W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Tusk boi się slowa Polacy  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 964
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Goska

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:20, 10 Lut '09   Temat postu: Tusk boi się slowa Polacy Odpowiedz z cytatem

"Premierem jest facet, który boi się powiedzieć "Polacy""
Premier po serii komplementów, składanych w charakterystyczny i znany dla osoby lubiącej brylować sposób, powiedział coś w stylu: „Dziękują wam wszyscy ...(tu zrobił przerwę i zastanowił się chwilę) ... osoby mieszkające w Polsce”.

Ubawiłem się i przestraszyłem trochę, gdy oglądałem w serwisach informacyjnych (poniedziałek, 02.02.2009) jak premier Donald Tusk składał podziękowania podczas spotkania ze szczypiornistami, brązowymi medalistami z mistrzostw świata z Chorwacji.

Premier po serii komplementów, składanych w charakterystyczny i znany dla osoby lubiącej brylować sposób, powiedział coś w stylu: „Dziękują wam wszyscy ...(tu zrobił przerwę i zastanowił się chwilę) ... osoby mieszkające w Polsce”.

Czy byłoby to nie na rękę wyborcom (?!), czy byłoby to odchylenie prawicowo-nacjonalistyczne, nieeuropejskie, ciemnogrodzkie, gdyby powiedział „Polacy”, a może byłoby to zbyt patriotyczne, a może po prostu premier nie lubi używać tego słowa?

Ten facet boi się użyć słowa „Polacy”. Ktoś powinien zamieścić to na youtube.

Romuald Kałwa

konserwatyzm.pl
http://prawy.pl/r2_index.php?dz=nowosci&id=42860&subdz=

Ciekawe, czy A. Merkel mowi jeszcze slowo Niemcy ?
Czytalam nie dawno, ze rdzennych Polakow jest juz tylko 7,5 miliona wiec moze Tusk uznal, ze nie ma po co juz ich wymieniac.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: