Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 02:42, 26 Gru '08
Temat postu:
Zanim kliknąłem w temat pomyślałem o "oku Moskwy" ale to jednak nie to. Ciekawie wyglądająca instalacja. Czego to podatnicy nie finansują.
Może ruski HAARP
Wysłany: 11:49, 26 Gru '08
Temat postu:
Może jakis pojebaniec nazwał to sztuką
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Wysłany: 12:51, 26 Gru '08
Temat postu:
Gdybym miał fanzjować to wygląda na plazmową broń przeciwlotniczą.
Kiedyś był nawet filmik na ten temat o tworzeniu wirów plazmowych, które mogą zostać użyte do niszczenia nadlatujących samolotów, rakiet czy też pocisków wroga.
Chodzi o to, że tworzy się takie miejscowe tornado robiąc za za osłonę.
Ale to tak jakbym miał fantazjować. W rzeczywistości jest to jakieś urządzenie do badania napięcia, nic więcej. Żadna broń, żaden akwapark.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 13:45, 26 Gru '08
Temat postu:
Nie wydaje mi sie aby mogło by to byc cos super tajnego..Gdyby tak było raczej nie ujrzelibyśmy zdjęć z tak bliska.Wyglada troszke pordzewiale,może cos próbowali kombinować z jakimś rodzajem broni ale chyba porzucili prace badawcze
_________________ Jestem pisowskim aparatczykiem z małym penisikiem.
Wysłany: 16:57, 26 Gru '08
Temat postu: Co to jest? Instalacja pod moskwą
To jest generator wysokiego napięcia służący do testowania urządzeń stosowanych w energetyce.
Napięcia z tego ustrojstwa mają zawrotne wielkości.
Tutaj jest plik PDF z opisem całego zagadnienia. Na ósmej stronie jest tabela przedstawiająca parametry generowanych impulsów. Przy okazji znalazłem sporo zdjęć "Oka Moskwy" które są tutaj. Dodam tylko że producentem tej instalacji pod Moskwą jest Siemens.
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.
Wysłany: 23:19, 27 Gru '08
Temat postu:
Zgadza się. To kaskadowy generator wysokiego napięcia a raczej jego szczątki . Tak na oko to ta konstrukcja mogła dawać impulsy do ~ 3-4 milionów Volt. Prawdę mówiąc to sam bym coś takiego kupił i postawił sobie w ogródku
PS
Ten filmik powyżej przedstawia przerwanie jednofazowego toru prądowego linii o napięciu 400 000 V przy pomocy odłącznika przy uszkodzonej jednej kolumnie wyłącznika. W realu widziałem lepsze efekty...
Wysłany: 19:25, 28 Gru '08
Temat postu:
A do czego tam kable? Generator Marxa zasilasz na samym dole. Każde piętro tej kaskady to kondensator i iskiernik. Im wyżej - tym wyższe napięcie. Poszukaj sobie na YouTube "generator Marxa". Znajdziesz podobne temu w akcji.
A te szerokie rury to toroidy. Przy takich napięciach nie można stosować ostrych krawędzi, ponieważ występują uloty (wyładowania) do otoczenia. Najczęściej takie rozwiązanie możesz znaleźć w transformatorach Tesli (Tesla coil).
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.