To pierwsze mnie nie dziwi, Windings to czcionka która zamiast liter ma obrazki. Obrazek tej wieży odpowiada "3", samolot pod "Q" itd. Sam możesz coś ułożyć i coś sensownego złożyć z obrazków. Co do drugiej to nie wiem ale było już więcej takich ciekawych zdań które zamieniały się w inne znaki, ale nie pamiętam co to było bo dobre kilka lat temu, chyba na windows 2000 się bawiłem.
Odnośnie czcionek Wingdings i Webdings to popatrz, że każdemu klawiszowi z klawiatury czyli a, b, c... odpowiada jakiś obrazek z czcionki więc przy odrobinie szczęścia można ułożyc jakieś zdanie lub wyrazy i kazać ludziom zmienić czcionkę. Można tak straszyć ludzi róznymi teoriami spiskowymi czy innymi wymyślonymi rzeczami
Na przykład słowo "Polska" to w Wingdings wygląda tak
Musiałbyś trochę posiedzieć i długo pogrzebać aby ułożyć jakieś sensowne zdanie które zamieniasz w "obrazkową mini historyjkę".
Też są ukryte rzeczy w wielu programach, na przykład w excelu 2000 miałem grę w 3D, latałeś jakimś obiektem chyba w górach. I u mnie działało
W XP wchodzisz w menu Start - Wszystkie programy - Akcesoria - Narzędzi systemowe - Tablica znaków (i tam wybierasz sobie wybraną czcionkę aby zobaczyć jej znaki czyli litery albo obrazki - zależy od czcionki)
Już bardziej sensowne są te znaki Q33MN bo wyglądają tak:
Bombka doda strachu co nie? A to i tak nie są budynki tylko kartki papieru, ale z wszystkiego można zrobić boo!