Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 18:41, 22 Lut '09
Temat postu: Projekt PIS - flaga
Cytat:
PiS złożył w Sejmie projekt ustawy, zgodnie z którą osoby prywatne będą miały obowiązek wywieszania flagi w dni świąt narodowych - podaje TVP Info. - Nasza ustawa ma charakter wychowawczy - wyjaśnia poseł PiS Arkadiusz Czartoryski.
Wysłany: 18:56, 22 Lut '09
Temat postu:
Bardzo mądra ustawa, szkoda że i tak nie przejdzie , nie ma co podciągać tego pod jakąś faszyzacje NWO. Jeżeli ktoś mieszka w Polsce jest dzieckiem tej ziemi i ta ziemia mu dała dach nad głową oraz chleb, to raz.. daw razy do roku należy jej się jakiś szacunek.
Cytat:
Będzie przymus to nie wywieszę już nigdy !
hehe Ok to wystaw obraz z godłem w oknie, albo zaśpiewaj hymn. Myślę że też to będzie dobre, a przy okazji ominiesz przymus !
Cytat:
Niestety, nikt mnie nie pytał o zdanie gdzie mam się rodzić...Dokładając przymus wywieszenia flagi - co to jakiś pokaz patriotyzmu?
Szkoda słów.
Nie! tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !
Wysłany: 18:59, 22 Lut '09
Temat postu:
Niestety, nikt mnie nie pytał o zdanie gdzie mam się rodzić...Dokładając przymus wywieszenia flagi - co to jakiś pokaz patriotyzmu?
Szkoda słów.
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
Wysłany: 19:12, 22 Lut '09
Temat postu:
Nie można nikogo zmuszać do patriotyzmu, no litości. Tak samo jak do miłości do rodziców, do swojego partnera/partnerki i do uwielbiania zupy pomidorowej. To wszystko jest kwestią przekonań, poglądów, osobowości...
Swoją drogą - wiecie, jak to usprawiedliwiają? Tym, że już wkrótce zniknie złotówka i że jesteśmy w UE, więc musimy w jakiś sposób tożsamość narodową zachować. Przynajmniej przyznają otwarcie, że wkrótce z naszego kraju zostanie juz tylko flaga.
Wysłany: 19:21, 22 Lut '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
Bardzo mądra ustawa, szkoda że i tak nie przejdzie , nie ma co podciągać tego pod jakąś faszyzacje NWO. Jeżeli ktoś mieszka w Polsce jest dzieckiem tej ziemi i ta ziemia mu dała dach nad głową oraz chleb, to raz.. daw razy do roku należy jej się jakiś szacunek.
Cytat:
Będzie przymus to nie wywieszę już nigdy !
hehe Ok to wystaw obraz z godłem w oknie, albo zaśpiewaj hymn. Myślę że też to będzie dobre, a przy okazji ominiesz przymus !
Cytat:
Szkoda słów.
Nie tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !
Kocham Polskę, ale nie lubie jak ktoś mi daje absurdalne nakazy. Poza tym wolę jak jest teraz. Przynajmniej wiem kto jest szczery w swoich uczuciach do ojczyzny.
Tak dla przypomnienia. Pamiętasz komunę ? tam też było wiele podobnych nakazów. Czy wszyscy z radością brali udział w pochodach 1-majowych ? Nie za bardzo.
Wysłany: 19:39, 22 Lut '09
Temat postu:
Teodoryk napisał:
Nie! tylko wyraz szacunku dla tych wszystkich naszych dziadów którzy ginęli za to byś ty mógł w miarę żyć, czy wiesz że po rozbiorach państwa zaborcze celowo zmniejszyły poziom nauczania w szkoła bo poziom polskich szkół był za wysoki, a monarchii absolutnej nie potrzeba było wyedukowanych obywateli? Ciesz się że urodziłeś się tutaj a nie np w Ugandzie !
Pozwól i niech oni pozwolą mi bym to ja sam decydował jak chce złożyć hołd swoim dziadom i pradziadom za przelaną krew, dobrze? Zaraz Cie będą koszarować na apele na głównych placach miasta gdzie będą wykładali jedyną i prawdziwą historię narodu - jedyny słuszny pogląd Nie, dziękuje. To gdzie się urodziłem nie ma dla mnie żadnego znaczenia - gdybym urodził się w Ugandzie, nie zastanawiałbym się co by było gdybym urodził się w Polsce, etc.
Wysłany: 20:25, 22 Lut '09
Temat postu:
a doczytaliście, nie ma żadnych sankcji czy kar, nikt cie nie zmusza
tekst mówi tylko że osoby prywatne powinny wywieszać flagi - dotychczas kierowało sie to tylko do instytucji państwowych
Wysłany: 14:28, 23 Lut '09
Temat postu:
Wiem, że gdyby jeszcze mieli sankcje za to wprowadzać to mógłbym flagę polski co najwyżej gównem usmarowaną wywiesić.
_________________ Jam jest Hunahpu!
Jak można twierdzić, że "BÓG" nie istnieje i twierdzić, że samemu się jest?
