W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

13 ofiar śmiertelnych  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Odsłon: 822
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misio

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:46, 07 Sty '09   Temat postu: 13 ofiar śmiertelnych Odpowiedz z cytatem

Od kilku dni towarzyszą nam siarczyste mrozy. Niewątpliwie jest to uciążliwe. Dla jednych uciążliwe dla innych śmiertelne. W nocy temperatury dochodzą do -25*C.

BEZDOMNI:

Brak jest dokładnych informacji o skali zjawiska bezdomności w Polsce. Liczbę osób bezdomnych ocenia się od 30 do 300 tysięcy. Jedynym miarodajnym źródłem informacji w tym zakresie jest liczba osób, którym formalnie udzielono pomocy przez ośrodki pomocy społecznej. Liczba ta ulega zmianom oscylując wokół 30tysięcy. W 2002 roku liczba ta wynosiła 31382 osoby.

KATOLICY:

Od kiedy zyskałem świadomość polityczną , zacząłem o sobie decydować i myśleć , nauczyłem się również słuchać. Dzięki tej umiejętności lub też przez nią , słyszę z każdej strony o tym jak to katolicy powinni być miłosierni, wypełnieni miłością i wrażliwi na krzywdę innych. Słyszę również że księża wypełniają misję którą rozpoczęli apostołowie u boku Jezusa. Niosą oni na sztandarach miłość, współczucie i miłosierdzie dla bliźniego. Więc czemu KURWA nie otworzą tych pustych lecz ogrzewanych kościołów zwanych dalej domem bożym!!

Niestety nie udało mi się zdobyć dokładnych informacji o ilości domów "miłosierdzia"/kościołów w Polsce , ale coś mam przeczucie że gdy w kraju mamy 30 tysięcy bezdomnych to każdy z nich mógł by zamieszkać we własnym pięknym domu blisko boga , chociaż na tą jedną zimną noc.

pozdrawiam
VIVA Palestyna!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
AQuatro

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:26, 07 Sty '09   Temat postu: Re: 13 ofiar śmiertelnych Odpowiedz z cytatem

misio napisał:
Więc czemu KURWA nie otworzą tych pustych lecz ogrzewanych kościołów zwanych dalej domem bożym!!

Słuszne spostrzeżenie!
Może dlatego, że bezdomni nie mają kasy.
Dom boży to taka "dojarka".
Wpuszcza się do niego stado,
delikatnie się doi uczestników i wypuszcza spowrotem na pastwisko. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Polska i Polacy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: