W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Raport 9/11 nr.1  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 533
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:07, 10 Lip '07   Temat postu: Raport 9/11 nr.1 Odpowiedz z cytatem

Miejska legenda (ang. urban legend) - z pozoru prawdziwa informacja rozpowszechniana w mediach, Internecie bądź w kręgach towarzyskich, która budzi wielkie emocje u odbiorców........

O wydarzeniach 9/11 powiedziano już bardzo dużo. Powstało wiele filmów, napisano wiele książek. W internecie znajdują sie setki witryn na temat 11 września. Ale ponad 90% z nich opisuję jedną wersję wydarzeń - 9/11 to zorganizowana akcja administracji Georga W. Busha która miała być pretekstem do rozpoczęcia wojny z Terroryzmem. Z każdej strony jesteśmy informowani o wielkim spisku i o niepowtarzalnych dowodach na ten temat. Ja spróbowałem znaleźć inne teorie......

1. Oficjalna Teoria
11 września 2001r. na terenie Stanów Zjednoczonych zostały porwane 4 samoloty pasażerskie (AA 11, UA 175, AA 77, UA 93) przez łącznie 19 terrorystów. Pierwsze dwa uderzyły kolejno o 8:46 i 9:03 w północną i południową wieżę WTC w Nowym Jorku. Trzeci uderzył w budynek Pentagonu w Waszyngtonie o 9:37. Czwarty rozbił się w pobliżu miejscowości Shanksville (Pensylwania) o 10:06. O 9:59 i 10:28 zawaliły się bliźniacze wieże światowego centrum handlu. O 17:20 w wyniku pożaru zawala się WTC 7. Rozpoczyna się wielka wojna z Terroryzmem. Głównym odpowiedzialnym jest Osama Bin Laden i jego organizacja Al-Qaida.

(Film BBC - Conspiracy Files 9/11)

Kto z nas nie słyszał tej wersji wydarzeń. I tu pada pierwsze pytanie: Dlaczego tak późno zauważono że jest coś nie tak z tymi zamachami z 11 września ???
Tego dnia wszyscy skupiali sie na ratowaniu rannych a nie szukaniu dowodów spisku. To wszystko działo się tak szybko że nikomu nawet nie przyszło do głowy że ten zamach mógł być dziełem Bush (Po 9/11 miał ponad 70% poparcie). Dopiero niecały rok po francuski dziennikarz Thierry Meyssan napisał książkę "9/11: The Big Lie". Opisuje w niej że w Pentagon nie mógł uderzyć Samolot. Wg tej publikacji w Pentagonie wybuchła bomba.

Kilkanaście dni po wydaniu w USA tego tytułu Departament Obrony opublikował 5 klatek z kamery ochrony przy pentagonie. Ale jak każdy wiem dodała ona oliwy do ognia....

2. Wielki Spisek (Jedna z wersji)
11 września 2001r. 4 samoloty pasażerskie (AA 11, UA 175, AA 77, UA 93) zostały przechwycone przez wojsko. W północna wieżę WTC uderza rakieta lub pusty samolot transportowy. W południową wieżę uderza pusty samolot pomalowany jak UA. W Pentagon uderza rakieta typu Cruse. O 10:06 rozbija się w shanksville podstawiony samolot za UA 93. O 9:59 zostaje wysadzona południowa wieża WTC a o 10:28 północna wieża. O 17:20 zostaje wysadzony WTC7 Administracja Busha staje sie bezkarna i rozpoczyna się bezwzględna wojna z terroryzmem.

http://video.google.com/videoplay?docid=1364247616051038290
(Loose Change 2nd Edition Pl)

Powyżej przedstawiłem jedna z wersji tzw. Wielkiego spisku. Obecnie znam kilka z wersji które mają wspólny morał - Bush to morderca. Kto był twórcą tej teorii o 9/11 ???

Wg mnie to wszystko się zaczęło się od Pentagonu. Jak wcześniej wspominałem Departament obrony USA po niecałym roku po zamachach 11 września ujawnił 5 klatek z kamery przemysłowej. No i się zaczęło. Rakieta, Global Hawk, odrzutowiec. "Hej skoro z pentagonem jest coś nie tak, to na peweno z resztą też" - pomyślał jakiś Amerykanin z dostępem do internetu. Zaczęto analizować filmy i zdjęcia z 9/11. I tak powstał "911: In plane site".

http://video.google.com/videoplay?docid=3803479213130455881
(911: In Plane Site Pl)

Pytanie: Czy film "911: In plane site" nie jest mistyfikacją ??? Na jednym z forów internetowych znalazłem wątek w którym jeden z użytkowników twierdzi że ten film dokumentalny jest kłamstwem. Podaje kilka dowodów:

*Dokument zaczyna się długim tekstem w którym Dave von Kleist (twórca i narrator w filmie) oświadcza że film tylko przestawia dowody na temat 9/11 i że są to informacje najwyższej wagi. Ale i tak przez cały film jest nam uświadamiana tylko jedna teoria - Wielki Spisek.

*Film zaczyna się wyjaśnienia słowa "Teoria Spiskowa". Ciekawe ?

*Potem to już tylko same sensacje: Rakieta w Pentagon, Wysadzenie WTC, tajemnicza eksplozja i dziwny flesz.

"911: In plane site" był pierwszym filmem dokumentalnym który dogłębnie poruszył temat wątpliwości w sprawie 9/11. Potem inne filmy i filmiki powstawały jak grzyby po deszczu. Czy rzeczywiście wiele sensacyjnych informacji informacji były mistyfikacją stworzoną na potrzeby zdobycia popularności ??? Wg mnie wykorzystane materiały wykorzystane w "911: In plane site" były w 99% autentyczne. Co do wniosków jakie nasuwają się "same", na pierwszy rzut oka mogą wydawać się nieprawdopodobne ale kto wie jak było......

3. Mistyfikacja (9/11 Hoax)
11 września 2001r. doszło do zamachów terrorystycznych.....na ekranach telewizorów !!! Wszystkie sceny z 9/11 na żywo zostało wcześniej zmontowanych i ciągle puszczonych w telewizjach całego świata. Wg tej wersji wydarzeń w WTC uderzyła rakieta a nie samolot. Ta teoria to cześć Wielkiego spisku i by rozpoczęła się ogólnoświatowa wojna z terroryzmem.

(September Clues part 1)

Potwierdzeniem tej mało wiarygodnej (wg mnie) teorii, maja być tzw. "tv fakery". Są to przerwy w relacjach albo niezrozumiałe wypowiedzi wskazujące na słuszność tej wersji wydarzeń. Są to m. in.

*W co najmniej w dwóch relacjach pokazujących "live" uderzenie UA 175 w południową wieżę WTC następuje kilku klatkowe przerwanie transmisji.

*W jednym z nagrań pokazujących uderzenie w druga wieżę przez Fox News trudno określić czy w WTC uderza samolot czy rakieta.

*Najważniejszy dowód: BBC News 20 minut przed zawaleniem się WTC7, ta telewizja relacjonuje na żywo że budynek sie zawalił choć w tle gdy reporterka rozmawiała z redaktorem w studiu budynek stoi w całości. Podobnie CNN informuje ok 30 minut przed zawaleniem WTC7 o tym że budynek może się zawalić. Trzeba zaznaczyć że wg oficjalnych raportów ten budynek zawalił się niespodziewanie i nikt nie mógł przewidzieć że taki będzie jego los.

(Owa Relacja BBC z 11 września 2001r.)

Czy ten ostatni dowód można podważyć ? Przecież miliony ludzi przed telewizorem widziały to na własne oczy ? Powiedzcie czy gdyby przenieśli byście się z powrotem do 11 września 2001r., to czy by zwrócili swoje oczy na krótka relację BBC ? Myślę że nie. Jak czytałem na tym forum najpierw powstał wcześniej wspominany film BBC "Conspiracy Files: 9/11". Ktoś przeszukał relację z 9/11 BBC aby znaleźć jakiś haczyk. I znalazł. Nie było by sprawy gdyby nie podobna sytuacja w CNN.

Właśnie w CNN w podobnym czasie reporter na żywo mówił o tym że WTC7 w każdej chwili może się zawalić. Skąd on to wiedział ? Być może jeden z reporterów otrzymał informację od strażaków o tym że WTC7 może się zawalić w każdej chwili. Ale to tylko hipoteza. Oliwy do ognia dodaje fakt że żadna telewizja nie pokazała na żywo jak 7 budynek kompleksu Światowego Centrum Handlu przestaje istnieć. Nie pokazał nawet tego BBC i CNN które wcześniej wspominały o zawaleniu lub możliwości zawalenia się tego budynku. Ta pierwsza od przerwania rozmowy z reporterką w Nowym Jorku nie wspominała o WTC7 przez długi czas. Ta druga telewizja pokazała z minutowym opóźnieniem zawalenia się (lub wysadzenie) tego budynku.

Teoria ogólnie mało prawdopodobna a nawet raczej prawie nie możliwa ale to dzięki jej zwolennikom poznaliśmy wiele nieznanych faktów w sprawie 9/11.

4. fifty-fifty

11 września 2001r. 10 terrorystów przedarło sie przez bramki bezpieczeństwa na lotniskach z nożami na pokład 2 pasażerskich samolotów (AA 11, UA 175) i porwało je.
Pierwszy z nich nakierowali na północną wieżę WTC. Następnie 18 minut później drugi z porwanych lotów rozbija się o południowa wieżę. Najwyższe kierownictwo amerykańskiej armii zdecydowało że trzeba podsycić atak na Amerykę. O 9:37 z wojskowego myśliwca zostaje wystrzelona rakieta i uderza w remontowaną cześć Pentagonu. O 10.06 rozbijają średni samolot w Shanksville. Samoloty AA 77 i UA 93 zostały przechwycone przez amerykańską armię. Rozpoczyna się Wojna z terroryzmem.

http://video.google.com/videoplay?docid=-5296595694237574426
(The PentaCon)

Ta teoria nasuwa się sama. US Army zamiast organizować zamachy 9/11 pozwala na nie arabskim terrorystom a nawet je rozszerza. Ale czy jest prawdziwa ? Jeśli chodzi o Pentagon to ta wersja wydarzeń ma sens. Trudno przecież utrzymać 1 metr nad ziemią z kilku set tonowym Boeingiem. Atak na Pentagon wygląda jak chirurgiczne naloty stosowane często w Iraku (m. in. za czasów Bila Clintona).

A co do Shanksville, to być może Boeing wcale się tam nawet nie pojawił ! Dziura, która rzekomo miała powstać od kilkuset tonowego samolotu jest bardzo mała i choć są części składowe samolotu brakuje jego największych części (ogona, kadłuba). Razem Zdarzenia w Pentagonie i w Shanksville wyglądają bardzo podobnie. Lecz mało prawdopodobne by ta teoria była tym czego szukają wszyscy w sprawie 9/11.

Dlaczego na początku raportu podałem definicję słowa "Miejska Legenda" ???
Wiele faktów i informacji które pojawiły się w sprawie 9/11 to po prostu miejskie legendy. Np. :

* W zamachach 9/11 nie zgięli żydzi bo wiedzieli o tym co się stanie 11 september 2001r.

* Nostradamus przepowiedział zamachy

Wcześniej wspominałem o innych faktach które również można przypisać do kategorii powyżej. Nie zrobiłem tego jednak bo nie wiadomo na 100 % że te informacje są fałszywe. Przez cały czas badania sprawy 9/11 doszyłem do innej teorii...

5. ???

Wg mnie prawda w sprawie wydarzeń z 11 września 2001r. jest o wiele bardziej szokująca niż wyżej przestawione teorie. Popatrzcie na kilka faktów:

* Skoro to Bush stoi za zamachami 9/11 to dlaczego wszyscy mogą swobodnie o tym rozmawiać i Secret Servis nas nie aresztuje za wiedzę na ten temat ?

* Gdyby Osama bin Laden stał za zamachami 9/11 to czy by już nie żył ?

* Skoro w WTC miała uderzyć rakieta to jak wytłumaczyć setki tysiące świadków ?

Być może nigdy nie poznamy 100 % prawdy ale jeśli poznamy wiele elementów układanki przeznaczenia będziemy mogli wiele powiedzieć. 9/11 było bez wątpienia jednym z najbardziej spektakularnych wydarzeń w historii ludzkości. Być może prawda jest o wiele bardziej prostsza niż była przestawiana przez te wszystkie lata lub jeszcze bardziej pogmatwana.

Jak było naprawdę....

PAMIĘTAJCIE: 11 września 2001r. w wydarzeniach na wschodnim wybrzeżu USA życie straciło łącznie 2 973.

TO STAŁO SIĘ NAPRAWDĘ !

cdn....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:21, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to tłumaczenie czy twój tekst? bo mimo kilku niezgrabności jest całkiem niezły

jedna rzecz:

* Skoro to Bush stoi za zamachami 9/11 to dlaczego wszyscy mogą swobodnie o tym rozmawiać i Secret Servis nas nie aresztuje za wiedzę na ten temat ?

absurdalny argument, zapytaj raczej czemu żadne z tych informacjinei pojawiają się a MASS MEDIACH?

kolejny absrdalny wniosek: raczej "gdyby NIE stał za zamachami to by już nie żył" - i wszystko na to wskazuje że zmarł w 2002 roku jak informowały różne media arabskie, od dłuższego czasy, dwóch lat i sławetnego wystąpienia "głosujcie na Kerry'ego" nie pojawił się ani on, ani jego komputerowa kukiełka

jakie setki tysiące świadków? chyba przed telewizorami..., WTC stoi nad brzegiem zatoki a samolot uderzył od południa lub południowego zachodu, równie dobrze można odbic piłeczkę i zapytać: "Skoro w PENTAGON miała uderzyć rakieta to jak wytłumaczyć setki świadków widzących boeinga koszącego latarnie?"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:28, 10 Lip '07   Temat postu: Re: Raport 9/11 nr.1 Odpowiedz z cytatem

DrabikPany napisał:

* Nie robią tego bo to by spowodowało potwierdzenie spisku. Nikt by nie umiał inaczej tego wytłumaczyć. Zamiast tego wolą kontrolować media i przez ne manipulować ludźmi uzywając terminu "sipiskowa TEORIA".
A jeśli trochę poszukasz to są doniesienia o represjach dotykających "911 Truth movement" w USA.

* Można gdybać... Oczywiście stworzenie drugiego Bin Ladena zajęło by trochę czasu... a tak jest zaginiony i nic nie wiadomo. "Może zaatakować w każdej chwili"

* Setki tysiące świadków... chyba trochę przesadziłeś z tą liczbą.
Jeśli na jednym nagraniu widać samolot, a na innym nie to jedno jest pewne - któreś nagranie zmanipulowano... Czy to będzie te z samolotem i manipulacja Mediów, czy te bez i część dezinformacji - nie ma różnicy, fakt jest faktem...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:03, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, to jest mój tekst w 100%. Jest to początek tematów i analiz które rzucą nowe światło na 9/11.
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:05, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to popraw ten tekst pod kątem stylistyki "Servis" -. Service, itd masa drobnych błędów
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:18, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chcę zwrócić śledztwo w sprawie 9/11 na inny, nieznany tor. A małe błędy się zdarzały bo pisałem do w notatniku Laughing
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:15, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DrabikPany napisał:
Chcę zwrócić śledztwo w sprawie 9/11 na inny, nieznany tor. A małe błędy się zdarzały bo pisałem do w notatniku Laughing

No dawaj dalej.
Niedługo wymysli ze to IV rp stała za zamachami.

Tylko chłodż mózg żeby sie nie przegrzał.
Powrót do góry
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:17, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchaj kto jak kto ale ty to masz nie wiele do gadania..........
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:21, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale Ty za to mnóstwo wstrząsających sensacjii......
Zacznij pisać scenariusz do "Klanu"...

No mów o tej nowej teorii.....
Czekam.Powaznie pomysle nad tym:)
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:34, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchaj nie chce sie kłócić bo nie o to w tym wszystkim chodzi. Próbuję obiektywnie szukać dowodów.

"...Zgoda buduje, niezgoda rujnuje....."
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:38, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekam...
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:59, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
Czekam...

Skretyniałeś jak XTC?
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:02, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wydaje mi sie.
Czekam na nowe koncepcje i pomysły , które mógłbym obalićSmile
Pafka

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:07, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
Czekam na nowe koncepcje i pomysły , które mógłbym obalić

Obalić to sobie możesz co najwyżej flaszke z gwinta. Laughing
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:15, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekam dalej....
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:19, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PopS ty nie szukasz prawdy na forum !!! Bo ja ci ta prawde powiadam... wszystko co pisze jest 100% pewne, ale wy macie inne teorie... nawet oskarżacie mnie o kretynizm... no cóż, pewnego dnia wszystko wyjdzie na jaw, a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony... ( teraz pewnie też jestes popS czy jak ci tam ) Exclamation Exclamation
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:23, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To kiedy atak na Iran XTC88????

Bo nudno w TV ostatnio.
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:58, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

XTC88 napisał:
PopS ty nie szukasz prawdy na forum !!! Bo ja ci ta prawde powiadam... wszystko co pisze jest 100% pewne, ale wy macie inne teorie... nawet oskarżacie mnie o kretynizm... no cóż, pewnego dnia wszystko wyjdzie na jaw, a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony... ( teraz pewnie też jestes popS czy jak ci tam ) Exclamation Exclamation

Big Retard... autobiografię piszesz?
Powrót do góry
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:02, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
Nie wydaje mi sie.
Czekam na nowe koncepcje i pomysły , które mógłbym obalićSmile

Nie dobijaj mnie. OMFG. Nie no jesteś genialny, dajesz link do PM i "obaliłem teorię"... żałosne... naprawdę.

Patrz:
http://911research.wtc7.net/essays/pm/index.html
Obaliłem, twoje obalenie teorio spiskowej! ... n/c.
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:05, 11 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

XTC88 napisał:
a wy wtedy spuścicie głowe i powiecie: a jednak, ale byłem zakompleksiony...

Ja to najwyżej mogę spuścić spodnie Cool
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:42, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tekst owszem ... ciekawie napisany, ... ale niestety, nie wnosi niczego nowego o czym byśmy do tej pory nie słyszeli i czegobybyśmy nie podejrzewali ...

To kolejna kompilacja teorii "na temat" ...

mimo to, czekam na c.d.

Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:40, 12 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jedna sprawa: słynny proroczy występ Jade Reymond z BBC nt. zawalenia się WTC 7 20 minut przed faktem NIE MA NIC WSPÓLNEGO z tv-fakery Evil or Very Mad to dwie całkowicie odrębne kwestie - sugerowanie sfałszowania nagrań drugiego uderzenia a puszczenie wstrząsajacej relacji przed faktem...

na youtube ostatnio pojawil się ciekawy temat z "fałszywymi njusami" sprzed 9/11 tworzonymi przez agencje rządowe, na jednym z nich widać faceta jak z emfazą opowiada jak w jego wieżowiec uderzył boeing a potem mamy film pokazujący uderzenie tego boeinga i faceta chowającego się pod biurko w ostatnim momencie...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: