W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Zanikł sygnał  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
6 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 3263
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fop

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:23, 14 Cze '10   Temat postu: Zanikł sygnał Odpowiedz z cytatem

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,titl.....omosc.html

Cytat:
od kryptonimem UVB-76 kryje się nazwa radiostacji, która od 1982 r. na falach krótkich emitowała tajemniczą audycję. Dźwięk, jaki można było usłyszeć ustawiając radioodbiornik na częstotliwości 4625 kHz, przez znawców określany był jako "brzęczek" - stacja transmitowała bowiem krótkie, trwające ok. 0,8 sekundy tony. W ciągu minuty można było naliczyć ok. 25 sygnałów. Przez lata pojawiło się wiele teorii próbujących wyjaśnić tajemnicę nadawanego z terytorium Rosji dźwięku - nie brakowało m.in. głosów, że to część aparatury pochodzącej z czasów zimnej wojny. Teraz "brzęczenie" nadawane niemal bez przerwy przez 28 lat, zostało wyłączone. Niektóre środowiska są zaniepokojone.
Wg jednej z najbardziej znanych teorii, UVB-76 była częścią zaprojektowanego jeszcze w czasach Związku Radzieckiego systemu znanego jako "Dead Hand" ("Martwa Ręka"), który miał automatycznie uruchamiać międzykontynentalne pociski balistyczne w przypadku agresji ze strony Stanów Zjednoczonych.

redaktor poleca
Zginęli w walce z komunizmem
Zginęli w walce z komunizmem
Zbrodniarze, których świat pokochał
Zbrodniarze, których świat pokochał
Sztuka zarabiania na bluźnierstwie
Sztuka zarabiania na bluźnierstwie
ranking tygodnia
12 przypadków medycznych, które zszokowały lekarzy
12 przypadków medycznych, które zszokowały lekarzy
zobacz wszystkie rankingi »
przekaz podprogowy
Przekaz podprogowy nr 40 - przegląd najdziwniejszych wydarzeń
Przekaz podprogowy nr 40 - przegląd najdziwniejszych wydarzeń
zobacz poprzednie »
Artykuł
Postsowiecka machina zagraża światu!
wojskowe eksperymenty | apokalipsaniewiarygodne.pl 14.06.2010 15:03
Postsowiecka machina zagraża światu!

Zniknął sygnał UVB-76 (fot. Jupiterimages)
Pod kryptonimem UVB-76 kryje się nazwa radiostacji, która od 1982 r. na falach krótkich emitowała tajemniczą audycję. Dźwięk, jaki można było usłyszeć ustawiając radioodbiornik na częstotliwości 4625 kHz, przez znawców określany był jako "brzęczek" - stacja transmitowała bowiem krótkie, trwające ok. 0,8 sekundy tony. W ciągu minuty można było naliczyć ok. 25 sygnałów. Przez lata pojawiło się wiele teorii próbujących wyjaśnić tajemnicę nadawanego z terytorium Rosji dźwięku - nie brakowało m.in. głosów, że to część aparatury pochodzącej z czasów zimnej wojny. Teraz "brzęczenie" nadawane niemal bez przerwy przez 28 lat, zostało wyłączone. Niektóre środowiska są zaniepokojone.

Zobacz także:
Chiny wzmacniają arsenał nuklearny

Chiny wzmacniają arsenał nuklearny
więcej »
Archiwa ujawnią przechwycone meldunki Enigmy

Archiwa ujawnią przechwycone meldunki Enigmy
więcej »

Wg jednej z najbardziej znanych teorii, UVB-76 była częścią zaprojektowanego jeszcze w czasach Związku Radzieckiego systemu znanego jako "Dead Hand" ("Martwa Ręka"), który miał automatycznie uruchamiać międzykontynentalne pociski balistyczne w przypadku agresji ze strony Stanów Zjednoczonych.

REKLAMA Czytaj dalej

Inna hipoteza zakładała, że transmisja zawierała zakodowany komunikat dla szpiegów, podobnie jak radiostacje numeryczne działające na terenie Stanów Zjednoczonych i wielu innych krajów.

Na przestrzeni lat, tylko kilka razy zanotowano zakłócenia podczas emisji "brzęczka". Miesiąc po zamachach z 11 września 2001 r. na częstotliwości, na której emitowany był dźwięk "brzęczka", można było usłyszeć krótki komunikat o następującej treści: "143. Bez odbioru generatora. Trwają prace sprzętowe." Do przerwania regularnej transmisji doszło także 12 września 2002 r. W eter został wysłany wówczas taki przekaz: "UVB-76, UVB-76. 62691 Izafet 3693 8270." Wcześniej, 24 grudnia 1997 r., osoby dokonujące nasłuchu wyłowiły transmisję wiadomości, która brzmiała: "Ya - UVB-76. 18008. Bromal: Boris, Roman, Olga, Michael, Anna, Larisa. 742, 799, 14."
W ciągu 28 lat zdarzały się też sytuacje, kiedy transmisja dźwięku "brzęczka" ulegała modyfikacji. 16 stycznia 2003 r. stwierdzono, że jego ton stał się nagle wyższy i zaczął pojawiać się rzadziej. Stan taki utrzymywał się przez kilka minut, po czym wszystko powróciło do normy. - poinformował serwis Unexplainable. Przez jakiś czas twierdzono, że zmiany powiązane są ze zwiększeniem się niebezpieczeństwa ze strony Stanów Zjednoczonych. Później uznano je po prostu za anomalię.

Transmisja "brzęczka", która niedawno została przerwana jest wciąż nierozwikłaną tajemnicą. Pozostaje pytanie, czy teorie, które pojawiały się wokół radiostacji UVB-76 to zwykłe nadinterpretacje hermetycznej grupy zapaleńców, którzy mnóstwo czasu poświęcili analizie monotonnego dźwięku? A może koniec emisji dźwięku "brzęczka" oznacza rychłe zmiany, które dla zwykłych obywateli pozostają w sferze domysłów?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cez

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:54, 14 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zanikł, jest na AM 4625 MHz. Tak bynajmniej wiele osób pisze na forum niewiarygodne.pl
Powrót do góry
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 16:24, 15 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swego czasu lubiłem nastawiać radioodbiornik na ten sygnał, nie wiedziałem wtedy co to jest, ale już wtedy podobał mi się - taki tajemniczy.
Wiem, jestem nienormalny Razz.

@cez, jeżeli na AM to częstotliwość powinna być raczej podana w kHz a nie MHz Smile.

Hmmm, sprawdziłem dźwięk o jaki mi chodziło - to chyba nie ten, bo jest nadawany na częstotliwości okolo 530 kHz na falach średnich. Ton monotonnie przerywany, wie może ktoś co to jest?
porfirij

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:41, 15 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeżeli zanikł to oznacza że przylecą reptalianie i nas zjedzą (prawdopodobnie przyprawią nas musztardą bo oni lubią musztardę)
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 04:03, 16 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.youtube.com/watch?v=j0pSf6be88Y

http://www.youtube.com/watch?v=dPHdk6WgbUg

Czasami sa rozne przecieki roznymi drogami. Kazdy juz powinien zaczac zdawac sobie sprawe z tego, ze technologia na Ziemi juz prawie wszystko moze. Ludzie, ktorzy nia zawiaduja planuja rozne rzeczy. Poniwaz dzisiaj bardzo duzo ludzi jest na podsluchu w eterze, to niektore wiadomosci sie roznosza. Trzeba wziac pod uwage, ze jak juz cos sie rozniesie, to najczesciej zmienia sie wtedy plany i zamierzenia, dlatego wiekszosc rzeczy sie nie sprawdza, ale to wcale nie znaczy, ze takich zamiarow nie bylo pierwotnie.

Jest masa ludzi, ktorzy wychwytuja w eterze rozmowy i sygnaly, ktrych zadna legalna stacja naziemna nie nadaje. Wystarczy sie tylko wyposazyc w odpowiedni sprzet. Kiedys takie nagrania byly zamieszczane w internecie. Teraz to wszystko pokasowali, ale szukac zawsze sie oplaci.

Moich rozmow w domu tez musi ktos sluchac, bo juz od 2003 roku niektorzy ludzie na forach znaja moje prywatne zycie i otoczenie. Nigdy nie zwracam nikomu uwagi ani go nie pytam, ale oczy mam. Ostatnio sie tez okazalo, ze uszy tez musze miec kontaktujac sie z niektorymi znajomymi ludzmi w realu.
Powrót do góry
Mighn

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:06, 16 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iaro napisał:

Hmmm, sprawdziłem dźwięk o jaki mi chodziło - to chyba nie ten, bo jest nadawany na częstotliwości okolo 530 kHz na falach średnich. Ton monotonnie przerywany, wie może ktoś co to jest?

Radiolatarnia lotnicza - znaczy fachowo się to jakoś inaczej nazywa, ale daruj, nie pamiętam Smile
iaro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:05, 19 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mighn napisał:
iaro napisał:

Radiolatarnia lotnicza - znaczy fachowo się to jakoś inaczej nazywa, ale daruj, nie pamiętam Smile
Dzięki Smile.
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:13, 20 Cze '10   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak widac Szwedzi doszli do tego, jaka jest czestotliwosc nadawania tego sygnalu.

http://wiadomosci.onet.pl/2186745,69,pro.....,item.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: