Potrzebujemy więc konkretnych ustaleń dotyczących szkieletu tego filmu. Proponuję rozpocząć pracę od przygotowania zestawu pytań - problemów które mają być poruszane w naszym dokumencie (bo nasze wspólne dzieło widziałbym jako film dokumentalny, nie zaś plotkarsko - gawędziarski).
Wstęp filmu powinien zainteresować potencjalnego widza, więc można spróbować jakiegoś taniego chwytu psychologicznego w stylu "Jeśli nie chcesz wiedzieć dlaczego {argument, argument, argument} to nie powinieneś oglądać tego filmu". Albo "Film ten powstał wbrew polskiemu prawu i ujawnia treści skrzętnie ukrywane przez media". Najważniejsze jednak -
PYTANIA. Myślę że 5...8 problemów na jedno DVD wystarczy. Każdemu pytaniu/problemowi można poświęcić 1 track, jednak wszystkie pytania w formie skróconej muszą znaleść się w pierwszym track-u zaraz po wstępie. Musimy też ustalić jaki przedział czasowy zostanie objęty naszym dziełem. Czy opisywanie wszystkiego od (za przeproszeniem - wielkiego wybuchu i dinozaurów) oddania finansów amerykańskich w ręce prywatnej instytucji, czy może od Unii Europejskiej. Można też przyjąć konstrukcję "wstecz" - czyli przedstawić dzisiejszy problem i wyjaśniać genezę jego powstania. Jednak do tego celu także potrzebujemy pytań. Najlepiej podawanych w sposób bardzo dosadny i skutkujący jakąś emocjonalną reakcją widza (do wyrzucenia telewizora włącznie). Płyt Prawdy jak na razie wypaliłem i podrzuciłem tu i ówdzie 50 szt. (pomarańczowe DVD+R TDK jakby ktoś znalazł). Trudno powiedzieć ile z nich trafiło na podatny grunt, ale jest zawsze jakaś nuta optymizmu.
A ogólnie tak - dałeś beznadziejny temat postu. Ogólnie to się można piwa z beczki napić