mam propozycje odnosnie nowego dzialu, ktory moglby cieszyc sie spora popularnoscia a i moze okazac sie bardzo przydatny sam w sobie (ale o tym pozniej)
proponuje tutaj bezposrednio wklejac ciekawe obrazki znalezione w sieci zwiazane z tematyka forum, maly przyklad:
cos z klimatow reptalian, bo o tym ostatnio dosc glosno na forum ; )
...i tak moglbym wklejac wiecej, ale po co... to sa obrazki pierwsze z brzegu, wylapane po wklepaniu na google (grafika) hasla "nwo"
ale duzo jest w sieci perelek, ktore ciezko znalezc i ktorych google nie wyszuka - i takie mysle wlasnie, ze warto tutaj bedzie wklejac
napiszecie, ze w sieci jest tego pelno i kazdy moze sam sobie poszukac... okej - zgodze sie, ale warto miec to w jednym miejscu, szczegolnie te co ciekawsze... w czym to moze sie przydac ?
otoz np. mozna sobie na naszej-klasie wkleic jakis fajny obrazek i ustawic jako glowny w profilu : ) zaobserowowalem, ze sporo osob juz tak wlasnie robi... to dobry sposob na zwrocenie uwagi ludziom, ze problem istnieje i pora w koncu przestac go tak ignorowac... a klasa to naprawde dobre miejsce na dotarcie do ludzi przeroznej masci, w przeroznym wieku
mozna tez wstawic link w statusie na gg, na jakiejs stronie, ktora ktos z was byc moze prowadzi itp.
chociaz tak na marginesie, to wiele osob nie chce widziec co sie dzieje... moze tak im latwiej zyc po prostu... podstawowe wytlumaczenie: nie mam czasu, co mi tam globalne zagrozenie, jak ja tutaj mam szara rzeczywistosci i codziennosc z ktora sie trzeba zmierzyc, zeby przezyc do nastepnego miesiaca, a nie globalne spiski... natomiast ci co maja wiecej czasu i pieniedzy, to maja to w dupie, bo ich stac na to, zeby sie bawic i nie myslec o zmartwieniach... no w sumie cos trzeba robic i to tez jest jakies wyjscie - po co sie stresowac ? ; )
ale wracajac do tematu
zaciekawilo mnie, ze na haslo "nwo" w google, dominuja jednak takie klimaty:
okazuje sie, ze "new world order" to jakis team wrestlingowy albo jakas nazwa rozgrywek w tych klimatach ; ) jak widac, marketing kwitnie i logo "nwo" sprzedaje sie niezle ; )
ale znalazlem tez dzieki temu taki oto sajt, ktory jest bardzo godny polecenia, m.in. ze wzgledu na graficzki, bo facebook z aktywistami, to nie wiem czy to dobry pomysl w dobie dzisiejszej inwigilacji
jak latwo zauwazyc, dominuja klimaty anglojezyczne - nasze polskie banery i grafiki, stoja na dosc przecietnym (zeby nie powiedziec slabym) poziomie i jest ich malo w sieci
i tutaj propozycja do was - mozna tworzyc wspolnie grafike, ktora pozniej bedziemy uzywac na roznych stronach, w e-mailach, w statusach gg, na roznych forach, naszej-klasie, ktos moze sobie wydrukuje z nich wlepki itp. itd.
jak ktos ma pomysly i smykalke, niech wkleja tu swoje dziela, ktore bedzie mozna pozniej linkowac - najlepiej w jezyku polskim
jak ktos ma ciekawy pomysl, a nie potrafi go zrealizowac ze wzgledow technicznych, niech podesle np. zdjecie, ktore bedzie mozna wykorzystac i krotki tekst, co ma byc z nim zrobione - znam sie w miare dobrze na grafice, a z racji, ze mam obecnie troche wiecej czasu (nie wiem jak dlugo), to chetnie cos w miare mozliwosci moge podzialac - praktycznie nie ma ograniczen jezeli chodzi o pomysly... jestem tez w stanie zrobic animowane gify, flashowe banery (ale tylko za pomoca swish max'a - to taki edytorek, jednak o sporych mozliwosciach)
jednak mnie glownie chodzi o takie statyczne obrazki w formacie .jpg, cos jak plakaty czy hasla propagandowe ; ) trzeba walczyc ta sama bronia ; )
tutaj macie prosty przyklad (robione doslownie 3 min.)
oryginal:
zmodyfikowany:
nie wiem czy mozna wrzucic tak adres forum, to musi juz okreslic bimi
moze jakies logo ? w kazdym razie, to jest tylko przyklad - jezeli nie mozna, to prosze usunac ten obrazek
mozna zrobic cala serie takich obrazkow z osobami, ktore budza najwiecej watpliwosci (sarkozy, palikot) - mozna wrzucic male logo forum gdzies z boku, o ile takie w ogole istnieje i o ile w ogole jest taka potrzeba...
albo same suche hasla, bez zadnych adresow stron - nie wiem, to juz wszystko kwestia otwarta
w kazdym razie trzeba postawic tez na jakosc, bo wiele rodzimych materialow w sieci jest fatalnej jakosci, fatalnego wykonania, robiona przez totalnych amatorow i to czesto widac wlasnie - wiem, ze najwazniejsze sa tresci... ale dobre wykonanie wplywa tylko na plus u odbiorcy... jak z opakowaniem
ok na razie koncze...
jezeli uznacie za temat slaby lub ze dubluje sie np. z wlepka (ktorego nie sledzilem, musze nadrobic) to prosze ten temat olac ; )
ale mysle ze takie wklejki mozna robic, jak ktos trafi na cos ciekawego i godnego pokazania
ps. juz wiem o co chodzi z tym "nwo" w wrestlingu ; )
ze tym w ogole sie ktos jeszcze jara ? i to nawet u nas w kraju ? tak wlasnie otepia sie dzieciaki, takim shitem totalnym - heh
Cytat: |
WCW wypromowało wiele gwiazd wrestlingu bardzo umocniona została pozycja Hulka Hogana który został przewodniczącym największej stajni w historii wrestlingu – New World Order(Nowy Porządek Świata).
nWo było maszynką do robienia pieniędzy, segmenty z Nimi wzbudzały niesamowite emocje, Oni sami z resztą też, na początek byli kreowani na największych helli w federacji, później było całkiem odwrotnie, ale jak to mówi jeden z Naszych polityków „Ciemny lud wszystko kupi” I tak się działo, z nWo ktoś odchodził, kto inny do Nich dołączał. Zawsze coś się dzięki Nim działo. Ich członkami byli m.in. Hogan, Nash(później założył własną stajnie nWo Wolfpac walczącą z oryginalnym nWo), The Giant(dziś znany jako Big Show), Denis Rodman(tak to ten koszykarz). Sting(o Nim za chwilkę), Ric Flair i wielu, wielu innych. |
zrodlo:
http://przyjaciel-johna-ceny.blogspot.com/2008_04_01_archive.html