Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:20, 15 Sty '09
Temat postu: Odbieranie wolnosci
Polecam film "Taking liberties" (Odbieranie wolnosci), film brytyjski wyprodukowany z europejskiego punktu widzenia.. Poraza zwlaszcza poczatek, kiedy grono ludzi jechalo spokojnie autobusami na demonstracje przeciw-wojenna i zostaja zatrzymani przez okolo setke policjantow ktorzy nastepnie zabraniaja im uczestnictwa w demonstracji, eskortuja z powrotem do Londynu i przetrzymuja sila w autobusie Ciekawa jest rowniez wypowiedz Tony'ego Blair'a pierwszy chyba raz szczera..
(tlum. ze sluchu) Tony Blair 11 marca 2005
Cytat:
"Jesli -bron boze- jakis akt terrorystyczny wydarzy sie w tym kraju, uwierzcie mi, ludzie nie beda sie pytali czy taka ustawa jest zbyt drakonska, czy jest zbyt wielka, nieostroznie odbierajac ludziom ich wolnosci obywatelskie, nikt tego mi nie powie.. beda sie pytac- czy jestes pewny ze jest wystarczajaco twarda?"
Wysłany: 23:34, 15 Sty '09
Temat postu:
fifi napisał:
Ludzie co wy jeszcze robicie w tej Anglii...
mysle, ze pytanie powinno byc sformulowane w inny sposob "co wy jeszcze robicie w tej Europie?" -myslisz, ze mieszkanie w Polsce cos zmieni? ja nie widze tu zadnych roznic pod wzgledem odbierania wolnosci obywatelskich jednostki, a ty?
@p4lm- dobrze powiedziane, kto przeciwstawi sie systemowi w razie narazenia naszych praw jak nie my sami..?
Wysłany: 21:06, 16 Sty '09
Temat postu:
Cytat:
nie jest sztuką uciekać przed problemem tylko stawić mu czoła
Wydaje mi się, że mamy wystarczająco dużo problemów na naszym podwórku.
Cytat:
mysle, ze pytanie powinno byc sformulowane w inny sposob "co wy jeszcze robicie w tej Europie?" -myslisz, ze mieszkanie w Polsce cos zmieni? ja nie widze tu zadnych roznic pod wzgledem odbierania wolnosci obywatelskich jednostki, a ty?
Pewne różnice są, w Polsce zmiany w kierunku coraz zwiększego zniewolenia populacji zachodzą z pewnym opóźnieniem w stosunku do zachodnich państw typu Wielka Brytania czy USA.
_________________ Można być pewnym tylko tego, że niczego nie można być pewnym