W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Pedofilia. Kolejna odsłona  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 819
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:57, 11 Mar '09   Temat postu: Pedofilia. Kolejna odsłona Odpowiedz z cytatem

Chciałem się podkleić pod jeden z innych wątków o pedofilach, ale zrezygnowałem i stwierdziłem, że nowy temat założę.

Na początek wiadomość z wczoraj:

Cytat:
Trzynastolatka urodziła dziecko

W krakowskim szpitalu 13-latka urodziła dziecko. Policja szuka ojca maleństwa. W Polsce prawo zabrania współżycia seksualnego z osobami poniżej 15. roku życia. Matka i noworodek czują się dobrze.

Nieoficjalnie wiadomo, że ojcem dziecka może być kolega dziewczyny. Policja stara się to ustalić. Jeśli prokuratorzy zdecydują, że chłopak jest na tyle dorosły, by stanąć przed sądem, grozić mu będzie nawet 12 lat więzienia.

Policję powiadomili pracownicy szpitala. Mieli taki obowiązek. "Polskie prawo zabrania kontaktów seksualnych z osobami poniżej 15. roku życia" - tłumaczy Katarzyna Padło z zespołu prasowego małopolskiej policji.

Z http://www.dziennik.pl/wydarzenia/articl.....iecko.html

W Radio Zet mówili, że chłopak ma bodajże 16 lat.

Ogólnie ciekawy temat, bo mój anarcholiberalizm napotyka pewnego rodzaju opory w tym temacie, zapewne pod kątem mojego mającego niedługo przyjść na świat dziecka.

Ciekawy post znalazłem w dyskusji na forum anarchistycznym:

Cytat:
Istnieją trzy punkty odniesienia.
1 - seks (a więc i związki) tylko dla prokreacji.
Wynika z tego że każdy seks nie mający na celu prokreacji jest zły. Jeśli seks dla przyjemności, to tylko przy okazji (żaden oral/anal), oczywiście tylko między kobietą i mężczyzną (powinni jeszcze zakładać, że są płodni; nie posiadać informacji wykluczających płodność).
Adopcja przez pary homo jest tutaj z definicji wykluczona gdyż nie spełniają oni definicji związku.

2 - wszystko dozwolone, o ile nikogo nie krzywdzi i dokonuje się za zgodą wszystkich stron.
Dowolny typ seksu (spełniający założenie). Hetero/homo. Także zoofilia, pedofilia i nekrofilia (hmm, za pisemną zgodą dawnego posiadacza ciała? bo ja wiem).
Adopcje dzieci oczywiście dozwolone; jedynym kryterium jest zapewnienie bytu fizycznego (co jeść, co ubrać, ciepło) i oczywiście bezpieczeństwa cielesnego.
(gwałty przeczą założeniu)
Poligamia oczywiście też.
Nie jestem pewny co do kazirodztwa - w końcu jest to potencjalna krzywda na dzieciach (choroby genetyczne). Hm. Seks ok, ale prokreacja nie.

3 - wszystko dozwolone, o ile możliwe. Prawo pięści. Czyli: ja mam karabin, ty nie, dawaj dupy

Trzy aksjomaty, trzy różne uniwersa poglądów. Poglądy pomiędzy oznaczają stan przejściowy, tymczasowy; chwilowy kompromis między głównym celem a aktualnymi normami społeczeństwa.
Tacy homoseksualiści w Polsce - zoofilia i pedofilia oczywiście niet. Z kolei w USA taki Frank Kageny (mogłem przekręcić) publicznie mówi, że przeciwko tej pierwszej nie ma nic przeciwko. W Holandii partia pedofili.
Idee mają skutki.
Więc: akceptacja homoseksualizmu prowadzi i wymaga w konsekwencji akceptacji bardziej egzotycznych upodobań.

Z wątku o homoseksualistach i pedofilach na an-arche.
Ardai

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:29, 11 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co ta wiadomość ma wspólnego z pedofilią?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:55, 11 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiści - temat niefortunny. Głównie przez to, że oryginalnie miałem to podpiąć pod inny wątek, potem stwierdziłem, że nie do końca ma to sens, no i ostatecznie taki bubel semantyczny mi się trafił.
Chciałem tym newsem nawiązać ogólnie do pedofili w kontekście granicy wiekowej i tego jak w ogóle ją wyznaczać jeśli mówimy o stosunkach seksualnych.

No ale cóż, mea culpa.
Pozostaje mi liczyć na Waszą wyrozumiałość i mieć cichą nadzieję, że może jakaś konstruktywna rozmowa z tego wyniknie.

Wink
Kefir

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:24, 11 Mar '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ardai napisał:
Co ta wiadomość ma wspólnego z pedofilią?

Prosze o zbanowanie tego dzieciaka!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: