Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:23, 26 Gru '08
Temat postu: Ciekawe programy TV w TVN24 na święta
TVN24 - 26 grudzień Piątek
11:40 Climate Wars
13:40 GMO żywność jutra
15:40 Profesor Reagan i tajemnice superproduktów
22:05 GMO żywność jutra
23:30 Climate Wars
TVN24 - 27 grudzień Sobota
06:00 GMO żywność jutra
11:40 Climate Wars
13:40 Profesor Reagan's Beauty Parlor
22:10 Profesor Reagan i tajemnice superproduktów
23:30 Climate Wars
02:00 Profesor Reagan's Beauty Parlor
----------
Oglądałem już Climate Wars
Oczywiście na koniec konkluzja programu - człowiek "w pewnej części" jest odpowiedzialny za zmiany, ale nie określili ile... ani nic nie wspominali o produkcji CO2 przez oceany, a raczej co z nich się wydobywa.
Wysłany: 15:57, 26 Gru '08
Temat postu:
Oglądałem "Climate Wars" i pierwsze 15 min."GMO żywność jutra"(więcej nie mogłem zdzierżyć)mogę powiedzieć tylko tyle:"propaganda jeszcze lepsza niż robili sowieci".Co do pozostałych nie wypowiadam się bo nie oglądałem,ale mam wrażenie że wybitne dzieła to nie będą
Wysłany: 23:50, 26 Gru '08
Temat postu:
adgolek napisał:
Ukazali, że GMO jest zbawienne?
Zbawienne to mało powiedziane Bez GMO by życia na tej planecie nie było "Niestety" całego nie oglądałem bo nie dałem rady tego słuchać!!
A jak interesuje Cię GMO to tu masz dobre filmy:
Wysłany: 23:56, 26 Gru '08
Temat postu:
adgolek ja widzialem ale nie caly, bo widzialem jeden z innych odcinkow o globalnym ociepleniu w tej stacji. Gdzie jedna metoda zastopowania ocieplenia moze byc wystrzelenie pocisków ze związkiem siarki i ich zdetonowaniem (tu podali przyklad wybuchu wulkanu ktroy zmiejszyl temerature na ziemi), druga mozliwa metoda to zatruwanie oceanow w celu rozwoju planktonu (przyklad z ogromna powodzia i z wplywaniem do oceanow srodkow ochrony roslin z pol), trzecia umieszczanie cos na wzor wiatrakow do produkcji energii specjanych urzadzen pochlaniajacych CO2.
Jeden z cytatow z fimu o GMO.
"Jezeli amerykanie spozywaja juz 10 lat taka zywnosc i nie pojawiaja sie nowe choroby, to nie moze ona szkodzic."
moze nie doslownie ale sens dokladnie taki. Bylo o amiszach, ktorzy uprawiaja prawie tylko zywnosc GMO. To mnie zaciekawilo czy to jest prawda? Troche dziwnie wygladal amisz jezdzacy z konikiem a z tylu recznej roboty opryskiwacz.
Ogolnie jak prowadzacy reportaz jest po ewidentnie jednej stornie, czasami nawet wysmiewajac ekologiczna uprawe to jest cos nie tak.
Zapewne TVN24 bedzie robic powtorki tych dokumentow w nastepne niedziele.
Wysłany: 12:26, 27 Gru '08
Temat postu:
a ten film o GMO jest produkcji polskiej, czy amkańskiej? Amisze to dużo ich jest w Stanach, więc myślę, że ten film jest jednak amkański. Może jest w sieci?
Wysłany: 03:18, 28 Gru '08
Temat postu:
z USA płynie propaganda wprowadzenia GMO, więc film jest produkcji USA (lub UK) <- Bardzo prosta konkluzja
"Jeżeli na czymś Ci zależy, wsadzasz w to tyle sił ile możesz, żeby Twój wielki projekt wypalił..." mój cytat, ale pewnie ktoś już podobnie powiedział hehe!
Wysłany: 13:54, 28 Gru '08
Temat postu:
Na stronie tvn24.pl po wpisaniu hasla GMO w wyszukiwarce powyskakiwaly dosyc ciekawe rzeczy, po ktorych przeczytaniu i obejrzeniu o malo pawia nie puscilem... Jak ja juz bym chcial skonczyc te studia i wypierdolic stad jak najszybciej.
Wysłany: 18:13, 28 Gru '08
Temat postu:
shepherd napisał:
lol niby jak?? masz 0% szans na powodzenie
Nie powiem Ci jak,musisz sam do tego dojść.Zresztą na tym forum masz kilka propozycji...Z podejściem "nie masz szans"co ty robisz na takim forum?Wyloguj się,zapomnij o wszystkim i jak skończysz studia to na zmywak w UKB
Wysłany: 00:05, 29 Gru '08
Temat postu:
Kabul14 napisał:
shepherd napisał:
lol niby jak?? masz 0% szans na powodzenie
Nie powiem Ci jak,musisz sam do tego dojść.Zresztą na tym forum masz kilka propozycji...Z podejściem "nie masz szans"co ty robisz na takim forum?Wyloguj się,zapomnij o wszystkim i jak skończysz studia to na zmywak w UKB
Mam o wiele wieksze ambicje niz tylko jakis zmywak, pozatym w UK mialem robote siedzaca przy kompie i wiem, ze jak nastepnym razem jakbym sie tam pojawil to mialbym znowu taka sama albo lepsza.
A do Pana wyzej:
Sa takie miejsca wystarczy poszukac.
Wysłany: 15:49, 29 Gru '08
Temat postu:
adgolek napisał:
interesuje mnie temat GMO; możesz coś więcej napisać? Jaka propaganda? Czego? Ukazali, że GMO jest zbawienne?
pokazali godującą Afrykę i wyrazili ubolewanie, że nie dotarło tam jeszcze GMO, które rozwiązałoby na pewno problem głodu:) z kolei ubolewali także, ze Europa jest zacofana i mimo nadwyzki zywności (co podkreślili) jest do tyłu jeśli chodzi o GMO. Padło tam tez stwierdzenie, że GMO nie szkodzi, nie jest bardziej niezdrowe od normalnej zywności i ty podobna propaganda - zeby poczuć klimat tej propagandy, trzeba by to obejrzeć. Zgadzam się zatem z przedmówcami o sowieckim stylu propagandy itp
Wysłany: 21:40, 29 Gru '08
Temat postu:
a spytam was tak z ciekawości, jak myślicie, jak skończy się cały ten młyn z GMO w Polsce? Czy polski rynek otworzy się w 100% na paszę GMO i te wszystkie ziarna pod zasiew?
Wysłany: 21:55, 29 Gru '08
Temat postu:
adgolek napisał:
a spytam was tak z ciekawości, jak myślicie, jak skończy się cały ten młyn z GMO w Polsce? Czy polski rynek otworzy się w 100% na paszę GMO i te wszystkie ziarna pod zasiew?
Odpowiem pytaniem - co Monsanto robi w Polsce od lat '70? Hibernuje?
Wysłany: 19:52, 30 Gru '08
Temat postu:
adgolek napisał:
Tak otworzy się, politycy graja jak narazie ale po to aby wypaść ładnie przed społeczeństwem a tak to już tylmymi drzwiami wpuszczają mam GMO do obiegu.