W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Teoria spiskowa rozłożona na części  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 974
Strona: 1, 2   »  Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 12:35, 29 Cze '07   Temat postu: Teoria spiskowa rozłożona na części Odpowiedz z cytatem

Polecam to opracowanie:
http://www.skeptic.com/eskeptic/06-09-11.html

Mnie to przekonuje Sad

Polecam tez strone: http://911myths.com/index.html

Wszystkie tezy teorii spiskowej omówione raczej dokładnie razem z roztopioną stalą Smile http://911myths.com/html/wtc_molten_steel.html

A takze dla fanów "dzieciaków" od LC kubeł zimnej wody na ich argumenty:
http://www.loosechangeguide.com/LooseChangeGuide.html

Miłej lektury.

A ha odnosnie WT7.
Dlaczego na żadnej stronie fanów spisku nie widziałem tych ujeć WT7 ????????
Widać ,że spiskowcy lubia siebie okłamywac?????
Wyciagaja tylko foty ,które im pasuja????

1

2

3

No rzeczywiście malutki izolowany pożar????!!!!!!

Tu filmik jeszcze. http://911myths.com/wtc7moresmoke.avi

I tak na kazdym kroku.

Na przykład w któryms filmie było o tym ,ze świadkowie widzieli samoloty bez okien , a tu niespodzianka.

Okna jak wół.

Rozumiem ,że teraz linia obrony spiskowców zacznie spekulowac ,że to robota phtotoshop-em????
Tylko ,że te foty maja żródła i mozna zapytac fotografów ,ale tego nikt nie zrobi.

A tu jeszcze jedno oficjalne żródło dla tych co chca temat poznać dokładnie.
http://wtc.nist.gov/

Troche tego jest Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:35, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

psychozis, ty weż lepiej idź do lekarza żeby ci przepisał jakieś prochy na uspokojenie bo jeszcze ci od tej ekscytacji pikawa wysiądzie

niedawno napisałeś że nie masz wątpliwości, że WT7 wysadzono...
po co więc udowadniasz nam teraz że sie dymił? co z tego że się dymił, skoro go wysadzono?

choćbym nie wiem jak kombinował nie kumam twojej jazdy. Smile
dla mnie po prostu bredzisz jak xtc - piszesz na wszystkie tematy równoczenie i nawet nie trzymasz się wniosków do których sam doszedłeś kilka postów wyżej.

dlatego ostatni raz proszę nie śmieć, bo dla dobra ogółu będe zmuszony nadawać twoim postom rangę spamu... a żaden z nas by chyba tego nie chciał?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:45, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wycofuje sie z kategorycznego i przedwczesnego twierdzenia o tym ,że WT7 wysadzono.

Wystarczy???
I powiedz mi jeszcze w czym bredze???

Ja obiektywnie szukam prawdy [jak nazwa tego portalu]

Dlaczego do tej pory zaden z was nie przedstawił kontrargumentów do teorii spiskowej????

A o moją pikawę sie nie bój z łaski swojej.

Nowych tematów już nie bedę zakładał ok?
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 13:50, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli co, twierdzisz że się jednak sam zawailił od pożaru? Smile

A Larry Silverstein kłamał mówiąc że sam kazał go ściągnąć?

http://video.google.com/videoplay?docid=-7750532340306101329

p.s.
Jak się jeszcze z czegoś wycofasz to daj im znać Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
DrabikPany

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:02, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uspokójcie się !!!
Kłótnie nie pomogą w rozwikłaniu zagadki 9/11. Zdjęcia opublikowane przez gnosisa widziałem wiele razy propagującą wg niego Teorie Spiskowe.

Dlaczego zawsze znajda się ludzie którzy nie wierzą w materiały nt. WTC, Pentagonu i UA 93. Ja wierzę w materiały telewizyjne czy filmy amatorskie bo dokładnie pamiętam co tego dnia zobaczyłem............
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:10, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
Czyli co, twierdzisz że się jednak sam zawailił od pożaru? Smile

A Larry Silverstein kłamał mówiąc że sam kazał go ściągnąć?

http://video.google.com/videoplay?docid=-7750532340306101329

p.s.
Jak się jeszcze z czegoś wycofasz to daj im znać Smile

Tak myśle ,że od pożaru i od uszkodzeń ze spadających częsci które uszkodziły znacznie wg świadków budynek.
Tak swoją droga to skąd wiedzieli domniemani spiskowcy ,że akurat WT7 sie zapali a nie inny budynek?????

Co do pana Larrego widze ,że nie przeczytałes podanych przezemnie żródeł??

To przypomne:
http://911myths.com/html/wtc7_pulled.html

I tu drugie żródło:

For those who believe that Building 7 fell due to controlled demolition, some of the most powerful “evidence” seemingly comes from WTC leaseholder Larry Silverstein’s alleged “confession” that he authorized the tower’s destruction. The quote in question comes from a September, 2002 PBS Special called America Rebuilds, in which Silverstein says:

I remember getting a call from the, er, fire department commander, telling me that they were not sure they were gonna be able to contain the fire, and I said, “We’ve had such terrible loss of life, maybe the smartest thing to do is pull it.” And they made that decision to pull and we watched the building collapse.14

Figure 4. The image of WTC 7 commonly shown by the 9/11 Truth Movement, showing apparently minimal damage to the building

Figure 4 The image of WTC 7 commonly shown by the 9/11 Truth Movement, showing apparently minimal damage to the building

To conspiracy theorists such as Alex Jones at prisonplanet.com, this quote seems to be a “smoking gun” because they interpret the phrase “pull it” to be “industry jargon for taking a building down with explosives.”15 Silverstein seems to be saying that he and the firefighters decided to pull (destroy) Building 7, and watched it fall after authorizing the demolition. No building could be controllably demolished so quickly, the conspiracy theorists go on to argue, so WTC 7 must have been prepared for demolition long in advance.

On closer inspection, this supposedly devastating evidence does not seem to mean what the 9/11 Truth Movement thinks it means. There is far from unanimous industry agreement that the phrase “pull it” always signifies a controlled demolition with explosives — more specific phrases such as “pull away” would be used to designate the specific operation to be performed.16 And of course, “pull” has many common language uses quite separate from demolition lingo. But if Silverstein wasn’t describing a decision to destroy WTC 7, what could the words “pull it” mean? A good place to seek the answer is this September 9, 2005 statement by Mr. Dara McQuillan, a spokesperson for Larry Silverstein:

In the afternoon of September 11, Mr. Silverstein spoke to the Fire Department Commander on site at Seven World Trade Center. The Commander told Mr. Silverstein that there were several firefighters in the building working to contain the fires. Mr. Silverstein expressed his view that the most important thing was to protect the safety of those firefighters, including, if necessary, to have them withdraw from the building.

Later in the day, the Fire Commander ordered his firefighters out of the building and at 5:20 p.m. the building collapsed. No lives were lost at Seven World Trade Center on September 11, 2001.

As noted above, when Mr. Silverstein was recounting these events for a television documentary he stated, “I said, you know, we’ve had such terrible loss of life. Maybe the smartest thing to do is to pull it.” Mr. McQuillan has stated that by “it,” Mr. Silverstein meant the contingent of firefighters remaining in the building [emphasis added].17

McQuillan’s response also indicated that firefighters were present at WTC 7 to evacuate tenants, and worked at the site until late in the afternoon shortly before the collapse occurred. There is in fact abundant evidence that firefighters were present in and around WTC 7 in evacuation and rescue missions until late in the day on 9/11. As one account describes:

The most important operational decision to be made that afternoon was [that] the collapse [of the WTC towers] had damaged 7 World Trade Center … It had very heavy fire on many floors and I ordered the evacuation of an area sufficient around to protect our members, so we had to give up some rescue operations that were going on at the time [emphasis added] and back the people away far enough so that if 7 World Trade did collapse, we [wouldn’t] lose any more people. We continued to operate on what we could from that distance and approximately an hour and a half after that order was [given], at 5:30 in the afternoon, World Trade Center collapsed completely.18

Another first responder adds that there were “tremendous, tremendous fires going on. Finally they pulled [emphasis added] us out.”19 The first-hand accounts of rescue operations at WTC 7 tell a consistent story, and the latter quote also uses the word “pull” to describe the removal of firefighters from the vicinity of the building, just as McQuillan’s statement does. Indeed, there is large agreement between McQuillan’s response and the testimony of the firefighters, including the fact that:

1. firefighters were in fact in the vicinity of WTC 7 on 9/11;
2. their activities involved evacuation and rescue missions;
3. firefighters remained near WTC 7 until late in the afternoon of 9/11;
4. firefighters realized that WTC 7 would probably fall by approximately 3 pm on 9/11; and
5. firefighters pulled back from the building shortly after this realization, and watched the building collapse at approximately 5:20 pm. Despite the objections of conspiracy theorists, the “official story” is both logically coherent and supported by evidence.

A z czego jeszcze mam sie wycofywac?????
Niczego nie twierdziłem więcej???
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:20, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
To conspiracy theorists such as Alex Jones at prisonplanet.com, this quote seems to be a “smoking gun” because they interpret the phrase “pull it” to be “industry jargon for taking a building down with explosives.”15 Silverstein seems to be saying that he and the firefighters decided to pull (destroy) Building 7, and watched it fall after authorizing the demolition. No building could be controllably demolished so quickly, the conspiracy theorists go on to argue, so WTC 7 must have been prepared for demolition long in advance.

Że co proszę? Smile Firefighters decided to destroy Building 7?
... after authorizing the demolition - przecież ten fragment sam sobie zaprzecza. Laughing
Psychozis czy to przypadkiem nie ty jestes autorem tych wypocin? Bo papka zupełnie w twoim stylu.

Ale spoko - powiedzmy że chwilo wiem co chciales powiedzieć...
Czyli jak rozumiem strażacy wszyszli i czekali az się zawali... Bo wiedzieli ze stanie się to za 5 minut. Tak? A to czekanie nazwali pieszczotliwie "pullingiem"... Smile

Bardzo ciekawa interpretacja Smile Ale nie kupuje jej.
I wcale nie potrzebuje 20 akapitów tekstu przekonuwującego mnie to tego jak mam rozumiec wyraz "pull". Jeden mi wystarczy, wiec nie lej wody proszę - nie spamuj.
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:45, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie spamuj = nie zadawaj trudnych pytańSmile

Nie jestem autorem tu masz żródło:

http://www.skeptic.com/eskeptic/06-09-11.html

Obawiam sie ,że masz problemy z angielskim??

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem .

A do kogo wg Ciebie pan Larry miał powiedzieć "pull it" do swojej sekretarki????

Przecież on [L.S] cytuje rozmowe ze strażakiem dowódcą.

As noted above, when Mr. Silverstein was recounting these events for a television documentary he stated, “I said, you know, we’ve had such terrible loss of life. Maybe the smartest thing to do is to pull it.”

Do kogo to mówił do psa????
Powrót do góry
agentsmith

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:08, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
Do kogo to mówił do psa????

Przemawia do mnie teza, że mówił do sekretarki - np.:
"Pull it, babe, oh, please. Pull it, Pull.. Harder, harder " Laughing
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:12, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, to by się zgadzało...

Psychozis, może zakończy na tym że mówił do sekretarki i przestań pierdolić, co? Znaczy spamować - sorry, juz im się miesza od tego ciągania WTC7 wte i wewte... Smile

Taka sama jest szansa na to, że WTC7 wybuchł od pożaru jak i na to, że pozotałe 2 też. Czyli żadna. Chyba, ze jest się fanatykiem teorii spiskowych Razz Ewentualnie idiotą.
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:28, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo Ty tak osądziłeś???
Ha ha ha.

Widzę jako admin ładnym jezykiem sie posługujesz do współrozmówcy.
Gdy tylko ktoś ma inne zdanie niż Ty.

Więc sam psycholu sie zamknij i przestań pierdolic tylko wysil łeb i poanalizuj także drugą strone.

Bez odbioru.

A propo chyba własnie w Londynie Tamtejsze słuzby podkładaja nowe bombki a'la terrorysci.

Przeanalizuj zdjęcia samochodu i powiedz wszystkim ,że to ni mogło by tak wybuchnac od bomby domowej roboty.

eh niezła zabawa.
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:42, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Owszem, tak to osądziłem. A jak ty osądziłeś inaczej, to twój problem.

Żyj sobie w świadomości że stalowe konstrukcje wybuchają od pożaru i przestań zawracać dupe.
Powrót do góry
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 15:49, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Budynki walące się:

WTC7:

I czarny dym oznaczy chłodny ogień... jak by od takiego dymu waliły się budynki to co roku było by takich kilka... a nie ma...
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:15, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak moge dyskutować.

Co do zdjęć walących sie budynków.
Te które przedstawiłes maja budowe żelbetonową i dlatego sie tak wywracaja są sztywne.

Natomiast drapacze chmur jak WT7 mają zupełnie inna budowę.Tz szkieletową jak na rysunku poniżej.
W Warszawie tak zbudowany jest np Mariot i inne.

Nie wiem czy czytałes o zbiorniku , który miał wybuchnąć w WT7 zawierającym olej napędowy do agregatów zastępczych w razie odcięcia prądu.
Do tego jak podają żródła budynek ten został poważnie uszkodzony przez spadające części WTC.

Tu widać ,że został on podcięty niejako do tego dołożył sie pożar.

Prześledż budowe WT7:

Tutaj masz opisany proces zawalania sie WT7

Jakies pytania??
Powrót do góry
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:34, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:

Te które przedstawiłes maja budowe żelbetonową i dlatego sie tak wywracaja są sztywne.

Między bredzeniem, a dyskutowaniem jest duża różnica!

Jak byś nie zauważył one się ZAWALIŁY... są z betonu jak WTC7... OMFG...
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:05, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PopS napisał:
gnosis napisał:

Między bredzeniem, a dyskutowaniem jest duża różnica!

Jak byś nie zauważył one się ZAWALIŁY... są z betonu jak WTC7... OMFG...

No to teraz wykazałes swój debilizm.
WT7 nie był z betonu!!!!

Szkoda ze nie widziałes jak sie buduje takie budynki np Mariott czy Lim w warszawie.

Szkielet to stalowe słupy ,stropy to także stalowe cześci czesto pokryte np blacha falistą i na to wylany parkiet cienki.
Beton jest tylko w fundamentach.
Powrót do góry
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:11, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:

No to teraz wykazałes swój debilizm.
WT7 nie był z betonu!!!!

Czy kiedyś już pisałem, że jesteś kretynem... chyba tak...

Inne części do wzmocnienia budynku powodują, że tym bardziej budynek nie proszkuje się...
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:27, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

??
WT7 sie sproszkował?
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:36, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:
??
WT7 sie sproszkował?

A co kur.. widzisz tam jak na moich zdjęciach stojące części budynku... ku..a nie dobijaj mnie. Normalne budynki nie zamieniają sie w stertę gruzów a twój 'drapacz' tak?

Jak z niedorozwojem...
Powrót do góry
Pafka

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:38, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
choćbym nie wiem jak kombinował nie kumam twojej jazdy.
dla mnie po prostu bredzisz jak xtc - piszesz na wszystkie tematy równoczenie i nawet nie trzymasz się wniosków do których sam doszedłeś kilka postów wyżej.choćbym nie wiem jak kombinował nie kumam twojej jazdy.
dla mnie po prostu bredzisz jak xtc - piszesz na wszystkie tematy równoczenie i nawet nie trzymasz się wniosków do których sam doszedłeś kilka postów wyżej.

Gnosis, proponuję ci taki obrazek w profilu: Razz Razz
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:43, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PopS napisał:
gnosis napisał:
??
WT7 sie sproszkował?

A co kur.. widzisz tam jak na moich zdjęciach stojące części budynku... ku..a nie dobijaj mnie. Normalne budynki nie zamieniają sie w stertę gruzów a twój 'drapacz' tak?

Jak z niedorozwojem...

Bo własnie w ten sposób rozwalaja sie budynki budowane w ten sposób niedorozwoju.
Budynki o takiej budowie jak najbardziej moga zamienić sie w sterte gruzów.

Pooglądaj sobie odtrutki:
http://wtc7lies.googlepages.com/introduction
http://www.911mysteriesguide.com/MarkyX/videos.html
http://911stories.googlepages.com/home
Powrót do góry
gnosis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:45, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pafka napisał:
Bimi napisał:
choćbym nie wiem jak kombinował nie kumam twojej jazdy.
dla mnie po prostu bredzisz jak xtc - piszesz na wszystkie tematy równoczenie i nawet nie trzymasz się wniosków do których sam doszedłeś kilka postów wyżej.choćbym nie wiem jak kombinował nie kumam twojej jazdy.

Gnosis, proponuję ci taki obrazek w profilu: Razz Razz

Nie bedzie mi potrzebny.
Nic tu po mnie.
Przekonałem sie jakie są dowody spiskowców , a jakie wersji oficjalnej.
Wystarczy mi.

Miłej zabawy w "odgadywaczy konspiry i prawdy jedynej"
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:49, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:

Bo własnie w ten sposób rozwalaja sie budynki budowane w ten sposób niedorozwoju.

Czyli budowane w jaki sposób?
Z kart do gry?

Oświeć mnie: która technologia pozwala budować karciane domki ze stali Smile
Czyżby mogło chodzić o kosmitów?
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:51, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aczkolwiek...
pamiętam, kiedyś grało się w taka gierkę "kibel".
myślę, że to o czym tu mówimy też może mieć coś z kiblem wspólnego Smile
Powrót do góry
PopS

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:51, 29 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gnosis napisał:

Nie bedzie mi potrzebny.
Nic tu po mnie.
Przekonałem sie jakie są dowody spiskowców , a jakie wersji oficjalnej.
Wystarczy mi.

Miłej zabawy w "odgadywaczy konspiry i prawdy jedynej"

Nie uciekaj... jeszcze wiele rzeczy swoja wersja nie wytłumaczyłeś... nie odpowiedziałeś na moją odpowiedź na twój genialny film BBC, a już wszystko wiesz?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona: 1, 2   » 
Strona 1 z 2

Skocz do: