W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

PO i PiS chce dzieci   
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
4 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 1064
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rep

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:01, 23 Sty '09   Temat postu: PO i PiS chce dzieci Odpowiedz z cytatem

Bo zawalą się emerytury.
Cytat:

Dwie najsilniejsze partie - PO i PiS - opracowują pomysły, które mają zachęcić Polaków do posiadania dzieci.

Pełnomocnik do spraw równego traktowania kobiet i mężczyzn Elżbieta Radziszewska mówi dziennikowi, że kobiety przestają myśleć o rodzeniu dzieci. Pracodawcy w kryzysie zwalniają je z pracy w pierwszej kolejności.

Gazeta Wyborcza dodaje, że niedawno Radziszewska powołała specjalny zespół do spraw kobiet. Jest w nim ponad 20 pozarządowych organizacji kobiecych. Pracują między innymi nad przepisami, które mają zachęcić Polki do rodzenia.

Politycy PO chcą wprowadzić między innymi tak zwane opiekunki rodzinne. Jedna matka zbierałaby małe dzieci sąsiadów i zajmowała się nimi u siebie w domu. Państwo by jej za to płaciło i nadzorowało, czy maluchom nie dzieje się krzywda. Taki system doskonale sprawdza się we Francji.

Pomysły na zwiększenie dzietności ma też PiS. Proponuje między innymi aby z urlopów wychowawczych mogli korzystać też pracujący dziadkowie, którzy zajęliby się wnukami.

Gazeta Wyborcza dodaje, że politykom tak zależy na dzieciach, gdyż Polsce grozi katastrofa demograficzna. Eksperci ostrzegają, że bez dzieci rozłoży się polski system emerytalny.

http://news.money.pl/artykul/po-pis;chce......html?p=md

Pomyslaby ktos ze troszcza sie o przyszlosc narodu.
Przeciez Polacy i Polki maja trudne zycie i coraz trudniejsze wlasnie przez nich.

Dodatek:
http://zlikwidujzus.com/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mczesiekk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:03, 23 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie subtelne przygotowanie spoleczenstwa na to, ze moga nigdy nie zobaczyc swoich emerytur...
coyote

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:08, 23 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale jak to się ma z teorią o depopulacji ziemi?? Czuje ze Rothschild z tym drugim Rockefellerem niedługo rozwiążą PO i PiS Wink
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:55, 23 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stawiam każdą kwotę, że nie ma czegoś takiego jak depopulacja ziemi. Jestem skłonny uwierzyć, że aspartam, herbicydy, GMO czy fluor w wodzie i pastach to albo sposób na kasę, kontrola społeczeństwa, albo próba wywierania presji na ewolucję człowieka poprzez przystosowywanie nas do łatwej w produkcji żywności.

Jak wytłuką plebs to kto będzie robił na panów? Bezsensu.

A jakby chcieli zmotywować matki do rodzenia, to jebnęli by ulgi podatkowe albo dopłaty takie jak becikowe, a nie bzdurny system wychowywania cudzych dzieci. Może od razu oddajmy je systemowi i niech on za nas je wychowuje. Wogóle to wszyscy niech oddadzą swój materiał genetyczny, rozmnażajmy się in vitro, a model rodziny zlikwidujmy. To by się fajnie takim społeczeństwem sterowało.
pazuzu

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:26, 24 Sty '09   Temat postu: Re: PO i PiS chce dzieci Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Dwie najsilniejsze partie - PO i PiS - opracowują pomysły, które mają zachęcić Polaków do posiadania dzieci.

moze niech kaczynski (nie pamietam ktory to) zacznie od siebie. jak zrobi przepisowa trojke to pogadamy.
Powrót do góry
JA

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:06, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Stawiam każdą kwotę, że nie ma czegoś takiego jak depopulacja ziemi. Jestem skłonny uwierzyć, że aspartam, herbicydy, GMO czy fluor w wodzie i pastach to albo sposób na kasę, kontrola społeczeństwa, albo próba wywierania presji na ewolucję człowieka poprzez przystosowywanie nas do łatwej w produkcji żywności.

Jak wytłuką plebs to kto będzie robił na panów? Bezsensu.

A jakby chcieli zmotywować matki do rodzenia, to jebnęli by ulgi podatkowe albo dopłaty takie jak becikowe, a nie bzdurny system wychowywania cudzych dzieci. Może od razu oddajmy je systemowi i niech on za nas je wychowuje. Wogóle to wszyscy niech oddadzą swój materiał genetyczny, rozmnażajmy się in vitro, a model rodziny zlikwidujmy. To by się fajnie takim społeczeństwem sterowało.

Też myślę, że niekoniecznie sprawy się mogą źle potoczyć. Niekoniecznie Ci ludzie mają demoniczne zamiary. Jednak nie stawiałbym na to wszystkiego... Bardziej jestem skłonny uwierzyć w drugą stronę patrząc choćby w przeszłość co z ludźmi robi władza.
W odpowiedzi na pytanie - mniejszą ilością ludzi się łatwiej rządzi, mniej alternatyw, mniej głów, które mogą się zorientować o co biega, dokładniejsza inwigiliacja etc.
A jeśli chodzi o tą motywacje - zgadza się... nie mają zamiaru motywować do rodzenia, to tylko takie mydlenie oczu, że chcą coś zrobić Wink
Powrót do góry
ropppson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:54, 24 Sty '09   Temat postu: Re: PO i PiS chce dzieci Odpowiedz z cytatem

pazuzu napisał:
Cytat:

moze niech kaczynski (nie pamietam ktory to) zacznie od siebie. jak zrobi przepisowa trojke to pogadamy.

to Jarek...Jarek zrobi dwójkę z żoną Leszka i sztukę z żoną Donka . Tym samym powiekszy nam przepiękny bucoland Laughing
Powrót do góry
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:00, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mczesiekk napisał:
Jakie subtelne przygotowanie spoleczenstwa na to, ze moga nigdy nie zobaczyc swoich emerytur...

Zgadza się.
Może nie tak, że nie zobaczą.
To pretekst do przesunięcia wieku emerytalnego, nieco wyżej. Do granicy, w której ponad 50% społeczeństwa już nie żyje.

Dzieci są potrzebne dla państwa i kościoła. Dzieci to ludzie, a ludzie to pieniądz.
Ilość robi kwotę.
Jaki jest sens robienia konkursów SMS owych, gdy po drugiej stronie odbiornika siedzi 5 osób ? Inaczej wygląda sytuacja gdy siedzi 5 milionów osób.

Niestety lub na szczęście, im bardziej społeczeństwo rozwinięte, tym mniej dzieci się rodzi.
Rzadko kiedy spotyka się rodziny liczące ponad 10 dzieci, a jeszcze kilkadziesiąt lat temu było to powszechne.
Powrót do góry
forrest_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:58, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tia panowie z rządu (tytułujący się prof. hab. – jakże wysoko wykształceni i znający rozwiązanie wszelakich problemów)

Zapomnieli o jednej, jakże ważnej kwestii.

Wyczytałem że wychowanie 1 dziecka od 0 – 18 lat to koszt średnio 150 – 250 tys. złotych (na poziomie średnim)
Sporo ???
Oczywiście że sporo a nawet bardzo dużo.
Młodzi ludzie dziś muszą wybierać albo mieszkanie albo dzieci.
13:13 13.09.1979 Caulbearer Smile
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Powrót do góry
RaaQ

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:04, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Denerwuje mnie to, że musze oddawać kupe kasy na skłądkę emerytalną, kiedy wiem co zrobić z tymi pieniędzmi teraz by ustawić się na reszte życia. Robią ze mnie kalekę, która nie ma pomysłu na swoje życie. Zabijają ducha przedsiębiorczości. To jest jedne wielka kradzież pieniędzy.
Wiele ludzi nie dożyje do wieku emerytalnego, tym bardziej że jeszce chcą go podwyższyć. Po drugie większość i tak bedzie narzekać na wysokośc emerytury(a skąd wziąść na takie drogie leki, godne życie). Składki emerytalne powinny być dobrowolne bo są dobrym( akurat dla mnie beznadziejnym) rozwiązaniem dla osób na etatach,które nie wykazują się jakąś szczególną przedsiębiorczością.
Chociaż i tak powszechnie wiadomo że odkładanie na indywidualne konto bankowe przez cały okres produkcyjny dałoby znacznie większe zyski.

Taki sposób jest jednak źródłem stresu, wkurwienia i ograniczenia wielu młodych osób którzy chcieli by spróbować swoich sił w handlu, jakimś pierwszym biznesie cokolwiek
Powrót do góry
mczesiekk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:31, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dlatego zasada jest jedna : nie ty pracujesz dla pieniedzy, tylko pieniadze na ciebie =)
Reinert

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:12, 24 Sty '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jak jest z modelem depopulacji Ziemi, ale mogę was zapewnić, że istnieje model usunięcia 2-4 milionów Polaków. Polaków nie pracujących, Polaków biednych, Polaków na emeryturach i rentach, Polaków, których nie ma gdzie wyrzucić z nowo-odzyskanych kamienic, Polaków dla których nie ma pieniędzy w ZUSie, Polaków, którzy zajmują miejsca do lekarzy ( tych darmowych ), Polaków których nie stać nawet na prywatne leczenie, adwokatów, chodzenie do kin i teatrów na żydowskie sztuki, tych którzy nie jeżdżą samochodami, tych którzy zajmują żydowską Lebensraum.

[ A teraz moje dokończenie tej teorii ]
Wciąż nas jest dużo. Żydom wystarczą ci, którzy kończą studia, a skończą w sklepach, oraz ci którzy coraz częściej kończą najróżniejsze szkoły przygotowujące do prac manualnych, zarówno na liniach produkcyjnych jak i w prosperującej branży budowlanej. Będzie nas wystarczająco dużo, by utrzymać tych 5 milionów jednostek rakowych. Myślę, że kiedy liczba nas dojdzie do optymalnej, dadzą nam nawet podwyżki, żebyśmy pracowali, zajęci sobą, nie interesowali się polityką, nie czytali książek, prócz tych jedynie słusznych, nie rozmawiali na trudne tematy, tylko oddawali się przyjemnościom na naszym poziomie. Rozbijali używane samochody, jeździli na wakacje do Francji ( zaczerpnąć przykładu ), procesowali się miedzy sobą i leczyli prywatnie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: