Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:21, 28 Sty '09
Temat postu: Herbata z cytryną czy bez
Cytat:
Niezależnie od poziomu cukru NIE należy pić herbaty z cytryną, gdyż po jej dodaniu zachodzą reakcje, w wyniku których powstają szkodliwe związki kadmu i aluminium, które kumulują się w organiźmie, a są trudno usuwalne z ustroju i prowadzą z czasem do groźnych patologii, które zresztą mało kto kojarzy z tym co człowiek spożywa..
jak to przeczytałem to się troche zdziwiłem bo lubie herbate z cytryną ...
Wysłany: 13:32, 28 Sty '09
Temat postu:
Tiaaaa ... najlepiej wogóle nic nie jeść.
Co to ma do tego niby? Czy wypijesz pierw herbate a potem zjesz cytryne. A czy wypijesz herbate z cytryna. Dla mnie bez róznicy. A dalej kierując się tą zasada nie powinno się tez jeść żadnych cytrusów gdy pije się herbate. Bez sens.
Wysłany: 13:42, 28 Sty '09
Temat postu:
tyle herbat na świecie - zielone, czerwone, białe, yerby, jaśminowe... każda z nich w wielu odmianach. po co się zajmować tą smętną czarną która jeszcze musimy słodzić bo taki zwyczaj
Wysłany: 13:55, 28 Sty '09
Temat postu:
Cytat:
Znaczne upojenie alkoholowe może skutkować ostrym nieżytem żołądka, a nawet prowadzić do groźnego krwotocznego zapalenia żołądka. Spożywanie działa niszcząco również na wątrobę, początkowo powodując jej odwracalne stłuszczenie, a po wielu latach picia nieodwracalną marskość, co przekłada się na komplikacje w przetwarzaniu substancji odżywczych trafiających do organizmu podczas trawienia. Upośledzone są też wtedy procesy detoksykacji. Do objawów marskości wątroby należą obrzęki (zatrzymywanie płynów w ustroju), żółtaczka, podbarwienie skóry i białkówek oczu, puchlina brzuszna i krwawe wymioty.
jak to przeczytałem to się troche zdziwiłem bo lubie vodke
Wysłany: 22:36, 28 Sty '09
Temat postu:
Gdy wrzucisz cytryne do goracej herbaty powstaja zwiazki rakotworcze. Tyle pamietam, nie pamietam wszak, czy chodzi o cytryne ze skorka czy wogole. To temperatura wyzwala te zwiazki, nie sama herbata.
Tez lubie z cytynka .