Bardzo ciekawa rozmowa .
Gość wspomina o pani dr Katherine Horton która uważa że przeprowadzane są na niej doświadczenia ( bez jej zgody ) za pomocą fal elektromagnetycznych . Jej kanał na yotubie -
Stop 007 .
I tak sobie skojarzyłem jej nazwisko z pewną bajką :
Horton słyszy Ktosia
Cytat: |
Słoń Horton jako jedyny słyszy mieszkańców mikroskopijnego miasta Ktosiowa. Jego przyjaciele są przekonani, że zwariował. |
Cytat: |
Twórcy "Hortona", zamiast parodiować kolejny hollywoodzki przebój, bawią się odniesieniami do prądów umysłowych. Czego tu nie ma? Utopia, wolność jednostki w społeczeństwie, platońska jaskinia... |
Czujecie do czego pije
Jak myślcie o czym jest ta bajka . Ten przekaz podprogowy . Proponuje ją obejrzeć :
http://www.cda.pl/video/1712073e . Ta bajka jest o kontroli umysłu .
Zbieżność nazwisk Horton , czy jest przypadkowa . Bajka na podstawie której powstał film została napisana w 1940 roku
Horton Hatches the Egg , chociaż nie dam sobie uciąć ręki że jest to ta sama historia ( z książki i filmu ) .
Może celowo ją wybrali by nawiązać do Bajki , by nam coś zasugerować w tym wirze informacji .
Władzy zawsze chodzi o kontrolę . I jest ciekawe to co mówią na końcu : Zrujnowanego domu się nie remontuje , tylko go się burzy by postawić wszystko od nowa . A nawiązują bezpośrednio do tego co się dzieje w koło . Nie wystarczy ICH odsunąć od władzy , bo nie ma czegoś takiego jak odsunięcie od władzy bez większych konsekwencji .
Demokracja to kpina , gdzie istnieją tajne służby "pilnujące" nasze spokoju , tam nie ma spokoju , ani wolności obywatelskich , jest tylko interes danej grupy trzymającej władzę .
Więc nie płaczcie nad terrorem rewolucyjnym , tam choć kapkę sprawiedliwości można zaznać
Z tyranią się nie dyskutuje tylko do niej strzela , ale kto ma to zrobić , które owce są zdolne by się przeciwstawić . Tylko
Czarne Owce są w stanie się przeciwstawić . Bunt/sprzeciw , rodzi się jak Bóg w naszym umyśle . Ale wybór należy do ciebie . Czy wybierasz Boga i poddaństwo aż do śmierci , czy wybierasz Sprzeciw i życie na wyprostowanych nogach .
Mnie zawsze kolana bolały od klęczenia , więc przestałem klęczeć
.