W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

UK przeradza się w państwo policyjne  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
2 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Odsłon: 1174
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pcw

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:44, 17 Lut '09   Temat postu: UK przeradza się w państwo policyjne Odpowiedz z cytatem

- donosi onet

http://wiadomosci.onet.pl/1918061,12,item.html
zapraszamy do komentowania na forum onetu:)
jak zobaczą, że to im nabija ruch, to może częściej będą rzucać takie tematy

przy okazji wspomnę, że bodajże 4 numery temu "wprost" miał teksty o komisji trójstronnej i FED
oba przychylne "właściwej interpretacji rzeczywistości"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mashine

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:25, 17 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nowe "państwo policyjne" w Europie?
Była szefowa brytyjskiego kontrwywiadu MI5 ostrzega, że Wielka Brytania przeradza się w państwo policyjne.
"Daily Telegraph" cytuje wypowiedź Stelli Rimington dla jednej z hiszpańskich gazet, że rząd straszy społeczeństwo terroryzmem, aby uzyskać zgodę na wprowadzenie kolejnych ograniczeń swobód obywatelskich. W efekcie zwyciężają terroryści, którzy chcą, żebyśmy żyli w strachu i w państwie policyjnym.

Zdaniem byłej szefowej MI5 jeszcze gorzej postępują władze amerykańskie, które przesadziły z Guantanamo i torturami, w wyniku czego rośnie społeczna aprobata dla terrorystów-samobójców.

Stella Rimington przyznała, że brytyjski kontrwywiad "to nie aniołki", ale nie posuwa się do torturowania i zabijania ludzi.

Opinie byłej szefowej MI5 są bardzo niewygodne dla rządu, który planuje rejestrowanie całej wymiany poczty elektronicznej i wszystkich rozmów telefonicznych oraz pełną kontrolę nad internetem - zwraca uwagę "Daily Telegraph".

Jak to jest, że jak się jest byłym szefem to się mówi prawdę, a jak się jest obecnym to się siedzi cicho?
Po prostu ktoś ich wszystkich trzyma za mordę.

Zresztą nie wierzę, że MI5 "nie dopuszcza się tortur i zabijania". Robią to bardziej po cichu i tyle. Albo oddają Amerykanom Razz
Zresztą jak ktoś oglądał ten dokument o talibach w Polsce (Ewa Ewart, leciało na tvn24) to wyrobił sobie zdanie o "aniołkach" z MI5
arrowhttp://www.youtube.com/user/stopcenzurze
arrowwww.korwin-mikke.pl
arrowwww.partiawip.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hoo

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:53, 17 Lut '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na onecie jak zwykle newsy zostały specjalnie spreparowane, żeby ich odbiór był taki jak sobie tego chcą media.
Porównajcie sobie ten artykuł z onetu do np. tego ze sfora.pl -----> http://www.sfora.pl/Byla-szefowa-MI5-Grozi-nam-panstwo-policyjne-a2834 , jeśli się przypatrzycie, na onecie piszą, że 'rośnie aprobata dla terrorystów samobójców' i 'zwyciężają terroryści', na sfora natomiast grubym drukiem jest wyszczególnione
"strach przed terroryzmem jest wykorzystywany przez rządy USA i Wielkiej Brytanii do ograniczania praw obywateli", może i artykuły są podobne, ale jeśli ktoś wnikliwie zbada 2 artykuły to dostrzeże spore różnice w przekazie, min. to, że mimo, że te same zdania inaczej sformułowane zapadają w podświadomość, w onecie 'zwyciężają terroryści', 'aprobata dla terrorystów', natomiast w sfora 'strach przed terroryzmem jest wykorzystywany do ograniczenia praw obywateli'.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wojny i terroryzm Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: