W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Projekt PIS - flaga  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
10 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 923
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:41, 22 Lut '09   Temat postu: Projekt PIS - flaga Odpowiedz z cytatem

Cytat:
PiS złożył w Sejmie projekt ustawy, zgodnie z którą osoby prywatne będą miały obowiązek wywieszania flagi w dni świąt narodowych - podaje TVP Info. - Nasza ustawa ma charakter wychowawczy - wyjaśnia poseł PiS Arkadiusz Czartoryski.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1.....flage.html

I przynajmniej porządek będzie ! Hahaha. Skandal!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
RaaQ

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:54, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będzie przymus to nie wywieszę już nigdy ![/DMotion]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:56, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo mądra ustawa, szkoda że i tak nie przejdzie Sad, nie ma co podciągać tego pod jakąś faszyzacje NWO. Jeżeli ktoś mieszka w Polsce jest dzieckiem tej ziemi i ta ziemia mu dała dach nad głową oraz chleb, to raz.. daw razy do roku należy jej się jakiś szacunek.

Cytat:
Będzie przymus to nie wywieszę już nigdy !

hehe Ok to wystaw obraz z godłem w oknie, albo zaśpiewaj hymn. Myślę że też to będzie dobre, a przy okazji ominiesz przymus !

Cytat:
Niestety, nikt mnie nie pytał o zdanie gdzie mam się rodzić...Dokładając przymus wywieszenia flagi - co to jakiś pokaz patriotyzmu?
Szkoda słów.

Nie! tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:59, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety, nikt mnie nie pytał o zdanie gdzie mam się rodzić...Dokładając przymus wywieszenia flagi - co to jakiś pokaz patriotyzmu?
Szkoda słów.
Veritatis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:12, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie można nikogo zmuszać do patriotyzmu, no litości. Tak samo jak do miłości do rodziców, do swojego partnera/partnerki i do uwielbiania zupy pomidorowej. To wszystko jest kwestią przekonań, poglądów, osobowości...

Swoją drogą - wiecie, jak to usprawiedliwiają? Tym, że już wkrótce zniknie złotówka i że jesteśmy w UE, więc musimy w jakiś sposób tożsamość narodową zachować. Przynajmniej przyznają otwarcie, że wkrótce z naszego kraju zostanie juz tylko flaga.
Powrót do góry
RaaQ

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:21, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
Bardzo mądra ustawa, szkoda że i tak nie przejdzie Sad, nie ma co podciągać tego pod jakąś faszyzacje NWO. Jeżeli ktoś mieszka w Polsce jest dzieckiem tej ziemi i ta ziemia mu dała dach nad głową oraz chleb, to raz.. daw razy do roku należy jej się jakiś szacunek.

Cytat:
Będzie przymus to nie wywieszę już nigdy !

hehe Ok to wystaw obraz z godłem w oknie, albo zaśpiewaj hymn. Myślę że też to będzie dobre, a przy okazji ominiesz przymus !

Cytat:
Szkoda słów.

Nie tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !

Kocham Polskę, ale nie lubie jak ktoś mi daje absurdalne nakazy. Poza tym wolę jak jest teraz. Przynajmniej wiem kto jest szczery w swoich uczuciach do ojczyzny.
Tak dla przypomnienia. Pamiętasz komunę ? tam też było wiele podobnych nakazów. Czy wszyscy z radością brali udział w pochodach 1-majowych ? Nie za bardzo.
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:39, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teodoryk napisał:
Nie! tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !

Pozwól i niech oni pozwolą mi bym to ja sam decydował jak chce złożyć hołd swoim dziadom i pradziadom za przelaną krew, dobrze? Zaraz Cie będą koszarować na apele na głównych placach miasta gdzie będą wykładali jedyną i prawdziwą historię narodu - jedyny słuszny pogląd Wink Nie, dziękuje. To gdzie się urodziłem nie ma dla mnie żadnego znaczenia - gdybym urodził się w Ugandzie, nie zastanawiałbym się co by było gdybym urodził się w Polsce, etc.

Jestem tu i teraz. Tu i teraz.
Pozdrawiam;)
Powrót do góry
ya

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:25, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a doczytaliście, nie ma żadnych sankcji czy kar, nikt cie nie zmusza
tekst mówi tylko że osoby prywatne powinny wywieszać flagi - dotychczas kierowało sie to tylko do instytucji państwowych
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:37, 22 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Doczytaliśmy, skąd więc słowo "obowiązek" ? Wink
Powrót do góry
Hunahpu

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:28, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, że gdyby jeszcze mieli sankcje za to wprowadzać to mógłbym flagę polski co najwyżej gównem usmarowaną wywiesić.

Jak można twierdzić, że "BÓG" nie istnieje i twierdzić, że samemu się jest?
Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:59, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Teraz taki obowiązek mają tylko instytucje publiczne. Po zmianach proponowanych przez PiS nakaz ma dotyczyć wszystkich budynków: domów jednorodzinnych i wielorodzinnych, a także siedzib prywatnych firm. Żadnej kary za brak flagi jednak nie będzie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,K.....omosc.html

No więc co się podniecacie?
Obowiązek, ale kar nie będzie ...też mi obowiązek Laughing
To co się zmieni?
odpowiadam: NIC Laughing
Powrót do góry
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:14, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Będą piętnowali na apelu, podadzą do publicznej wiadomości w gazetach, będą zrzucać ulotki no i ten co nie wywiesi nie dostanie kartek na mięcho w czasach najgłębszego kryzysu Wink

Skoro obowiązek bez sankcji, to jaki to obowiązek ? A jeśli żaden to skąd ten ton ? Uważam ten projekt za śmieszny i szkodliwy, i tyle;]
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:56, 23 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kto nie wywiesi flagi ten z PO ! Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Przemo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:19, 04 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie.

Skoro już napisałem pierwszego posta kilka dni temu w tym właśnie temacie, a post został zatwierdzony, to pozwolę sobie go wkleić.

---------------------------------

Prawdopodobnie większość użytkowników tego forum nie pamięta czasów komuny w naszym kraju. Więc pozwolę sobie odrobinę przybliżyć tamte czasy.

Za komuny nie było żadnych uregulowań prawnych dotyczących wywieszania flag w święta państwowe. Jednak mało było osób, które odważyły by się flagi nie wywiesić z okazji pierwszego maja.
W praktyce odbywało się to tak:

Począwszy od drugiej połowy kwietnia pracownicy spółdzielni roznosili mieszkańcom szturmówki do wywieszenia na balkonach. (Wtedy były to na zmianę rzędy flag biało-czerwonych i czerwonych.) Jeżeli 28 - 29 kwietnia flagi jeszcze nie były wywieszone, zaczynało się nękanie lokatorów wizytami w mieszkaniach przedstawicieli spółdzielni.
Aż do skutku.
Jeżeli ktoś był na tyle odważny, że nie wywiesił flagi, śmiało mógł zapomnieć o załatwieniu swojej jakiejkolwiek potrzeby w spółdzielni przez najbliższe kilka lat. Smile

Oczywiście 2 maja od godziny 07:00 pracownicy spółdzielni chodzili i zbierali szturmówki, żeby przypadkiem nie zostały do 3 - go maja. Smile I oczywiście ludzie wywieszali swoje, biało - czerwone, lub biało - żółte, kościelne. Nikt ich do tego nie zmuszał, a mimo to, każdy poczuwał się do obowiązku.

Myślę, że od tego czasu zdewaluowało się wiele wartości.
W jak głębokim kryzysie musi być poczucie patriotyzmu i wartości narodowych, że władza chce zmuszać swoich obywateli do manifestowania patriotyzmu?

Wystarczy mieć IQ na poziomie temperatury ciała, żeby wiedzieć, jak taki przepis zadziała.
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:25, 04 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Taki nakaz jest wprowadzany z wielkim rozmysłem. Tam na górze także mają psychologów którzy znają się na naszych kołtuńskich zapędach. Jak najłatwiej zniszczyć resztki Polski? - Każąc Polakom być Polakami. Efekt widać już w tym temacie. Tyle niektórzy mają z Polaka - język. Gdyby wprowadzono zakaz używania flagi, reakcja byłaby analogiczna. Nasze barwy narodowe moglibyśmy znaleźć zakonspirowane i widoczne wszędzie.
zderzak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:52, 04 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pomysł iscie debilny ale ladnego offtopa wkleje bo zem ogladnal

p.s. bielik, eagle, youtube=miodzio
Powrót do góry
zderzak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:17, 04 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skurczybyk Shocked
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:34, 11 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkTech napisał:
Taki nakaz jest wprowadzany z wielkim rozmysłem. Tam na górze także mają psychologów którzy znają się na naszych kołtuńskich zapędach. Jak najłatwiej zniszczyć resztki Polski? - Każąc Polakom być Polakami.

To tak jak ten program "Kocham Cię Polsko".

Najbardziej mnie powaliła data premiery - 13 piątek... satanosmutasy stają się już przewidywalni Laughing
Aya Sophia

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:07, 11 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hahha, no też zwróciłem na to uwagę Wink ALE - uwaga - spójż na to z drugiej strony - UE=brakgranic, zatracenie tożsamości narodowej etc, a TU taki program ... Hmm, i co ?Wink
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:51, 12 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No przecież to właśnie o to chodzi. Obejrzyj sobie ten program - w ciemno Ci to mówię - a zobaczysz jak niewiele będzie miał wspólnego z krzewieniem pozytywnych narodowych wartości, a jak wiele z szydzeniem z naszych przypadłości.

Zwykłe mydlenie oczu. Przemycają Traktat Lizboński, czyli prawno-polityczne zawłaszczenie Polski, zabierają nam Złotówkę, czyli przywłaszczają kraj ekonomicznie, podczas gdy psychicznie naród nadal siedzi w piaskownicy i ogląda programy o "Polsce". Kiedy już natomiast traktat wejdzie w życie i przejdziemy na Euro zadziała zwykły dysonans poznawczy, a wszyscy nagle okażą się Europejczykami w większej mierze niż byli Polakami...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: