W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

UA175 - WNBC vs CBS - fałszerstwo?  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 617
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:22, 24 Wrz '07   Temat postu: UA175 - WNBC vs CBS - fałszerstwo? Odpowiedz z cytatem

link do filmu po lewej (NBC):
http://www.youtube.com/watch?v=rcLsH_bhh8Y

link do filmu po prawej (CBS):
http://www.youtube.com/watch?v=jnPfF-JFRNY

Oba filmy zaczynają się 6 sekund przed uderzeniem, na filmie po lewej samolot ma trajektorię opadającą, na filmie po prawej wznoszącą.

Problem w tym że na filmie po prawej samolot powinien być wyraźnie widoczny w przerwie między budynkami, a nie jest. A może się mylę?

Kolejna uwaga: na filmie po lewej samolot zarówno na 3 sek. jak i na 6 sek przed uderzeniem ma identyczny rozmiar w pikselach, podczas gdy znajduje się jakieś 1,5 - 2 razy dalej (nadlatuje lotem opadającym z południowego zachodu). Można odnieśc złudzenie że samolot ten "przesuwa" się - chyba ze tylko mi się wydaje, ze nie ma tu korekty na perspektywę?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:32, 24 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tutaj mamy widok z nieco szerszej perspektywy:

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
lukashh

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:58, 25 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź jest prosta : kamera NBC była znacznie wyżej położona

Kamera CBS nisko stąd ten efekt.

Żadne fałszerstwo Razz W WTC przywaliły samoloty ale wiem ze nadal będziecie szukać dziury w całym.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:10, 25 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lukash, nie to miałem na myśli, ale z drugiej strony powiedz mi jaka musi byc róznica kątowa aby uzyskać widok tak nisko lecącego boeinga, poniżej punkt uderzenia - albo mi się zdaje albo na obu filmach widać taki sam zadymiony dach WTC1,

chodziło mi o to że na tym filmie z prawej nie widać boeinga w przerwie między budynkami - jakie masz na to wytłumaczenie? samolot porusza się po po linii wznoszącej wycelowanej w punkt uderzenia a linia ta przecina pustą przestrzeń między tymi dwoma budynkami, czyżby akurat w tym miejscu zanurkował? na filmach kręconych z boku widać że w ostatnich 6 sekundach samolot porusza się niemal po prostej lekko opadającej w stronę budynku, "nurkowanie" miało miejsce między 13 a 6 sekundą mniej więcej

chodziło mi tez o to, że na filmie po lewej samolot jest taki sam zarówno w 6 jak i w 3 sekundzie, choć jest dwa razy dalej, tutaj się akurat nie opieram,

i powiedz mi pod jakim kątem leci samolot na filmie nagranym przez stację NY1 ? Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: