ktoś przeszukał relację z 9/11 BBC aby znaleźć jakiś haczyk. I znalazł. Nie było by sprawy gdyby nie podobna sytuacja w CNN.
Właśnie w CNN w podobnym czasie reporter na żywo mówił o tym że WTC7 w każdej chwili może się zawalić. Skąd on to wiedział ? Być może jeden z reporterów otrzymał informację od strażaków o tym że WTC7 może się zawalić w każdej chwili. Ale to tylko hipoteza. Oliwy do ognia dodaje fakt że żadna telewizja nie pokazała na żywo jak 7 budynek kompleksu Światowego Centrum Handlu przestaje istnieć. Nie pokazał nawet tego BBC i CNN które wcześniej wspominały o zawaleniu lub możliwości zawalenia się tego budynku. Ta pierwsza od przerwania rozmowy z reporterką w Nowym Jorku nie wspominała o WTC7 przez długi czas. Ta druga telewizja pokazała z minutowym opóźnieniem zawalenia się (lub wysadzenie) tego budynku.
Teoria ogólnie mało prawdopodobna a nawet raczej prawie nie możliwa ale to dzięki jej zwolennikom poznaliśmy wiele nieznanych faktów w sprawie 9/11.
4. fifty-fifty
11 września 2001r. 10 terrorystów przedarło sie przez bramki bezpieczeństwa na lotniskach z nożami na pokład 2 pasażerskich samolotów (AA 11, UA 175) i porwało je.
Pierwszy z nich nakierowali na północną wieżę WTC. Następnie 18 minut później drugi z porwanych lotów rozbija się o południowa wieżę. Najwyższe kierownictwo amerykańskiej armii zdecydowało że trzeba podsycić atak na Amerykę. O 9:37 z wojskowego myśliwca zostaje wystrzelona rakieta i uderza w remontowaną cześć Pentagonu. O 10.06 rozbijają średni samolot w Shanksville. Samoloty AA 77 i UA 93 zostały przechwycone przez amerykańską armię. Rozpoczyna się Wojna z terroryzmem.
Ta teoria nasuwa się sama. US Army zamiast organizować zamachy 9/11 pozwala na nie arabskim terrorystom a nawet je rozszerza. Ale czy jest prawdziwa ? Jeśli chodzi o Pentagon to ta wersja wydarzeń ma sens. Trudno przecież utrzymać 1 metr nad ziemią z kilku set tonowym Boeingiem. Atak na Pentagon wygląda jak chirurgiczne naloty stosowane często w Iraku (m. in. za czasów Bila Clintona).
A co do Shanksville, to być może Boeing wcale się tam nawet nie pojawił ! Dziura, która rzekomo miała powstać od kilkuset tonowego samolotu jest bardzo mała i choć są części składowe samolotu brakuje jego największych części (ogona, kadłuba). Razem Zdarzenia w Pentagonie i w Shanksville wyglądają bardzo podobnie. Lecz mało prawdopodobne by ta teoria była tym czego szukają wszyscy w sprawie 9/11.
Dlaczego na początku raportu podałem definicję słowa "Miejska Legenda" ???
Wiele faktów i informacji które pojawiły się w sprawie 9/11 to po prostu miejskie legendy. Np. :
* W zamachach 9/11 nie zgięli żydzi bo wiedzieli o tym co się stanie 11 september 2001r.
* Nostradamus przepowiedział zamachy
Wcześniej wspominałem o innych faktach które również można przypisać do kategorii powyżej. Nie zrobiłem tego jednak bo nie wiadomo na 100 % że te informacje są fałszywe. Przez cały czas badania sprawy 9/11 doszyłem do innej teorii...
5. ???
Wg mnie prawda w sprawie wydarzeń z 11 września 2001r. jest o wiele bardziej szokująca niż wyżej przestawione teorie. Popatrzcie na kilka faktów:
* Skoro to Bush stoi za zamachami 9/11 to dlaczego wszyscy mogą swobodnie o tym rozmawiać i Secret Servis nas nie aresztuje za wiedzę na ten temat ?
* Gdyby Osama bin Laden stał za zamachami 9/11 to czy by już nie żył ?
* Skoro w WTC miała uderzyć rakieta to jak wytłumaczyć setki tysiące świadków ?
Być może nigdy nie poznamy 100 % prawdy ale jeśli poznamy wiele elementów układanki przeznaczenia będziemy mogli wiele powiedzieć. 9/11 było bez wątpienia jednym z najbardziej spektakularnych wydarzeń w historii ludzkości. Być może prawda jest o wiele bardziej prostsza niż była przestawiana przez te wszystkie lata lub jeszcze bardziej pogmatwana.
Jak było naprawdę....
PAMIĘTAJCIE: 11 września 2001r. w wydarzeniach na wschodnim wybrzeżu USA życie straciło łącznie 2 973.
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
Wysłany: 18:21, 10 Lip '07
Temat postu:
to tłumaczenie czy twój tekst? bo mimo kilku niezgrabności jest całkiem niezły
jedna rzecz:
* Skoro to Bush stoi za zamachami 9/11 to dlaczego wszyscy mogą swobodnie o tym rozmawiać i Secret Servis nas nie aresztuje za wiedzę na ten temat ?
absurdalny argument, zapytaj raczej czemu żadne z tych informacjinei pojawiają się a MASS MEDIACH?
kolejny absrdalny wniosek: raczej "gdyby NIE stał za zamachami to by już nie żył" - i wszystko na to wskazuje że zmarł w 2002 roku jak informowały różne media arabskie, od dłuższego czasy, dwóch lat i sławetnego wystąpienia "głosujcie na Kerry'ego" nie pojawił się ani on, ani jego komputerowa kukiełka
jakie setki tysiące świadków? chyba przed telewizorami..., WTC stoi nad brzegiem zatoki a samolot uderzył od południa lub południowego zachodu, równie dobrze można odbic piłeczkę i zapytać: "Skoro w PENTAGON miała uderzyć rakieta to jak wytłumaczyć setki świadków widzących boeinga koszącego latarnie?"
* Nie robią tego bo to by spowodowało potwierdzenie spisku. Nikt by nie umiał inaczej tego wytłumaczyć. Zamiast tego wolą kontrolować media i przez ne manipulować ludźmi uzywając terminu "sipiskowa TEORIA".
A jeśli trochę poszukasz to są doniesienia o represjach dotykających "911 Truth movement" w USA.
* Można gdybać... Oczywiście stworzenie drugiego Bin Ladena zajęło by trochę czasu... a tak jest zaginiony i nic nie wiadomo. "Może zaatakować w każdej chwili"
* Setki tysiące świadków... chyba trochę przesadziłeś z tą liczbą.
Jeśli na jednym nagraniu widać samolot, a na innym nie to jedno jest pewne - któreś nagranie zmanipulowano... Czy to będzie te z samolotem i manipulacja Mediów, czy te bez i część dezinformacji - nie ma różnicy, fakt jest faktem...
Ale Ty za to mnóstwo wstrząsających sensacjii......
Zacznij pisać scenariusz do "Klanu"...
No mów o tej nowej teorii.....
Czekam.Powaznie pomysle nad tym:)
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Czekam...
Nie wydaje mi sie.
Czekam na nowe koncepcje i pomysły , które mógłbym obalić
Czekam dalej....
PopS ty nie szukasz prawdy na forum !!! Bo ja ci ta prawde powiadam... wszystko co pisze jest 100% pewne, ale wy macie inne teorie... nawet oskarżacie mnie o kretynizm... no cóż, pewnego dnia wszystko wyjdzie na jaw, a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony... ( teraz pewnie też jestes popS czy jak ci tam )
Bo nudno w TV ostatnio.
PopS ty nie szukasz prawdy na forum !!! Bo ja ci ta prawde powiadam... wszystko co pisze jest 100% pewne, ale wy macie inne teorie... nawet oskarżacie mnie o kretynizm... no cóż, pewnego dnia wszystko wyjdzie na jaw, a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony... ( teraz pewnie też jestes popS czy jak ci tam )
Wysłany: 20:05, 11 Lip '07
Temat postu:
XTC88 napisał:
a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony...
Ja to najwyżej mogę spuścić spodnie
_________________ "I may not agree with what you say, but I'll defend to the death your right to say it"...Voltaire
Wysłany: 15:42, 12 Lip '07
Temat postu:
Tekst owszem ... ciekawie napisany, ... ale niestety, nie wnosi niczego nowego o czym byśmy do tej pory nie słyszeli i czegobybyśmy nie podejrzewali ...
Wysłany: 19:40, 12 Lip '07
Temat postu:
jedna sprawa: słynny proroczy występ Jade Reymond z BBC nt. zawalenia się WTC 7 20 minut przed faktem NIE MA NIC WSPÓLNEGO z tv-fakery to dwie całkowicie odrębne kwestie - sugerowanie sfałszowania nagrań drugiego uderzenia a puszczenie wstrząsajacej relacji przed faktem...
na youtube ostatnio pojawil się ciekawy temat z "fałszywymi njusami" sprzed 9/11 tworzonymi przez agencje rządowe, na jednym z nich widać faceta jak z emfazą opowiada jak w jego wieżowiec uderzył boeing a potem mamy film pokazujący uderzenie tego boeinga i faceta chowającego się pod biurko w ostatnim momencie...