Lara napisał: |
Biedak, jeszcze zrobią z niego męczennika za prawdę. Można kwestionować liczbę zamordowanych Żydów, ale nie można kwestionować tego że Niemcy ich mordowali i chcieli ich zagłady. Po co były w takim razie te getta, noszenie przez nich opasek z gwiazdą i masowe wywożenie do obozów koncentracyjnych? Może po to żeby się relaksowali i kąpali w basenie w Oświęcimiu? I po co Polacy ukrywali Żydów, skoro nie było zagrożenia dla nich? A świadkowie i Ci którzy przeżyli obozy koncentracyjne? Ich świadectwa się nie liczą? Poza tym zachowane filmy, zdjęcia czy pamiętniki, przeróżne dokumenty nie są świadectwem? Lepiej słuchać jakiś nazistów i potomków hitlerowskich zbrodniarzy których nie brakuje na świecie. Ja nie bronię tutaj Żydów i nie podoba mi się jak wykorzystują holokaus dla własnych korzyści. Ja bronię tych pomordowanych. Uważam że raczej powinno się krytykować publicznie Żydów za to, że wykorzystują holokaust i robią na tym biznes, zamiast go kwestionować. Bo holokaust był faktem. |
Laro, jeśli chodzi o polskie straty w wyniku drugiej wojny światowej to sądzę , że nikt ich nie kwestionuje.
Tu chodzi o inne rzeczy.
Po pierwsze Niemcy najpierw wywozili do obozów , lub mordowali najpierw inteligencję
Tak się stało , że Żabotyński /Jabotynsky po powrocie z Światowego Kongresu Żydów objeżdżał Polskę .
Efektem tego objazdu był nagły i masowy wyjazd zamożnych Żydów w przededniu II wojny światowej.
Wyjeżdżali nie regulując swoich spraw majątkowych. Często przekazywali swój majątek zaprzyjaźnionym Polakom.
Bogaci i wykształceni wyjechali.
Biedni zostali!
Część z nich nawet nie umiała mówić po polsku. Byli to tzw. Litwacy
Uchodźcy ze wschodu, -około 600 tysięcy, którym Piłsudski kazał wydać polskie paszporty!
Żydzi w Polsce dość serdecznie witali w Polsce wojska niemieckie.
Hitler też nie zamierzał ich na początku likwidować, a co najwyżej zamierzał ich zmusić do emigracji do Palestyny.
Brytyjczycy skutecznie utrudniali akcje osiedlania Żydów w Palestynie.
Hitler chciał użyć Żydów jako środka płatniczego. Chciał nimi płacić Ameryce za cywilne dostawy towarów.
Byc może widząc opieszałość USA do takiej transakcji najpierw użył ich jako straszaka.
Widząc ,że to nie działa zaczął ich mordować, ale działo się to już w dalszej fazie wojny.
Później nastąpiła eskalacja mordowania Żydów. Zachód udawał ,że nic nie wie.
Z okupowanej Polski dotarł do Londynu przedwojenny polski poseł na sejm ,Żyd, działacz i starał sie poruszyć sumienie Aliantów. Oni pozostawali cały czas głusi. Chcąc nagłośnić ten problem popełnił samobójstwo. Nawet i to na niewiele sie zdało!
Nazywał się Szmul Zygielbojm
("W tej sytuacji gdy w Warszawie gasło powstanie w tamtejszym Gettcie, w Londynie odebrał sobie życie Szmul Zygielbojm. W liście pożegnalnym, który skierował na ręce emigracyjnego Prezydenta RP Władysława Raczkiewicza i premiera Władysława Sikorskiego pisał:
„Nie mogę pozostać w spokoju. Nie mogę żyć, gdy resztki narodu żydowskiego w Polsce, którego jestem przedstawicielem, są likwidowane. Moi towarzysze w getcie warszawskim polegli z bronią w ręku w ostatnim bohaterskim boju. Nie było mi sądzonym zginąć tak jak oni, razem z nimi. Ale należę do nich i do ich grobów masowych. Śmiercią swoją pragnę wyrazić najsilniejszy protest przeciw bierności, z którą świat przygląda się i dopuszcza zagłady ludu żydowskiego".
Gdy nie pomagały przemówienia i apele, listy i wystąpienia radiowe, pozostała mu już tylko jedna forma zwrócenia uwagi świata na tragedię jego Narodu, ofiara z własnego życia. Nie zawahał się jej złoży jak jego bracia, którzy w Gettcie walczyli tylko po to aby nie umiera jako niewolnicy.")
Ja za śmierć polskich Żydów zdecydowanie obciążam Anglię, Aliantów i międzynarodową finansjerę!
Tak więc zgadzam sie , że w II wojnie światowej ginęli również i Żydzi
Wątpliwości budzi natomiast fakt gdzie i jak ginęli.
Moim zdaniem duża część Żydów zginęła po prostu rozstrzelana w masowych egzekucjach.
Te fakty śa mi znane. Znam te miejsca i widziałem te masowe groby.
Proszę sie zastanowic!
Ile kosztuje nabój do karabinu.
Ule kosztuje pochówek systemem "zrób to sam"
Kilku ludzi do obsługi karabinu miało i tak już zapłacone, mogli dostać co najwyżej jakąś premie za dodatkowa pracę zleconą.
Jak widać koszt jest znikomy.
Teraz weźmy pod uwagę transport , konwój, wyżywienie, budowę specjalnych komór gazowych, i zastanówmy sie, czy Niemcy nie potrafili przeprowadzić kalkulacji kosztów?
Myślę , że umieli.
Poza tym to proszę mi wytłumaczyć dlaczego jednych mordowali rozstrzeliwując w pobliskich lasach , a innym fundowali wycieczki , obciążając kolej po to aby uśmiercić ich droższą metodą!
Co do ilości zamordowanych to trudno sie dokładnie wypowiadać, ponieważ już przed wojna zdarzało sie ,że toczyły sie wojny o zwłoki.
Żyd sie wychrzcił i jego nowi współmierni , oraz cześć rodziny uważali , że należał mu sie pochówek jako katolikowi. Inni natomiast chcieli go pochować jako Żyda , bo takim sie urodził.
Pytanie kto umarł?
Wiadomo -Obywatel polski!
a dalej?
Żyd, Polak, katolik, czy mieszaniec?
Napiszcie kto umarł?
Ciekawe dlaczego to akurat robi sie wycieczki do Oświęcimia, podczas gdy większość Żydów spoczywa w zbiorowych mogiłach w lasach najczęściej nie dalej niz kilkanaście km od miejsc gdzie mieszkali?
Dlaczego nikt o nich nie pamięta?
?