Układ Słoneczny porusza się ruchem eliptycznym w kierunku centrum galaktyki (u Majów hunab - ku) i ponownie się od niego oddala.
Kiedy Układ Słoneczny oddala się od centrum galaktyki, centralnego Słońca, wchodzimy w tzw. fazę uśpienia – częstotliwość drgań boskiego światła spada, staje się "ciemniej".
Zbliżanie się Układu Słonecznego do centrum galaktyki określane jest dla odmiany fazą przebudzenia. Jak widać na przedstawionym powyżej rysunku, znajdujemy się w punkcie najbardziej oddalonym od centrum galaktyki i powoli zbliżamy do praźródła energii.
Jak podają najnowsze wyniki badań, elipsa ta nie jest zamknięta, lecz przyjmuje otwartą formę spirali.
Przejście z fazy uśpienia w fazę przebudzenia wiąże się z ogromnymi zmianami – zarówno świadomości wszystkich istot żywych, jak i magnetycznego pola Ziemi.
Przedstawiony rysunek ilustruje eliptyczny (25 920 lat) cykl naszego Układu Słonecznego, po prawej stronie którego znajduje się Słońce, które zajmuje centralny punkt galaktyki. Znajdujący się po lewej stronie wierzchołek (Kali Yuga) jest miejscem najbardziej oddalonym od centralnego Słońca, dlatego określa się go mianem
"mrocznego wieku", ponieważ nasz Układ Słoneczny przez 2160 lat przebywa w największym oddaleniu od źródła energii.
(fragment opisu z Helsinga)
J. Lear - ebook fragmenty napisał: |
Zmiana DNA:
W promieniach tego światła zobaczyłem, skręconą w kształcie gwintu śruby, podwójną strukturę obrazującą cząsteczkę DNA.
... pokazuję Wam, jak wspaniałe będzie wkrótce życie po odniesieniu przeze Mnie triumfu nad złem.
Teraz doświadczacie czasów ciemności ze względu na wpływ zła.
Nadejdzie jednak wkrótce czas, gdy Moje światło mądrości oświeci wszystkich Mych wiernych.
To właśnie światło nowej ery widziałeś teraz w swej wizji.
Będzie to era oświecenia, w której zło zostanie pokonane, a wy w swym rozwoju będziecie mogli przybliżać się do doskonałości.
Ta nowa struktura cząsteczki DNA w wizji oznacza, że zmienią się wasze ciała, a duch wasz będzie w ściślejszej więzi ze Mną.
Żyć będziecie dłużej niż obecnie i będziecie nadal posiadać wolną wolę.
W erze pokoju będziecie mogli dobrze przygotować się do życia w niebie, ponieważ będzie wam dana sposobność żyć według Mojej Boskiej woli, o ile tylko taki będzie wasz wybór.
Ja pojawię się przy każdym z was na każdą prośbę czy wołanie, i wszystkie wasze potrzeby będą zaspokajane, tak jak to było w ogrodzie Edenu". |
Ciekawe i zarazem trudne są nasze obecne czasy.
Na pewno komuś jest to wszystko wyraźnie nie na rękę dlatego wydarzenia przyspieszają.
Nic dziwnego jeśli oznacza to kres eksploatacji ziemi.
"Pocieszające" cytaty:
(również J. Lear)
"Nie ma żadnej fizycznej możliwości aby tego uniknąć",
"Miejcie się sami na baczności i chrońcie swe dusze przed atakami zła".
Nie ma co, będzie gorrrąco cokolwiek i dla kogokolwiek te zmiany znaczą.