Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:07, 15 Sty '09
Temat postu: Religia całowanie dupy
Filmik będący alegorią religii.
_________________ Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Wysłany: 17:29, 15 Sty '09
Temat postu:
Dobre !
Świetne porównanie do religii katolickiej.
Ruszyli nawet przykazań "nie cudzołóż" i "nie pożądaj żony".
Drugie jest dokładniejszym wyjaśnieniem pierwszego.
Dobry jest też tekst: "Pocałuj franka w dupę, bo jak nie, to on on skopie cię po dupie. "
Chyba chodzi mniej więcej: "Uwierz w boga bo jak nie to on wyśle cię do piekła"
Fajny filmik pozwalający zrozumieć absurd religii.
Wysłany: 10:44, 16 Sty '09
Temat postu:
Jak już słusznie zauważył AQuatro to nie jest podsumowanie religii ogółem, a katolików, Jehowych i kilku innych fanatycznych odłamów chrześcijaństwa.
_________________ Jam jest Hunahpu!
Jak można twierdzić, że "BÓG" nie istnieje i twierdzić, że samemu się jest?
Wysłany: 12:33, 16 Sty '09
Temat postu:
Fanatyzm katolicki (manipulacja związana z "zastraszaniem") pomieszany z poświęceniem świadków J. w głoszeniu ewangelii po domach i cytowaniu pisma = notatek dyktowanych przez Franka
Wysłany: 12:46, 16 Sty '09
Temat postu:
nie pocieszajcie się bo wy ateiści jesteście jeszcze bardziej fanatyczni
_________________ ...zabiegajcie o własne zbawienie z bojaźnią i drżeniem...
Flp 2:12
Wysłany: 14:40, 17 Sty '09
Temat postu:
Węgiel, jestem bardzo silnie wierzącą osobą, silniej niż większość katolików i ten filmik mnie zwyczajnie śmieszy, bo przedstawia rzeczywistość. Śmieszną i zarazem smutną rzeczywistość. Poza tym, dokonałeś uogólnienia, czy to znaczy, że jesteś głupi? Czy tylko udajesz?
Wysłany: 19:59, 17 Lut '09
Temat postu:
Hunahpu, mędrzec z Ciebie do potęgi jak zdążyłem zauważyć. Ten filmik stworzony na podstawie tekstu Wilsona to nic innego jak przykład dyskordianizmu, który już z założenia „(…) podważa samą istotę religijności”. Jeżeli dokładnie poczytasz o czym Wilson pisze to sam to zauważysz i być może przestaniesz zarzucać innym że czytają bez zrozumienia Twoje wielce wartościowe wypowiedzi. Analizując lekturę Twoich postów zauważyłem że to Twój tok myślenia jest obarczony brakiem interpretacji lub nadinterpretacją. Stąd Twój wniosek jakoby filmik dotyczył tylko chrześcijan i jehowitów. Za jednym zamachem dyskredytujesz zarówno dyskordianistów jak i chrześcijan ze świadkami jechowy włącznie. Taki z Ciebie heros jak ze mnie biały kruk jeśli wiesz co mam na myśli
Wysłany: 12:42, 18 Lut '09
Temat postu:
Przeczytałem wszystko Wilsona co da się przeczytać. Przykro mi, że go nie zrozumiałeś i uważasz, że Wilson chce podważać istotę religijności. Zalecam lekturę Powstającego Prometeusza.
Wysłany: 22:28, 18 Lut '09
Temat postu:
Cytat:
Ten filmik stworzony na podstawie tekstu Wilsona to nic innego jak przykład dyskordianizmu, który już z założenia „(…) podważa samą istotę religijności”.
Pisze czarno na niebieskim że dyskordianizm podważa istotę religijności. Więc wytłumacz mi skąd ten pomysł że Wilson? Wilson dyskordianizmu nie wymyślił. On go tylko lekko rozsławił. Co do Powstającego Prometeusza to nie jest to książka, którą czyta się tylko raz. Polecam Ci wrócić do tej lektury, być może zaoszczędzi to niepotrzebnych sporów, czyli tego w czym się specjalizujesz.
Wysłany: 14:11, 19 Lut '09
Temat postu:
Czytałem ją wiele razy, tak samo jak w ciągu ostatnich 4 lat wiele razy przeczytałem PD. Jak się głębiej wkontemplujesz w to dzieło zobaczysz o co naprawdę tam chodzi. Wszystko koan.