W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kibice Legii w Wilnie...  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1184
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 02:02, 09 Lip '07   Temat postu: Kibice Legii w Wilnie... Odpowiedz z cytatem

No to co do Euro 2012 to już opinie Polska sobie wyrabia...

Ale trzeba być lekko... ten tego, żeby coś takiego zrobić i nie pomyśleć o konsekwencjach... przecież byli za granicą.
Nawet nie ma co mówić o tym, że opinia na temat Polaków po raz kolejny się potwierdza.

No cóż jak czytałem niektóre wypowiedzi, to pisali o zabezpieczeniach czy o ich braku. No cóż... to za pewne wg. nich wina Litwinów, że nie wiedzieli z kim mają do czynienia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
XTC88

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 08:20, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te 3100 pokemonów, którzy tam pojechali, a szczególnie połowa z nich która weszła na boisko musiała mieć ciężkie dziecinstwo... Być może rodzice bili ich paskiem po głowie, albo przypalali żelaskiem po tyłku, dlatego też w latach dzisiejszych to wszystko im wychodzi na wierzch... No cóż mamy bardzo inteligentny naród, jeden z nainteligentniejszych w Europie i na świecie, ale mentalności naszej nie zmienia pokolenia... Przez takich osiedlowych dresów Polska może stracic Euro2012 !!! Ciekawe mnie, co nimi kierowało?! Pokazanie klasy, że Polscy, a może warszawscy kibice są najlepsi i najmocniejsi, a może zwyczajna chęc burdy, bowiem ich patologiczny dom może się im nudzić..? TRUDNO POWIEDZIEĆ !!! Nie ulega natomiast wątpliwości, że znowu nasz wizerunek na świecie stracił na wartości... a przecież bez JPII nasza wartośc i tak jest znikoma, a szkoda, bo Polska ( nie ludzie !!!) zasługuje na to...
Powrót do góry
urwis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:32, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma co porownywac tych pseudo kibicow do calego narodu.

Co nas czeka:
Kary i zawieszenie w meczach pucharowych, moze i na wiele lat, wstyd i woda na mlyn wrogow Polski. Juz widze te naglowki - Polscy bandyci na litwie albo zlodzieje i bandyci z Polski. Ciekawe co opozycja wymysli, pewno ze to Mlodziez Wszechpolska albo Mohery, cokolwiek by to mialo znaczyc ::]
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:45, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kibice zaszaleli...a teraz PZPN powinien zdegradowac Legie Warszawa do 3 ligi...bo najwieksza wina jest po stronie zarzadu klubu i calej ferajny...motywuje to tym ze jak wlasny klub nie upilnuje swoich kibicow to nikt tego nie zrobi.......i tak w ogole......PRAWDZIWE KLUBY POMAGAJA KIBICOM A PRAWDZIWI KIBICE POMAGAJA KLUBOM.....a nasza rzeczywistosc jest taka Dziki Zachod...
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:21, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to jest właśnie pokolenie JP2 ...
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:33, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moje wzburzenie podsyca fakt, że niedawno gościłem w tym pieknym mieście nad Wilją ...
Powrót do góry
Pafka

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:03, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przygoda, bunt, zabawa, wiatr we włosach.
Nie pochwalam, ale muszę powiedzieć, że ich rozumiem. Wink
Powrót do góry
Easy_Rider

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:57, 09 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okazuje się, że bandytyzm futbolowy już na całego się umiędzynarodowił. Uważam, że jeżeli wiązać to zjawisko z jakąkolwiek przyczyną, to może nią być wychowanie bezstresowe i tego rodzaju zjawisko jest kolejnym dowodem całkowitego bankructwa tej poronionej koncepcji wychowawczej. Oczywiście - są inne przyczyny - filmy i gry komputerowe pobudzające agresję, bezrobocie i wynikająca stąd beznadziejność egzystencji młodych ludzi, ale to wszystko nie może być usprawiedliwieniem dla pospolitego bandytyzmu.

Przez całe dzieięciolecia uważano, że sport, a w szczególności futbol, jest pokojowym substytutem wojny, powodując bezkrwawe rozładowanie agresji, chciaż był przypadek autentycznej "wojny futbolowej" w Ameryce Środkowej, ale to inny temperament. Ale w dzisiejszych, "ciekawych" czasach, futbol staje się częstym pretekstem do niebezpiecznych, bandyckich ekscesów i to jest chyba cel sam w sobie dla tych bandziorów, przez dziennikarzy nazywanych eufemistycznie "pseudokibicami" (czyżby nawet tutaj ta poprawność polityczna?), którzy z prawdziwym kibicowaniem nie mają żadnego związku, dla nich każde publiczne zgromadzenie jest dobre dla zamanifestowania swoich bandyckich instynktów i terroryzowania niewinnych ludzi.

To może zlikwidować sam futbol, a przynajmniej publiczne rozgrywki, pozostawiając tylko transmisje telewizyjne? Przecież to już od dawna nie ma nic współnego ze sportem, tylko z finansowymi przekrętami, korupcją oraz pospolitym bandytyzmem na stadionach.

P.S. Z zaskoczeniem czytam wypowiedź Pafki, który stara się zrozumieć te bandyckie ekscesy, na zasadzie, jak domniemywam - że "młodość musi się wyszumieć". Niech się "wyszumia" - ale nie kosztem zdrowia i życia innych ludzi oraz strat materialnych. Ciekawe, Pafka, czy gdybyś dostał w głowę kamieniem lub takim metalowym "przyrządem", jaki był pokazany na filmie w rękach tych młodocianych bandytów, to nadal byłbyś ich adwokatem?
Powrót do góry
Pafka

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 01:03, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Easy Rider napisał:
P.S. Z zaskoczeniem czytam wypowiedź Pafki, który stara się zrozumieć te bandyckie ekscesy, na zasadzie, jak domniemywam - że "młodość musi się wyszumieć". Niech się "wyszumia" - ale nie kosztem zdrowia i życia innych ludzi oraz strat materialnych. Ciekawe, Pafka, czy gdybyś dostał w głowę kamieniem lub takim metalowym "przyrządem", jaki był pokazany na filmie w rękach tych młodocianych bandytów, to nadal byłbyś ich adwokatem?

Easy Rider napisał:
Okazuje się, że bandytyzm futbolowy już na całego się umiędzynarodowił. Uważam, że jeżeli wiązać to zjawisko z jakąkolwiek przyczyną, to może nią być wychowanie bezstresowe i tego rodzaju zjawisko jest kolejnym dowodem całkowitego bankructwa tej poronionej koncepcji wychowawczej.

W szumieniu o to chodzi, że każdy sobie szumi tak jak mu się podoba. Jeśli już chcieć to zwalczać to gwarantuję, że żadnymi represjami, czy to szkolnymi, czy policyjnymi nie da się tej sprawy załatwić. Odgórne regulacje tylko pogarszają sprawę. Tu potrzebna jest praca na poziomie małych społeczności, ale niestety takowe (zwłaszcza w miastach) nie istnieją. Nie ma wzajemnego wsparcia, dyskusji, sąsiedzkiej życzliwości, w ogóle to nie ma czasu na takie bzdety. Liczy się mamona, telewizor, rozrywka zakupy i mecze.
Prawdziwi pseudokibice są wrogo nastawieni do społeczeństwa, ponieważ społeczeństwo nic im nie daje, jest bezwartościowe. Głównym winnym tej sytuacji jest system wraz ze swoimi cywilizacyjnymi zdobyczami, córkami propagandy, który robi ludziom wodę z mózgu.
Wystarczy obalić to gówno a na pewno zaraz wszystko się poprawi. Razz

Easy Rider napisał:
...dla nich każde publiczne zgromadzenie jest dobre dla zamanifestowania swoich bandyckich instynktów i terroryzowania niewinnych ludzi.

Dodatkowo media sieją propagandę irracjonalnego strachu przed kibicami. Przecież to tylko pare przepychanek, kilka rozwalonych nosów i nic więcej. No tak, zgodzę się, że są wyjątki, ale prawdop. śmierci na stadionie jest raczej niewielkie. Ja pamiętam jak babcia z dziadkiem opowiadali, że dawniej to nie było wesela żeby kogoś nie zabili, a na jednym to nawet zginął pan młody (lekki uśmiech na twarzy dziadka Razz ). Nie było strachu więc nie było problemu.
Dzisiaj mamy tysiące problemów i jedyne słuszne rozwiązania w postaci 24h sądów, mikroczipów czy programów zero tolerancji. Dziękuje, ale ja wole dostać w łeb cegłówką. Laughing
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:28, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mimo, że podzielam zdanie Pawki co do przyczyn takich zachowań, to uważam, że za tym barbarzyństwem stoi pielęgnowany w naszym kraju (oczywiście nieoficjalnie, ale poprzez wiele różnych czynników) kult siły oraz nienawiści do innych ...

...nie myślę rozgrzeszać tych skurwysynów, oni hołubią przemoc i nie znają innego sposobu wyrażenia swoich emocji jak tylko przez agresję
...a jedyne co do nich dociera to przemoc z przeciwnej strony ...

to szczególnie przykre i trzeba coś z tym zrobić ...

Pamiętajmy, że w świat poszła wiadomość: patrzcie co zrobili Polacy szczególnie na Litwie gdzie stosunki polsko-litewskie nie należą do najlepszych ... gdzie nasi rodacy muszą walczyć o każdy spłachetek ziemi, którą uprawiali ich ojcowie, o kazdą klasę i o zachowanie języka ...
przez tych debili z Warszawy ubierających się jak mieszkańcy murzyńskich gett, majacych w dupie wszystko co polskie ci ludzie będą mieli przesrane ...

Litwini wreszcie mogą się poczuć bardziej cywilizowani od Lachów ...

Należy zdać sobie sprawę, że nie chodzi tutaj o jakiś tam mecz ligowy na polskich stadionach, bo ta sprawa ma wiekszy (międzynarodowy) wymiar ...

jednym słowem to skandal i hańba dla nas ...

juz i tak wszędzie patrza na nas jak na pariasów Europy ...

tu nie ma czego bagatelizować i tłumaczyc tego chęcia "wyszumienia się" ...
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:30, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oto niektóre komentarze litewskich Polaków (...z wyjątkami) ściągnięte z internetowej strony ukazującego się na Litwie polskiego dziennika:
Cytat:
andrzej : 09 07 2007 19:20
nie jestem fanem sportu ,ale zawsze trzymalem kciuki , za polską reprezentację i kluby , teraz juz nie wiem , czy będę kiedy kibicowal.Ta banda pseudokibicow napewno pogorszy stosunek Litwinow do miejscowych Polakow.Nie wiem czy byla prowokacja przy stadionie , ale przed Ostrą Bramą zachowywali się po chamsku.

GiGs : 09 07 2007 19:21
litewska policja to kupa śmiechu, niewiele brakowało a 300 legionistów odzyskałoby Wilno po latach

S.T.A.L.K.E.R. : 09 07 2007 19:31
Czy tam w Warszawie jakaś dzicz mieszka? Skąd tyle buraków przyjechało na mecz? Litwini za bardzo się z nimi cackali, trzeba było dobrze spałować i deportować z Litwy. No ale nikt tu nie przypuszczał, że z Polski taka hołota przyjedzie. Wstyd.

gliniarz z Polski : 09 07 2007 20:10
mysle ze nie powinniscie patrzec Panstwo na ta sprawe przez pryzmat narodowosci tych ludzi,prosze pamietac ze bandyci sa w kazdym narodzie i cywilizacja danego narodu nie ma tutaj nic do rzeczy-Anglicy calkiem niedawno poradzili sobie z takim samym problemem-poradzimy sobie i my,jest juz jest zapowiedz ze po otrzymaniu materialow operacyjnych wilenskiej policji osobnicy rozpoznani na nich-stadiony pilkarskie zobacza juz tylko na zdjeciach i w TV.Mnie natomiast zastanawia sprawa inna,poruszona przez S.T.A.L.K.E.R,a tzn.malo aktywna dzialalnosc policji,akcja winna byc prowadzona zdecydowanie bardziej represyjnie a i przed samym meczem powinna byc zastosowana procedura ktora sie stosuje przed imprezami tego typu(w Polsce to znamy-ale widze ze koledzy litewscy-nie)pseudokibice powinni byc obserwowani juz przed meczem na terenie miasta a w razie koniecznosci,izolowani przez oddzialy prewencji,byc moze ci ludzie zostali sprowokowani przez swoich litewskich odpowiednikow,ale to oczywiscie niczego -NIE TLUMACZY.Jako obywatelowi polskiemu jest mi bardzo przykro ze doszlo do takiego incydentu na terenie miasta Wilna.

Kopyrda : 09 07 2007 20:26
Mógłbym powiedzieć po staropolsku: hańba, ale raczej powiem: masakra, żenada, ogólnie jedna wielka kicha. gliniarz z Polski ma sporo racji, ale mnie się wydaje, że polska policja powinna była wcześniej poinformować swych litewskich kolegów jakie barany do nich jadą. Przecież straż graniczna chyba była poinformowana, że na ten mecz będą chcieli jechać niebezpieczni bandyci stadionowi-w każdym razie policja powinna przekazać listę takich osób straży granicznej. Wilno i Litwa faktycznie jeszcze nie znają zjawiska bandytyzmu stadionowego (co w Polsce jest niestety znane aż za dobrze), toteż tym bardziej należało pomóc Litwinom w zabiezpieczeniu takiej imprezy.

ania : 09 07 2007 20:27
pseudokibice pokazali w Wilnie to, co zazwyczaj odwalaja na meczach w Polsce

kedyw : 09 07 2007 20:34
tak, mamy inne tradycje kibicowania na Litwie niż pseudokibice z Polski czy Anglii. Może to i lepiej, że policja litewska zachowała chłodną krew. Lepiej niech chuligani z Polski zapłacą tych kilkadziesiąt tys. litów, niż doszłoby do jej przelewu, ponieważ gdyby był zraniony lub, nie daj Boże, zabity ktoś z fanów litewskich, Litwini odegraliby się na Polakach z Litwy.

Borki z Radomia : 09 07 2007 20:54
Jest mi bardzo wstyd za zachowanie tych Polakow, ktorzy nie umieja docenic i podziekowac za goscinnosc Litwinom.
kedyw : 09 07 2007 20:55
do Kopyrda
nie chciałem napisać bandyci stadionowi, ale masz rację - bandyci, skoro posłużyli się nożem ( jeden z kibiców Vetry był zraniony nożem właśnie).

GALL : 09 07 2007 20:57
Pierwszy raz w życiu cieszyłem się, jak Litwin pałował Polaka.
I nawet dzisiaj jest mi trochę żal,że ci kibole nie otrzymali więcej.Oj,co za czasy nastały
Kopyrda : 09 07 2007 21:07
do: kedyw
Szczególnie wstyd, że to miało miejsce w Wilnie-tacy kretyni stają się potem "wizytówką" Polski za granicą i robią nam "krecią robotę". Chłopaczki mają za dużo energii - ja bym ich zaangażował do tłuczenia kamieni na budowę dróg - Euro 2012 zbliża się wielkimi krokami.

Olga : 09 07 2007 21:16
Nie zgadzam się z zamieszczoym gdzieś powyżej stwierdzeniem, że "policja litewska to kupa śmiechu". Do wczoraj Litwa nie znała zjawiska bandytyzmu stadionowego i nikomu przez myśl nie przeszło, że na stadionie dojdzie do burdy takich rozmiarów. Mknąca po stadionie litewska konnica i nie tylko ona ujarzmiła w końcu bandziorów. Całe zajście to jedna wielka żenada. Mimo, że nie czuję żadnej wspólnoty z kanaliami, które w tak tragiczny spsób zachowywały się na stadionie jakoś nieswojo czułabym się patrząc Litwinom w oczy. Budujące jest to, że komentujący zdarzenie Litwini w większości przypadków nie oceniają nas Polaków przez pryzmat zachowania pseudokibiców, buraków i bandziorów, których litewska policja winna sprać jak Sobieski Turkow pod Wiedniem.

Krzysiek : 09 07 2007 21:38
Byłem na tym meczu i jest mi przykro że stało się to co się stało. Pozostanie wstyd i nadzieja na to że w końcu PZPN i kluby wezmą się za bandytów stadionowych i skutecznie ich wyeliminują. Przyjechałem do Wilna po raz pierwszy i pomimo tego że pogoda była paskudna zdążyłem sporo zwiedzić, poznałem sympatycznych ludzi ( Litwinów ), bawiłem się doskonale. Po zajściach na stadionie Vetry mam sporego kaca ( moralnego )a najgorsze jest to że smród po tym wydarzeniu będzie się ciągnął za wszystkimi Polakami. Mam prośbę do tych którzy używają określenia "pseudokibic" - jest ono błędne a wymyślili je niezbyt rozgarnięci dziennikarze - rzecz trzeba nazywać po i mieniu, to byli zwykli bandyci którym robienie awantur sprawia przyjemność a ze słowem kibic nic ich nie łączy.
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 18:20, 10 Lip '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najbardziej podoba mi się drugi komantarz, gigs'a Smile
z niej widać różnicę pomiędzy policją polską, a chociażby litewską.
może wlasnie: jaka policja tacy kibole? Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: