W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

ja bym sie bal......przeciez to grozi Smiercia  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 501
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:01, 24 Cze '07   Temat postu: ja bym sie bal......przeciez to grozi Smiercia Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"To Kwaśniewski i Michnik za tym stoją"

Według Romana Giertycha w Polsce trwa "zorganizowana akcja przeciw rządowi". W rozmowie z tygodnikiem "Wprost" tłumaczy, że stoją za nią "siły, które zbudowały układ postkomunistyczny i obóz związany z byłą Unią Wolności, czyli dziś to jest "Gazeta Wyborcza". To im trzeba się przeciwstawić, a nie pielęgniarkom. To Kwaśniewski i Michnik za tym stoją".

- Lewica i Demokraci to ugrupowanie komunistyczno-przestępcze. Chcę wskrzesić komisję orlenowską, żeby to udowodnić -- tłumaczy "Wprost" wicepremier. Według niego komisja jest potrzebna, by wykryć nieprawidłowości. -- Bo układ, zawarty między Michnikiem a Kwaśniewskim

prawie 20 lat temu, istnieje do dziś -- argumentuje lider LPR.
czytaj dalej

Cała rozmowa Anity Werner i Pawła Siennickiego z Romanem Giertychem w najnowszym numerze tygodnika "Wprost", w sprzedaży od poniedziałku, 25
http://fakty.interia.pl/kraj/polityka/ne.....oja,932080
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:24, 24 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eee tam.
ja bym się nie bał.

poza tym to wyssana z palca teoria. jakie giertych ma dowody?
żadnych, tylko sobie pieprzy pod publikę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:43, 24 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mialem na MYSLI smierc POLITYCZNa ...wbrew wszystkiermu i wszystkim
Powrót do góry
urwis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:04, 24 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No coz, wytarczy poczytac troche o preferencjach politycznych nie ktorych pielegniarek z pierwszego szeregu,do tego dodac perfidie klamst SLD oraz PO ktorzy nagle zmartwili sie losem Sluzby Zdrowia (co za bezszczelnosc i obluda) i wyjdzie nam to co napisal Romek,tu nic nie trzeba udowadniac,no chyba ze ktos jest slepy, gluchy i do tego czerwony Smile
2Kor 11,13-14
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:06, 24 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czekam na was chlopaki.......
Powrót do góry
tournament

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:22, 24 Cze '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kościół: cierpliwość i reforma

Wróciłem z mszy. Wszak niedziela. Byłem tam jednak służbowo, choć formalnie mam dziś wolne. W kościele św. Zbawiciela krajowy duszpasterz służby zdrowia ks. Józef Jachimczak rozwinął myśli zawarte we wczorajszym liście biskupów.

Interpretacja słów duchownych, którzy wypowiadają się w bieżących sprawach kraju, bywa bardzo niebezpieczna. Ks. Jachimczak nie mógłby być kapelanem pielęgniarek, gdyby nie podtrzymał ich na duchu mówiąc, iż zasługują na godziwe płace.

Ale wielokroć apelował o cierpliwość, bo 60-letnich zaniedbań w służbie zdrowia nie da się przeciąć od razu; o tym, że Polacy muszą ze sobą rozmawiać; w ślad za biskupami wspomniał, że trzeba uwzględniać możliwości budżetu państwa. I dodał, że obecny rząd, jako jedyny, znalazł pieniądze na znaczącą podwyżkę płac, choć to oczywiście nie wystarczy. Wreszcie powiedział wprost pielęgniarkom, że oszukują same siebie twierdząc, iż pacjenci nie odczuwają skutków protestu służby zdrowia.

Nie znaczy to jednak, że ks. Jachimczyk wziął stronę rządu. Owszem, jasno pochwalił - gabinet Jerzego Buzka. Już wczoraj biskupi pisali, że wielkim błędem było zniweczenie reformy z 1999. Ks. Jachimczak powiedział, że Kasy Chorych, i tylko one, zapewniały działanie zasady "pieniądz idzie za pacjentem": w obecnym systemie nie wiadomo, dokąd te pieniądze idą. Duszpasterz zaapelował więc do rządu o odważną i głęboką reformę, która w przyszłości pozwoli rozwiązać też problemy płacowe.

Bardzo jestem ciekaw, czy i jakie wnioski wyciągną z tego strony sporu. Gdy mowa o reformie, strony są trzy. Lekarze żądają prywatyzacji i odpłatności za wizyty. Rząd tego nie dopuszcza, choć nie odrzuca hasła reformy. Wreszcie pielęgniarki: nie kryją, że reformy się boją, koncentrują się zaś na żądaniach płacowych i socjalnych.

Ks. Jachimczak oczywiście w szczegóły reformy nie wchodził, prócz cytowanej frazy o Kasach Chorych. Teza, że poparł OZZL, może więc być nadużyciem. Ale na pewno nie poparł obecnej formy protestu, ani też nie wzywał, by zaufać rządowi i czekać.

Źródło informacji: salon24
ja wam ide na reke bezbozniki rozumiem ze jest ciezko i sie i ciesze ze nie musze udowadniac kto jest gora..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: