|
Autor
|
Wiadomość |
Aqua
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 18:39, 23 Lut '09
Temat postu: Billboardy Prawdy |
|
|
Są już płyty prawdy. Są też wlepki. Brakuje moim zdaniem akcji plakatowania. Można agresywnie - na przystankach. Można mniej agresywnie, czyli legalnie - na słupach ogłoszeniowych.
Potrzebne są trzy rzeczy.
1. Projekt plakatu
2. Plakat
3. Klej
Po czym można wyruszać na miasto i uświadamiać owce.
Pojawił się pomysł zorganizowania większej akcji "płytowania" w maju. Myślę, że święto narodowe byłoby dobrym terminem na dotarcie do dużej ilości osób. Ludzie byliby mniej zajęci pracą - chętniej szukaliby czegoś nowego. Uważam, że do tego czasu będziemy mogli się skrzyknąć i zrobić - każdy w ramach swoich zasobów finansowych i możliwości po kilka plakatów - można A4, a można A1, można je laminować, można kserować na czarno białej drukarce. Grunt, żeby coś się ruszyło.
Zacznijmy od wyboru kilku projektów. Każdy może spróbować swoich sił. Starajcie się robić projekty w formatach, w których będzie można je od razu wydrukować. Czyli A1, A2, A3, A4 - im więcej wersji tym lepiej. Nie wszędzie można przykleić duże i nie wszędzie widoczne będą małe. Im większe zróżnicowanie tym lepiej.
Następnym krokiem będzie wydruk. Na Allegro widziałem drukują plakaty A1 w granicach 10 PLN za sztukę. Niby dużo, ale z drugiej strony każdy niech zrobi po jednym to i tak będzie gitara - nie żeby nie można było więcej Może ktoś z kolei ma dostęp do jakiejś drukarni czy poligrafii i jest w stanie to zrobić lub załatwić taniej.
Ostatnim krokiem będzie przygotowanie kleju i wyruszenie na miasto. Dobrze będzie zgrać to w czasie. Powiedzmy ostatni tydzień kwietnia, będzie tygodniem plakatowania. Wyruszymy na miasto z płytami i plakatami.
Jak ja widzę takie plakaty?
Na przykład tak
No i myślę adres prawdy trzebaby wrzucać, żeby mieli gdzie się tego wszystkiego dowiedzieć.
Co Wy na to?
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
|
Powrót do góry
|
|
|
prostynick
|
Wysłany: 18:55, 23 Lut '09
Temat postu: |
|
|
Wyspa napisał: | gips w chlebie? |
Zacząłem szukać bo coś o tym gipsie sam słyszałem i:
Cytat: | Zdarza się też, że piekarze dosypują gipsu do ciasta. Dzięki temu chleb dłużej ma być miękki.
Kontrolerzy, którzy sprawdzają żywność w polskich sklepach, doskonale wiedzą, że wędliny tylko udają wędliny, a z chleba sypie się gips. |
http://www.dziennik.pl/gospodarka/eksper.....wniej.html
Ja pierdolę!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 19:00, 23 Lut '09
|
|
Smacznego mięsożercy ^^ Wink
Aqua: znakomity pomysł ! Nieco nielegalny ale ten dreszczyk emocji Wink
Na autobusowych fajnie by to wyglądałoWink Na słupach olać - wyglądają jak reklamy pożyczek - jak sie wpieprzać to w komercyjne bilboardy!
Niech nas pamiętają !
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 22:02, 23 Lut '09
|
|
co za naiwne bzdury. czy gipsu do chleba dosypuja masoni? nie, robi to twoj wujek - piekarz, a twoj sasiad pracujacy w rzezni dolewa solanki do wedlin. robia to zeby ich produkty byly ladniejsze i zeby wytrzymac konkurencje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aqua
|
Wysłany: 16:04, 24 Lut '09
|
|
Ejno, no. Ja o niebie Wy o chlebie
Plakat to był jako przykład, zrobienie mi go zajęło mi 15 minut w GIMPie, a program widziałem pierwszy raz na oczy.
Może jak już krytykujecie to konstruktywnie? Co można byłoby na takim plakacie zamieścić na przykład?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Al Kohol
|
Wysłany: 16:28, 24 Lut '09
|
|
[wazelina] Aqua - jak zwykle swietny wpis! [/wazelina]
dwie uwagi - po pierwsze uwazam ze akcja z plakatami, czy ulotkami jest zupelnym zmarnowaniem czasu i energii jezeli nie jest wspierana rownoleglym powstaniem uproszczonej strony propagandowej dla odmozdzonych konsumentow. taka prawda w wersji soft - dla betonow. bez obozow koncentracyjnych w usa, bez iluminatow, masonow, zydow, bez 9/11, moon hoax, projektu bluebeam, chemtrails, lotniska w denver, starozytnych artefaktow i oczywiscie reptylian. prosty serwis poruszajacy pare najbardziej aktualnych spraw - np. codex alimentarius, kryzys i powstawanie pieniadza, funkcjonowanie i rola mediow, a w szczegolnosci telewizji, efekt cieplarniany i podatek od co2, geotermie - czyli rzeczy najpilniejsze, ktore mozna sprawdzic samemu bez zbednego wysilku i przebudowywania swego systemu wierzen. adres tej stronki (prosty i latwy do zapamietania) musialby sie znalezc na tych plakatach.
po drugie same plakaty musialyby byc jak najtansze w produkcji - cos co mozna skserowac. czyli odpadaja projekty kolorowe, z masa jakichs zbednych szczegolow - to musi byc proste i najlepiej bardzo kontrowersyjne aby zwracalo na siebie uwage z daleka.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 16:37, 24 Lut '09
|
|
Al Kohol napisał: | taka prawda w wersji soft - dla betonow. bez obozow koncentracyjnych w usa, bez iluminatow, masonow, zydow, bez projektu bluebeam, chemtrails, lotniska w denver, starozytnych artefaktow i oczywiscie reptylian. prosty serwis poruszajacy pare najbardziej aktualnych spraw - np. codex alimentarius, kryzys i powstawanie pieniadza, funkcjonowanie i rola mediow, a w szczegolnosci telewizji, efekt cieplarniany i podatek od co2, geotermie - czyli rzeczy najpilniejsze, ktore mozna sprawdzic samemu bez zbednego wysilku i przebudowywania swego systemu wierzen. adres tej stronki (prosty i latwy do zapamietania) musialby sie znalezc na tych plakatach. |
Taki serwis (dokladnie wszystkie te punkty, ktore wymieniles) juz istnieje.. nazywa sie- wolnemedia.net i caly czas sie rozwija.. ostatnio zalozyli nawet telewizje internetowa http://wolnemedia.net/tv.php Dobrze byloby miec do ich serwisu alternatywe.. i wlasnie taka, ktora nie powielalaby juz tych samych pomyslow.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Al Kohol
|
Wysłany: 16:55, 24 Lut '09
|
|
gerwazjano tyle ze to nie ma byc serwis w prawdziwym tego slowa znaczeniu z niusami i setka artykulow, tylko bardzo uproszczona - doslownie z piecioma niezbyt dlugimi artykulami i paroma filmami stronka, aktualizowana raz na jakis czas w zaleznosci od rozwoju sytuacji na swiecie. taka wieksza ulotka multimedialna. to ma byc dla betonow! dla ludzi przyzwyczajonych ze im sie wszystko podaje na tacy. jak kogos dany temat zainteresuje to poczyta sobie wiecej udajac sie pod stronki z zamieszczonych linkow.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aqua
|
Wysłany: 17:59, 24 Lut '09
|
|
Rozumiem, że zgłaszasz się na ochotnika jako wykonawca strony?
Chętnie pomogę w pisaniu artykułów, ale webmaster ze mnie kiepski. Masonów faktycznie darować na początek (o innych wymienionych rzeczach przez ciebie nie wspomnę ), ale dobrze by było zaindukować pewien sposób myslenia - polityk - wariat, albo conajmniej zaszczepić zasadę ograniczonego zaufania do marionetek na wiejskiej, więc nie wiem, czy Illuminati i Bohemian Grove nie zostawić. Światopoglądu to nikomu nie zburzy, a jak się wrzuci przemówienie Kennedy'ego to będzie to poważny argument, no i mały szok się przyda. Potem sami dojdą, że u nas na podwórku dzieje się to samo. What u say?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 18:34, 24 Lut '09
|
|
najlepiej iść na całego i zalepić jakiś billboard
i do tego jakaś cycata panienka żeby przyciągała uwagę
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pepe
|
Wysłany: 18:55, 24 Lut '09
|
|
Pomysł z bilbordami jest OK, ale może zamiast bilbordów ... klepsydry ...
Ofiara lub w stanie agonii może być: prawda, zdrowie, wolność .. lub inne wg uznania. Wielkość A4 wystarczy (łatwość Xero), czarno-białe (to oczywiste a poza tym przyszłość kolorowo nie wygląda) Może pomysł głupi ... Wszystko zależy od projektu, a wzorów może być wiele bo tematyka jest szeroka.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
Wysłany: 19:26, 24 Lut '09
|
|
Każdy tego typu pomysł mi się podoba. Nieco udoskonaliłem plakat. Skorzystałem z tego samego tła. Jest idealne. Jeden z baranów może głową wskazywać na adres strony. Jeśli o niego samego chodzi, to nie powinniśmy odbiegać od czcionki z głównego baneru, jaką jest standardowy Impact. Razem z podróbkami gazet, nad którymi właśnie pracuję będziemy już mieli z czym się pokazać.
@pepe, to też dobre. Klepsydra rzuca się w oczy, a o to właśnie chodzi.
Al Kohol napisał: | uwazam ze akcja z plakatami, czy ulotkami jest zupelnym zmarnowaniem czasu i energii jezeli nie jest wspierana rownoleglym powstaniem uproszczonej strony propagandowej dla odmozdzonych konsumentow. taka prawda w wersji soft - dla betonow. bez obozow koncentracyjnych w usa, bez iluminatow, masonow, zydow, bez 9/11, moon hoax, projektu bluebeam, chemtrails, lotniska w denver, starozytnych artefaktow i oczywiscie reptylian. prosty serwis poruszajacy pare najbardziej aktualnych spraw - np. codex alimentarius, kryzys i powstawanie pieniadza, funkcjonowanie i rola mediow, a w szczegolnosci telewizji, efekt cieplarniany i podatek od co2, geotermie - czyli rzeczy najpilniejsze, ktore mozna sprawdzic samemu bez zbednego wysilku i przebudowywania swego systemu wierzen. adres tej stronki (prosty i latwy do zapamietania) musialby sie znalezc na tych plakatach. |
Zgadzam się w 100%, ale czy niezbędne jest tworzenie nowej witryny? Według mnie można odchudzić "prawdę", a zostawić nietknięte jedynie forum, jako wersję hard.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Al Kohol
|
Wysłany: 22:43, 24 Lut '09
|
|
Aqua - zrobic strone to nie jest problem. wyzwaniem jest tak zaprezentowac informacje, aby ludzi przykulo do monitorow. strona musi budzic emocje. w tym przypadku proponowalbym styl groteskowy, czyli brutalny tekst z komiczna oprawa graficzna (lub odwrotnie, w zaleznosci od artykulu). jezeli uzgodnilibysmy tresc to moge cos takiego zrobic, wlacznie z animacjami flashowymi. problemem bylaby odpowiednia domena i hosting. mialbym i jedno i drugie ale niemila jest mi mysl iz w ten sposob moja watpliwa anonimowosc rozwialaby sie ostatecznie i byle jaki gamon znalby moja tozsamosc
Voltar, pepe - to sa bardzo dobre pomysly gole dupy, klepsydry - w naszej misji wybudzania bliznich nie mozemy przebierac w srodkach. zyjemy w czasach totalnego stepienia wrazliwosci szarego konsumenta, musimy byc kreatywni aby zwrocic jego uwage idea jest towarem, a my musimy ja dobrze sprzedac. niestety aby uratowac swoje dupy musimy zadbac tez o cudze - czyz nie jest to ironia losu?
FreeG - nie za bardzo rozumiem co masz na mysli piszac o "odchudzeniu" "prawdy". moglbys napisac jak to sobie wyobrazasz?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pazuzu
|
Wysłany: 22:48, 24 Lut '09
|
|
Aqualinespirit napisał: | Może jak już krytykujecie to konstruktywnie? |
sam pomysl jest dobry. powinien zawierac link do strony jako glowna informacje. powinien byc czarno - bialy, bo sie zesracie z kosztami, prosty w formie, graficzny.
widze, ze bylem malo oryginalny.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
FreeG
|
Wysłany: 23:24, 24 Lut '09
|
|
Al Kohol napisał: | FreeG - nie za bardzo rozumiem co masz na mysli piszac o "odchudzeniu" "prawdy". moglbys napisac jak to sobie wyobrazasz? |
Sama witryna Prawda2.info jest już tylko przedpokojem do forum, a nie powinno tak być. Trzeba się nią zająć, ale w ten sposób, by była przystępna początkującym ludziom, nie mającym zielonego pojęcia, że w ogóle istnieje jakaś druga prawda. Rzucamy ich na głęboką wodę i uciekają, a trzeba skutecznie zatrzymać.
Przyznam szczerze, że gdybym nie zaczął od któregoś z internetowych filmów, ale od prawda2.info w formie, jakiej jest teraz, gdzie na samym wstępie poddaje się w wątpliwość lądowanie człowieka na księżycu, zaśmiałbym się tylko ironicznie i wrócił na tvn24.pl.
Moje propozycje:
Wywalić księżyc. (Nadal nie każdy podziela opinię o rzekomym spisku.)
Felietony Jachowicza na koniec. (Tym zanudzimy, a nie zaciekawimy.)
Polecane filmy na górę.
Strony warte odwiedzenia na górę.
Stworzyć średniej wielkości tekst o: żywności, pieniądzu, terroryzmie, mediach, globalnym ociepleniu.
Wywalić "myśleli, że są wolni" oraz "tajne prace senatu".
Ukryć "powody, dla których możesz nas nie lubić". (Obecny świat to świat stereotypów i ignorancji. Najpierw przekonajmy, że jesteśmy normalni i mówimy o ważnych i prawdziwych sprawach. Nie zniechęcajmy już na wstępie.)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Al Kohol
|
|
Powrót do góry
|
|
|
waha123
|
Wysłany: 12:08, 25 Lut '09
|
|
Al Kohol napisał: | .... jezeli kiedykolwiek cos zrobie dla ludzkosci to tylko i wylacznie dla jaj i zeby dodatkowo nie kompromitowac swoich poczynan to z cala stanowczoscia bede sie odcinal od tego forum |
Bydła nie obudzisz, nie łudż się. Od tego forum się nie odcinaj, bo dopiero się zbłażnisz i owce cię przeżują.
_________________ Piłeś...nie jedź!
Nie piłeś...napij się!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kreatywny
|
Wysłany: 18:15, 20 Sty '12
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kreatywny
|
Wysłany: 23:05, 21 Sty '12
|
|
Jeszcze jedna rzecz przychodzi mi do głowy, coraz więcej osób ma w Polsce CB, stojąc w korku w większym mieście możemy spokojnie nawiązać kontakt z przynajmniej kilkunastoma osobami, wystarczy tylko dobry temat.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|
|