Wysłany: 14:59, 23 Lut '09
Temat postu:
Cytat:
Teraz taki obowiązek mają tylko instytucje publiczne. Po zmianach proponowanych przez PiS nakaz ma dotyczyć wszystkich budynków: domów jednorodzinnych i wielorodzinnych, a także siedzib prywatnych firm. Żadnej kary za brak flagi jednak nie będzie.
Wysłany: 15:14, 23 Lut '09
Temat postu:
Będą piętnowali na apelu, podadzą do publicznej wiadomości w gazetach, będą zrzucać ulotki no i ten co nie wywiesi nie dostanie kartek na mięcho w czasach najgłębszego kryzysu
Skoro obowiązek bez sankcji, to jaki to obowiązek ? A jeśli żaden to skąd ten ton ? Uważam ten projekt za śmieszny i szkodliwy, i tyle;]
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
Wysłany: 19:19, 04 Mar '09
Temat postu:
Witam serdecznie.
Skoro już napisałem pierwszego posta kilka dni temu w tym właśnie temacie, a post został zatwierdzony, to pozwolę sobie go wkleić.
---------------------------------
Prawdopodobnie większość użytkowników tego forum nie pamięta czasów komuny w naszym kraju. Więc pozwolę sobie odrobinę przybliżyć tamte czasy.
Za komuny nie było żadnych uregulowań prawnych dotyczących wywieszania flag w święta państwowe. Jednak mało było osób, które odważyły by się flagi nie wywiesić z okazji pierwszego maja.
W praktyce odbywało się to tak:
Począwszy od drugiej połowy kwietnia pracownicy spółdzielni roznosili mieszkańcom szturmówki do wywieszenia na balkonach. (Wtedy były to na zmianę rzędy flag biało-czerwonych i czerwonych.) Jeżeli 28 - 29 kwietnia flagi jeszcze nie były wywieszone, zaczynało się nękanie lokatorów wizytami w mieszkaniach przedstawicieli spółdzielni.
Aż do skutku.
Jeżeli ktoś był na tyle odważny, że nie wywiesił flagi, śmiało mógł zapomnieć o załatwieniu swojej jakiejkolwiek potrzeby w spółdzielni przez najbliższe kilka lat.
Oczywiście 2 maja od godziny 07:00 pracownicy spółdzielni chodzili i zbierali szturmówki, żeby przypadkiem nie zostały do 3 - go maja. I oczywiście ludzie wywieszali swoje, biało - czerwone, lub biało - żółte, kościelne. Nikt ich do tego nie zmuszał, a mimo to, każdy poczuwał się do obowiązku.
Myślę, że od tego czasu zdewaluowało się wiele wartości.
W jak głębokim kryzysie musi być poczucie patriotyzmu i wartości narodowych, że władza chce zmuszać swoich obywateli do manifestowania patriotyzmu?
Wystarczy mieć IQ na poziomie temperatury ciała, żeby wiedzieć, jak taki przepis zadziała.
Wysłany: 20:25, 04 Mar '09
Temat postu:
Taki nakaz jest wprowadzany z wielkim rozmysłem. Tam na górze także mają psychologów którzy znają się na naszych kołtuńskich zapędach. Jak najłatwiej zniszczyć resztki Polski? - Każąc Polakom być Polakami. Efekt widać już w tym temacie. Tyle niektórzy mają z Polaka - język. Gdyby wprowadzono zakaz używania flagi, reakcja byłaby analogiczna. Nasze barwy narodowe moglibyśmy znaleźć zakonspirowane i widoczne wszędzie.
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.
Wysłany: 21:34, 11 Mar '09
Temat postu:
DarkTech napisał:
Taki nakaz jest wprowadzany z wielkim rozmysłem. Tam na górze także mają psychologów którzy znają się na naszych kołtuńskich zapędach. Jak najłatwiej zniszczyć resztki Polski? - Każąc Polakom być Polakami.
Najbardziej mnie powaliła data premiery - 13 piątek... satanosmutasy stają się już przewidywalni
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Wysłany: 23:07, 11 Mar '09
Temat postu:
Hahha, no też zwróciłem na to uwagę ALE - uwaga - spójż na to z drugiej strony - UE=brakgranic, zatracenie tożsamości narodowej etc, a TU taki program ... Hmm, i co ?
Wysłany: 09:51, 12 Mar '09
Temat postu:
No przecież to właśnie o to chodzi. Obejrzyj sobie ten program - w ciemno Ci to mówię - a zobaczysz jak niewiele będzie miał wspólnego z krzewieniem pozytywnych narodowych wartości, a jak wiele z szydzeniem z naszych przypadłości.
Zwykłe mydlenie oczu. Przemycają Traktat Lizboński, czyli prawno-polityczne zawłaszczenie Polski, zabierają nam Złotówkę, czyli przywłaszczają kraj ekonomicznie, podczas gdy psychicznie naród nadal siedzi w piaskownicy i ogląda programy o "Polsce". Kiedy już natomiast traktat wejdzie w życie i przejdziemy na Euro zadziała zwykły dysonans poznawczy, a wszyscy nagle okażą się Europejczykami w większej mierze niż byli Polakami...
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.