Cytat: |
i stworzenie nowych miejsc pracy w kraju |
jak chcą je stworzyc?
Wobec obecnej dyskryminacji chrześcijan w krajach Unii Europejskiej postanawiamy uczynić wszystko, by chrześcijaństwo odzyskała należne mu miejsce na Starym Kontynencie. |
co to znaczy należne miejsce?
Partia Polska znając prawdziwe przyczyny ubóstwa Polaków oraz powody tzw. emigracji zarobkowej, wie jak spowodować szybki wzrost gospodarczy. (...) |
skąd oni znają te prawdziwe, gdy reszta zna te fałszywe?
najważniejszą sprawą dla Polski jest stałe utrzymywanie wzrostu gospodarczego. Powinien on kilkakrotnie przewyższać wzrost notowany dziś w krajach od nas bogatszych. Wzrost gospodarczy wynika z większej konkurencyjności danej gospodarki. |
oj większy wzrost niż azjatyckie tygrysy w czasach kryzysu. jestem pod wrażeniem.
To w Polsce musi się opłacać inwestować, pracować i żyć. Nasze towary muszą być tańsze i bardzo dobrej jakości.
Żeby to osiągnąć, należy znacznie obniżyć, uprościć oraz ustabilizować podatki i obniżyć koszty pracy, m.in. eliminując stopniowo dolegliwość przymusowych świadczeń na ZUS. Konieczne jest zlikwidowanie znacznej części drogiej i uciążliwej biurokracji, a urzędnikom należy zapewnić inne, pożyteczne społecznie miejsca pracy.
|
i tak dalej i tak dalej...czysty populizm. przykro mi nie przekonują mnie.
PS
oczywiście jest wiele punktów, z którymi się zgadzam, ba nawet trzymam mocno kciuki: utrzymanie złotego, zmniejeszenie podatków, zmniejszenie biurokracji... etc, zauważ jednak, że to są puste chwytliwe hasła bez pokrycia. Jak chcą zachować złotówkę? Jak chcą zmniejszyć biurokrację i urzędnikom zapewnić inne,
pożyteczne społecznie miejsca pracy.
cały program jest pełen krzykliwych haseł i bliżej niezdefiniowanych frazesów. nie mogę czegoś takiego traktować poważnie. nawet gdyby ci ludzie mieli uczciwe zamiary, po prostu brak konkretnych argumentów w moich oczach ich dyskwalifikuje
PPS
dla mnie temat zamkniety.